Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Já jsem kupovala před porodem většinu věcí v 62, plánovala jsem látkovky, na ty je potřeba větší oblečení.
Narodil se mi mrňousek, tak jsem pár malých bodýček dostala, nějaké dupačky podědila. Stačilo mi cca 7 bodýček, 3 dupačky, 1 overálek, 2 polodupačky, 5 triček (v té nejmenší velikosti). Nosili jsme asi do 3 měsíců, pak začal přecházet na 62.
Záleží na tobě, jestli jsi malá, vysoká, jaké asi mimi se narodí. Kdyžtak v té 56 třeba jen pár kousků, až se vrátíte z porodnice, zbytek se dá jednoduše dokoupit.
tak nám ta 56 moc nevydržela, měla jsem větší dítka a vůbec mám dojem že to měním pořád, už ted řeším vel 74
Mimčo strašně rychle rozte, velikost 56 jsme měli asi jen první 2 týdny..takže od tohoto čísla jen pár kousků.. nu a pak sama uvidíš ![]()
S tím, co píšou holky souhlas. Většina dětí se narodí kolem 50 cm, tak pravděpodobně vel. 50 ani neužijete nebo jen pár dní. Ty děti strašně rychle rostou. Ema rostla prvních 12 týdnů co týden to centimentr. To zn. že po šestinedělí měla 56 a ve třech měsících měla 62. Vel. 68 ji bude brzo malá a počítám, že 74 začne nosit cca v pěti měsících (je to psaná velikost 6-9 m.).
Ono taky jak které mimčo, naše Linda měla 56 docela dlouho, dva měsíce asi a při porodu byla 3,65kg a 53cm. Pak ale přibírala spíš míň. Teď má čtyři měsíce, něco kolem 6,5 kila a pomalu vyrůstá teprv z 62.
Já v 56 nemám nic. U prvního dítka jsem v téhle velikosti měla jen obleček na cestu z porodnice, a po 14ti dnech se do něj stejně nevešel a ty 62 mu byly od začátku jen trošilinku větší. Takže teď začínám rovnou velikostí 62 a mám nakoupené i nějaké 68 ![]()
holky díky, já právě dostala balík věcí od sestry a známe…ale je to rozmezí až tak do 15 měsíců řekla bych
a většinou jsou cedulky ustřihlé, takže jsem prala, žehlila a maturovala nad velikostma
tak něják jsem to dala dohromady, ale už si nepamatuju kolik bylo dupaček, nebo bodíček atd.
bylo toho tolik, že to teď pár dní nechci ani vidět ![]()
ale pak se tedy podívám ještě jednou kolik čeho mám a jestli mi to bude v těch velikostech stačit..v prvních dnech a týdnech ![]()
Ono hlavně záleží na velikosti mimi, takže se to tak jednoduše říct nedá… Třeba dcera má 10 měsíců a dáváme body 92 ![]()
A u kalhot se vejde do 74, tak se v tom pak vyznej ![]()
Ale tu 50 bych ani nekupovala. My začínali na 56 a dcerka jí měla asi týden
U syna ani nemluvím, byl to macek, takže v roce jsme měli 98
![]()
Já jsem měla nakoupeno na začátek nejvíc 62, pořád jsem se bála, že budu mít větší miminko, ale nakonec měl Samuelek normální míry 51 cm a 3600g, takže jsem dodatečně ještě dokoupila několik věcí ve velikosti 56, aby ve všem tak neplaval…vydrželo nám to asi do konce šestinedělí a pak už jsme najeli na 62, kterou máme do teď, za týden nám jsou 3 měsíce ![]()
začínali jsme na 56, 62, 68 - vše bylo na chvilku, první velikost, kterou si malá jakžtakž užila, byla 74
já kupuju 68 a výš, rukávy můžu vždycky ohnout, a větší dupačky určitě nevadí
po klárce mám spoustu krásný hadříků vel. 56 62 a využito chvíly
ono to taky nejde odhadnou jak píšou holky, kláce je 17 měsíců a většinu bodíček máme 9-12 měsíců, a pár dokonce 6-9m
Zuzka se narodila 2,5 kila a 49cm a stejne jsem mela vetsinu obleceni rovnou velikost 62ku, v 56ce jsem mela jen soupravicku do porodnice, 3 bodycka a par overalku. U vseho jsem zahrnula rukavky a mimcu to vubec nevadilo ![]()
A pekny veci jsem kupovala rovnou v 68ce a davala je tak od 2 mesicu se zahrnutyma rukavkama a vydrzely do pul roku ![]()
Já jsem nakupovala dle velikosti svého břicha
od 62 nakonec mněla malá 3 660g a 50cm pak vel 68,74, když jsem porovnala vel 80-86 tak ten 1 cm nebyl rozdíl a začala jsem nakupovat ob velikost. Velikost 92 coz je 2-3 roky nosí rok a vůbec to nevatí i tepláky nám drží ohrnuté.
Já čekala velké děti a nemylila jsem se. Daník 3700 a 52, Vendulka 3940 a 53. Vel. 56 jsem neměla vůbec a už z porodnice jsme jeli v 62. Mám obě děti zimní, takže to nevadilo, že je oblečení o trošku větší. Obě děti měli v 6 měsících vel. 80 (9-12měs.), tudíš nám jedna velikost nevydržela ani 2 měsíce. Jsem si připadala, že furt jen měním oblečení. Ještě že jsem toho oblečení neměla moc. Na roce měli děti vel. 92, takže jednu velikost na 3 měsíce a až po roce by se dalo říct, že si moje děti to oblečení trošku užijí. Ale upozorňuju, že mám větší děti.
A můj náhradní plán, že kdyby se mimi narodilo dřív a bylo potřeba menší velikost. Manžel, babičky nebo kamarádky by mi určo něco koupili.