Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
malej se narodil o mesic driv, takze jsme vyuzila i velikost 50, ale malje zacal rychle rust takze od 2 mesicu mame nektere veci vel62
Já čekala velké děti a nemylila jsem se. Daník 3700 a 52, Vendulka 3940 a 53. Vel. 56 jsem neměla vůbec a už z porodnice jsme jeli v 62. Mám obě děti zimní, takže to nevadilo, že je oblečení o trošku větší. Obě děti měli v 6 měsících vel. 80 (9–12měs.), tudíš nám jedna velikost nevydržela ani 2 měsíce. Jsem si připadala, že furt jen měním oblečení. Ještě že jsem toho oblečení neměla moc. Na roce měli děti vel. 92, takže jednu velikost na 3 měsíce a až po roce by se dalo říct, že si moje děti to oblečení trošku užijí. Ale upozorňuju, že mám větší děti.
A můj náhradní plán, že kdyby se mimi narodilo dřív a bylo potřeba menší velikost. Manžel, babičky nebo kamarádky by mi určo něco koupili.
my začínali na vel. 62 protože vel. 56 seděla jen u bodýček, jinak vše co bylo na nožičky nebo na propnutí na celé tělo bylo malý, ona i naše madam nebyla žádný drobek, v 6 týdnech skoro 6 kilo a skoro 60 cm:-))
jinak ale nejvíc a nejdéle mi vyddržela vel. 68 a vel. 86, protože vel. 80 jsme úplně přeskočilli
No, já teda nevím, já jsem oblečků velikosti 50 koupila docela dost, naše princezna se narodila s 50 cm, teďka v 7 týdnech má 57 cm a stále oblékáme 50 a něco 56, ale to je jí docela velké a že bych jí už dala 62 si vůbec nedokážu zatím představit..
A naši příbuzní a známí nám teda žádné malinké nekoupili
.. naopak, dostali jsme samé 62, 68 a 74 ![]()
ahojky..taky resim podobnej problem..ale hlavne proto ze moje segra ma mesicniho chlapecka a ja cekam klucika v srpnu takze vse budu mit po ni tak jen tech par kousku co chci koupit nevim jaou velikost ale co muzu rit je ze velikost 50 jak vsichni rikaj ze se vubec neunosi tak to neni az tak uplne pravda..segra ma mesiciho kluka a pri narozeni mel 3550g a 50cm(ale spatne ho zmerili pac za 14 dni u Dr. mel 54..a doted kdy uz ma asi tak 5 kg a asi 56cm nosi porad velikost 50..po porodu musela segra nejaky 50 sokoupit protoez mu bylo vse velke..takze nejakou 50 bych koupila..ja sama ted nakupuju hlavne ty maly kdyz to vidim u segry…a slysela jsem ze velikosti se pocitaj tak ze treba tu 50 ma az do velikosti 56 kdyz ma 56 tak tu ma pak az do 62cm..takze to neni primo jen velikost ale spis rozpeti velikosti
já měla na začátek 56 a 62 něco málo v 68 ale to spíš univerzální body apod. Malá se narodila o měsíc dřív a 56 jsme nosily asi do 3-4 měsíců
což teda lae není moc zvykem. Ale ona je celkově drobnější takže jsme všechny velikosti využily poměrně dlouho. Vel. 50 bych nekupovala, já měla dodatečně dokoupený jeden komplet od mamky v této velikosti a to jen proto, že bylo dceři všechno strašně veliký a 50 jí byla akorát
![]()
jo a bacha není 56 jako 56 - mám zkušenost že tesco i CA věci nám vydržely déle než ostatní = byly trochu větší. Ale to už pak vychytáš ![]()
ahojky tak ja 50 skoro nekupovala a kdyz se malej narodil (mel 50cm) ale tyden po porodu 54 takze nam ho rpy asi spatne zmerili, tak jsem ho oblikala do 50 a musela jsem jet jeste nejaky veci dokoupit. Ale kazda velikost je jina nekdy sem i i 56 zda mensi nez 50 to je kus od kusu…te je mu mesic a teprve mi vyrostl z tech nejmensich vecicek a nosi 56…bodycko 62 jsem mu oblikla vcera a visi mu jeste mezi nozickama…ale fakt zalezi kus od kusu no…a hlavne na diteti jeslti je spis douhy nebo tlustoucky…
Já jsem měla 50asi 3 kousky které jsem dostala. Je fakt, že 56 byla na začátku velká, ale dětičky rychle rostou. 68 máme teď, malý je 4,5měsíce. Ale to je indiv kamarádky malému je 3,5 a má taky 68.
Jak holky píšou malého co nejmíň (nečetla jsem vše), tak my právě 56 a 62 jsme museli mít min. 10× body a 10× dupajdy, neb se hodně kakalo i blinkalo. Měli jsme naštěstí hodně věcí vypůjčených.