Velká pardubická

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
12.10.14 14:13
@enny3 píše:
Nene většina koní po konci kariéry jde na rekreační ježdění a nebo na parkur..

Jo, na to jsou jejich pořizovací náklady a náklad yna provoz bhem kariéry trochu vysoké, než aby je majitel jen tak s klidem prodal jen za jateční cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
12.10.14 14:16

@Krrysa ježíšmarjááá, kůň si může zlomit nohu i na rekreační vyjížďce, to bys měla teda vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.10.14 14:16

@dlouha vím, o čem je realita..většina koní na těch jatkách končí.. a neznám jedinýho trenéra, kterej by živil chromajzla. jen legendy dostaly právo dožít. pokud se nenajde nikdo, kdo si je vezme, jdou do jatek. víš kolik stojí měsíčně kůň? myslíš, že takhleto fakt funguje? haha.. a víš kolik plňasů, kteří nejsou dost dobří, končí v klobáse?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.10.14 14:18

@Svistice já o kolice vím a proto taky píšu, že kůň, co si zlomí jnohu je na odstřel, což se většonou taky děje… a můžeš mi vysvětlit přínos valacha do chovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.10.14 14:20

@Svistice a já vím, že oni chtějí běhat a skákat, ale těžko si sami od sebe poříděj taxis a budou si tam lámat vazy se 60ti kilama na zádech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
12.10.14 14:21

@Krrysa ne ale každá stáj to tak dělá, nehaž zase všechny do jednoho pytle, vím, kolik stojí kůň, a třeba Magnus šel do chovu a taky ho chtěli jeho majitelé utratit, zkusilo se to a má potomstvo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.10.14 14:21
@enny3 píše:
Nene většina koní po konci kariéry jde na rekreační ježdění a nebo na parkur..

a kolik si viděla v nějakých lepších parkurech plňasů z dostihů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
12.10.14 14:23
@habet píše:
Holky, nevite jestli budou nekde na netu davat hlavni zavod zive?

Už teď je to v tv na ČT 4 sport, takže to jde určitě i online

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.10.14 14:24

@dlouha jenže většina jich jsou valaši, kde by asi vzali potomstvo? pokud se zraní kůň a není to profík, ketrý má nějaký geneticklý potenciál, je to hřebec či kobyla, stane se, že jde do chovu a léčí se, pokud to je ale průměrný valach, má prostě smůlu… vážně si tady myslíte, že každej majitel zacvaká léčbu za desítky tisíc koni, ketrej už běhat nebude??? pokud to není nějaká jeho srdcovka samozřejmě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
12.10.14 14:27

@Krrysa nedělej z nich takový hyeny, neříkám, že třeba každej, já nevím, nevidím do toho, ale mi chceš říct, že když tvůj kůň zlomí nohu, ty ho prostě necháš utratit a nic nezkusíš? I když se ti bude jen stát na pastvě? Pokud ano, tak si myslím teda svoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
12.10.14 14:29

Ja jsem rada ze je ted v tv vidím. Aespon si uvědomím jak je to krásné zvíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
12.10.14 14:30

@BabyBella to je božské zvíře :lol: :lol: :lol: :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
12.10.14 14:31

@dlouha se ke konim normálně nedostanu. Člověk z nich ma respekt fakt ze jo :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.10.14 14:32

@dlouha mě stojí na pastvě 60 koní :mrgreen: :mrgreen: a půlka jich tam jsou právě důchodci chromajzlíci :mrgreen: :mrgreen: jenže já nemám koně na byznys.. když bys byla majitelem dostihový stáje, kde je třeba 30 koní, z toho jen pár jich je fakt super, budeš ty ostatní živit nadarmo? vezmi si, že každej rok se mu zrakvěj třeba dva, to jich za 5 lět bude živit plnou maštal, takhle to prostě nefunguje…pokud je v koni genetickej potenciál, je schopen reprodukce a zranění to dovolí, ok, jde do chovu, a co s těma dalšíma? valachů je většina, zloměj si jnohu, léčba třeba za 200 litrů…,yslůíš,. že vysolí 200 litrů a bude ho domsrti živit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.10.14 14:33

@dlouha a pokud by si můj kůň zloémil nohu a léčba byla možná, půjdu do toho, pokud by se to řešit nedalo, utratím ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.