Velká pardubická
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@brumdinka v pohodě, mě to tady taky štve, hlavně že o tom pindají ti co o dostihovém sportu ví kulové… Nikdo si nedovede představit co je to tvrdou a navíc mizerně placenou práci neb koní, kteří se opravdu zaplatí moc není…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že tu nezaznělo, že taxis je tak těžký hlavně skrz ten příkop za ním, který koně nevidí, a to si myslím není fér vuči tomu koni, který čeká dopad na stejnou rovinu jako odskok..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaN26 Hele nechci se tě dotknout ale i ti co o tom nic nevědí a pindají se nato dívají, platí vstupné na pardubickou, takže i z lidí jsou na tenhle sport potřeba peníze
Já o koních vím jen z toho, co mi vypráví ségra (am.) ona jezdí, ale myslím si, že člověk, který v tom chodí a opravdu ví, spíš bude laikům vše vysvětlovat, uvádět na správnou míru a bude se snažit aby podvědomí laiků-diváků, bylo co možná nejvíc informované od odborníků a aby nevznikaly dohady.
Dokud si budou lidi myslet jak je to špatné, špatné to prostě bude. Protože s přesvědčením lidí se špatně hýbe, ale vyjadřováním o tom, že pindají tomu nepomůžeš, naštveš lidi ještě víc, neb si budou myslet, že z nich děláš idioty a zanevřou na vysvětlení úplně. Lidi jsou choulostivý a pokud jim bude kdokoliv chtít vysvětlit, jak to opravdu je, tak musí citlivě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrs.GSdog víš já zase nechápu proč lidi, kteří o dané tematice vědí prd musí šířit své lži a polopravdy aniž by si zjistili fakta, ale to jetypické pro český národ. Všechno vím, všechno znám, všude jsem byl. Já jsem teď sledovala diskusi o VP a dostizích jinde a názory lidí jsou opravdu hodně zcestné a nedají si je vymluvit argumenty… Co se týká vstupného tak máš sice pravdu, ale já když si koupím vstupenku na fotbal tak taky nekomentuju jak mají do meruny kopat pokud jsem to nikdy nedělala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, jenže to vidíš sama. Člověk vidí překážku, koně, pád a smrt. Tak si o tom udělá svůj obrázek, je to z jejich pohledu přece jasné. Viděl něco na vlastní oči a podle toho to soudí. VP má velkou reklamu, medailonky koní atd…ale nikdy se neudělal třeba nějaký přehled pro diváky aby leccos pochopili
pro ně je prostě jasný důkaz to, jak je jim to prezentované. Na taxisu zemřelo více koní, i v jiných dostizích a proto to tak lidi rozhořčí. Odborné vysvětlení se jim nedostává, to je fakt, a tak jim je pozadí dostihů vzdálené. V tom vidím hlavní problém. Každý si prostě nezjistí o tom sportu víc, nebo ani nechce, ale dostihy budou hodnoceny lidmi tak, jak budou prezentovány a podle toho budou mít pověst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrs.GSdog Pokud si o něčem informaci zjistit chci tak si to zjistím abych nemlela nesmysly, ale většinu lidí to moc nezajímá. Postaví se do boje bojovníka za život koní a tím to pro ně hasne. Mimochodem, neříká se, že neznalost neomlouvá? Víš, ono je to jako s rally. Zakažte je jezdit, umírají diváci! To, že ti lidi v 90% stáli kde neměli a nikdo je nenutil tam jet už nikdo jako argument nevezme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrs.GSdog píše: …VP má velkou reklamu, medailonky koní atd…ale nikdy se neudělal třeba nějaký přehled pro diváky aby leccos pochopili …
Tohle je super nápad+, fakt, nechceš to napsat do ČT jako divácký podnět? To myslím naprosto vážně.
@Alice.007 píše:
Myslím, že tu nezaznělo, že taxis je tak těžký hlavně skrz ten příkop za ním, který koně nevidí, a to si myslím není fér vuči tomu koni, který čeká dopad na stejnou rovinu jako odskok..
U Taxisu se dopadá na stejnou úroveň, jako byl odskok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx http://cs.wikipedia.org/…%99%C3%ADkop#…. jpg ano 4 metry za taxisem už jo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alice.007 píše:
@Lucie_Sx http://cs.wikipedia.org/…%99%C3%ADkop#…. jpg ano 4 metry za taxisem už jo…
Ještě dál, než 4 metry. Ale to je jedno, je to prostě v rovině. Na rozdíl třeba od Dropu, který má doskok fakt níž.
Za živým plotem na Taxisu je příkop. Pokud kůň skočí správně ten živý plot, tak logicky (dle dráhy letu) přeletí i ten příkop. Pokud skočí blbě, může skočit do toho příkopu. Dřív (před úpravou skoku) to byl fakt průšvih, teď už to fatální vůbec nebývá. Bohužel letos to byla kombinace úplně blbého odskoku s hodně špatným dopadem, mohlo se to stát na kterémkoliv jiném skoku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Ještě dál, než 4 metry. Ale to je jedno, je to prostě v rovině. Na rozdíl třeba od Dropu, který má doskok fakt níž.
Za živým plotem na Taxisu je příkop. Pokud kůň skočí správně ten živý plot, tak logicky (dle dráhy letu) přeletí i ten příkop. Pokud skočí blbě, může skočit do toho příkopu. Dřív (před úpravou skoku) to byl fakt průšvih, teď už to fatální vůbec nebývá. Bohužel letos to byla kombinace úplně blbého odskoku s hodně špatným dopadem, mohlo se to stát na kterémkoliv jiném skoku.
Jo to jo, když si přečtete, co o tom psal Bartoš, tak Zulejak, jak už jsem psala, byla psychopat, takže už ten opakovaný start jí rozhodil a když došli k taxisu, tak to chtěla štycnout, akorát se lekla a nezastavila úplně a ani neskočila, prostě jen prolítla křovím, být to u normální heky (živý plot), tak prostě upadne, ale na zem za skokem, ale takhle spadla po příkopu..to se bohužel stává ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx Já to také myslela vážně, že by k těm reportážím nebylo špatné lidem laikům více toho vysvětlovat a dokola omílat, aby pochopili… jinak se nic nezmění. Akorát nevím, jestli by nějaký divácký postřeh a návrh byl vůbec brán vážně. Myslím si že ne. Nikoho to tam zajímat nebude. Jinak medailonky koní mě baví nejvíc, je fajn se o nich dozvědět víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrs.GSdog píše:
@Lucie_Sx Já to také myslela vážně, že by k těm reportážím nebylo špatné lidem laikům více toho vysvětlovat a dokola omílat, aby pochopili… jinak se nic nezmění. Akorát nevím, jestli by nějaký divácký postřeh a návrh byl vůbec brán vážně. Myslím si že ne. Nikoho to tam zajímat nebude. Jinak medailonky koní mě baví nejvíc, je fajn se o nich dozvědět víc
Ségra jezdí dostihy jako amatérka? Jo mně se taky líbily medailonky koní a jezdců, celkově se mi líbí, ajk je to udělaný pro diváky, je pravda, že bez nich by dostihový sport nebyl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enny3 jo jo jezdí, já na koni seděla naposledy před dětmi a jen rekreačně ale miluji je. Tak o dostizích vím jen od ségry, když mluví, ale my se bohužel vídáme moc málo
1× za měsíc a je to vzácnost, je stále u koní nebo na závodech a do toho dělá dálkově další školu. Navíc dělá se starými koňmi canisterapii a ve volném čase parkur. Ale to jsem sem nechtěla tahat, já jsem laik a co píšu beru podle sebe, ségra by asi psala úplně jinak. Ale jinak je to taky cíťa dokonce je přísný vegetarián, zvíře by do pusy nedala! To by radši žvýkala s koněm seno
Nechci o ní víc psát nepřála by si to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrs.GSdog píše:
@enny3 jo jo jezdí, já na koni seděla naposledy před dětmi a jen rekreačně ale miluji je. Tak o dostizích vím jen od ségry, když mluví, ale my se bohužel vídáme moc málo1× za měsíc a je to vzácnost, je stále u koní nebo na závodech a do toho dělá dálkově další školu. Navíc dělá se starými koňmi canisterapii a ve volném čase parkur. Ale to jsem sem nechtěla tahat, já jsem laik a co píšu beru podle sebe, ségra by asi psala úplně jinak. Ale jinak je to taky cíťa dokonce je přísný vegetarián, zvíře by do pusy nedala! To by radši žvýkala s koněm seno
Nechci o ní víc psát nepřála by si to.
Taky jsem vegetarián
, ale dětem bych maso nikdy neupírala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Objektivni porad na CT by byl fajn. Problem bych videla ale v tom, ze i sami konaci jsou rozdeleni na nekolik taboru. Ti, co dostihy a deni kolem nich chapou a berou to jak to je a ti, co to nechapou, nechteji vedet a nikdy nepochopi. Sama jsem nekde mezi. Takze si nemyslim, ze by uplny nekonak(reporter CT) dokazal natocit neco opravdu pravdiveho a objektivniho… Je to utopie. Ale napad dobrej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.