Velká pardubická

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
247
15.10.14 10:21
@enny3 píše:
Taky jsem vegetarián :mrgreen:, ale dětem bych maso nikdy neupírala :pankac:
:mrgreen: ségra nemá děti má ty svoje kobyly a ty maso stejně nechtějí :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
15.10.14 10:33

@Mrs.GSdog ta osvěta asi není špatná, ale nevím zda by to padlo na úrodnou půdu. Jednak jestli by to lidi sledovali a taky nakolik by zase byly řeči jak je to ovlivněné. Já jsem v tomhle hodně skeptická…
Mimochodem, to že kobyly nezajímá maso bych taky nebrala paušálně, vím o dvou koních co milovali řízky. O jednom jen z doslechu a druhého jsem je viděla z hodně velkou chutí žrát :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.10.14 10:57

@LenkaN26 Je mi to jasné, že by se zase spekulovalo.Ale já bych to osobně pojala spíš jako zařazení do těch medailonků a jak dělají u VP popis těch překážek, popsala bych lidem, jak je překážka veliká, kam kůň doskočí, jak jsou koně vysocí a co jsou schopni hravě zvládnout přeskočit. Tyhle otázky mi kladlo spousta lidí. Nezařadí mezi medailonky ani jediné vysvětlení ničeho. :nevim: Lidi asi z vlastní iniciativy nebudou koukat na osvětu, ale zařadit nenápadně info právě do medailonků a do popisů překážek by marné nebylo. Pokud by to tam dávali pravidelně každorok lidem to utkví v hlavě tak nějak samo a předejde se,,pindání,, z nevědomosti. Jde o to, že je všem v dění VP jedno, co si lidé pomyslí a pro ně je to dost zbytečná práce na víc, si myslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
15.10.14 11:47

Víš co, kamarádka dělala dlouho redaktorku v telce. Zkusím jí napsat jestli by necinkla Svačinovi nebo tak někomu jestli by se jim do toho nechtělo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
15.10.14 11:52

@Mrs.GSdog @LenkaN26 to by bylo fajn holky, to by mě jako diváka fakt zajímalo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
15.10.14 11:52
@Mrs.GSdog píše: :mrgreen: ségra nemá děti má ty svoje kobyly a ty maso stejně nechtějí :pankac:

jo jasný, já to asi blbě napsala..chápu, myslela jsem to dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
15.10.14 11:53
@LenkaN26 píše:
Víš co, kamarádka dělala dlouho redaktorku v telce. Zkusím jí napsat jestli by necinkla Svačinovi nebo tak někomu jestli by se jim do toho nechtělo ;-)

Mě by to taky zajímalo :pankac: :mavam: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.10.14 12:26

@brumdinka Tak to je fajn vědět, že by o to lidi třeba vážně stáli? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
15.10.14 12:49

Podle mého velmi povedený článek o problematice úrazů v dostizích je tady: http://www.equichannel.cz/…ke-zlomeniny

Josef Váňa se kdysi v reportáži před VP zmínil, že má obavu, že lidé chodí na Pardubickou jen kvůli smrti. Tenhle tragický ročník to potvrdil. Nemůžu se zbavit dojmu, že lidé jako @Mrs.GSdog se vášnivě babrají ve smrti, úrazech…, aniž by si zjistili o dostizích něco víc. A to mi přijde hodně smytný, podstatně smutnější než ta smrt koní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
15.10.14 12:54
@Krrysa píše:
@enny3 mě je líto těch koní, co jsou jen jeden z xy co na to neměl, je jich mraky, hlavně britové a italové, nelíbí se mi to… holčiny, co se ujali koní, kteří jsou vysloužilci, je tu mají ustájené, a le je o jen hrstka šřtastných…

Podle toho co píšeš, to vypadá, že máš nějakou podrobnou statistiku ohledně toho, kolik koní tady v ČR (ne)přežije konec dostihové kariéry. Mohla bys mi, prosím, napsat odkaz, případně poskytnout svoje údaje? A jak je získáváš? Máš v dostihových stájích informátory, kteří ti hodí echo pokaždý, když jde koník ze stáje na jatka? Nebo tě kontaktují pracovníci jatek, že porazili toho a toho koníka od toho a toho trenéra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
15.10.14 13:01
@Zenyatta píše:
Podle mého velmi povedený článek o problematice úrazů v dostizích je tady: http://www.equichannel.cz/…ke-zlomeninyJosef Váňa se kdysi v reportáži před VP zmínil, že má obavu, že lidé chodí na Pardubickou jen kvůli smrti. Tenhle tragický ročník to potvrdil. Nemůžu se zbavit dojmu, že lidé jako @Mrs.GSdog se vášnivě babrají ve smrti, úrazech…, aniž by si zjistili o dostizích něco víc. A to mi přijde hodně smytný, podstatně smutnější než ta smrt koní.

To je pravda, to psal..doufám, že nemá v tomhle pravdu :nevim: :poblion: :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
15.10.14 13:07
@enny3 píše:
To je pravda, to psal..doufám, že nemá v tomhle pravdu :nevim: :poblion: :pocitac: :zed:

Bohužel se mi pročítám komentářů na všech možných zpravodajských serverech potvrdilo, že spousta lidí považuje každý rok, kdy proběhne den Velké pardubické bez smrťáku, za takový nějaký o ničem. Nemají se nad čím pohoršovat, nemůžou se hnípat v cízím smutku, nemůžou se kochat bulvárními fotkami koní se zlomenou nohou.
Dneska jsem na fb četla žádost holčiny o fotku Tammy´n Classyho, že by se chtěla podívat, co se mu stalo. Ještě že jsem měla před obědem :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
15.10.14 13:08

S dovolením Vám do toho vpadnu s dotazem-o koních nevím víc než pětileté dítě, na dostihy koukám 1× ročně (VP)

v komentářích v MF Dnes mě zaujala zmínka o tom, že Orphee ani Sixteen nemůžou mít hříbata. Proč to? Jsou kastrované? (dělá se to u kobyl běžně?) nebo nějak nemocné? (to by asi neměly vrcholovou formu, navíc by se to asi ještě nevědělo, žila jsem v domnění, že klisna jde do chovu AŽ po ukončení závodní kariéry).

tak mě to jen zaujalo, jestli někdo nemáte podrobnosti. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
15.10.14 13:16

@elanaa kobyly se bezne nekastruji, protoze operace kone jako takova je dost nakladna zalezitost, kor takhle brisni operace :palec: Proc nemuzou mit hribe o tom asi muzeme pouze polemizovat, tezko rict…Muze to mit „tisic duvodu“ jako treba u lidi..

Ja jsem zas kolikrat premyslela, jestli tem valachum, co se trenuji treba pred tim nez je vykastruji zamrazuje semeno. Hm asi ne, ze? To by byly kono-spermo-banky plne tech, co se treba ve sportu nakonec neuchytili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
15.10.14 13:19

@hanzy jo, neplodnost i u koní chápu, akorát je mi divný, že se o ní už ví teď, kdy jsou kobylky na vrcholu kariéry. ALe možná to zkusí už dřív, nevím, mj. tam psali taky, že Registana už má 5 hříbat a 6. je na cestě a když si vezmu, jak dlouho je kobyla březí, pak určitě musí mít nějaký čas na zotavenou atd., tak se mi to nezdá na to, kdy naposled běžela VP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.