Velká pardubická
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Krrysa Já ani jednoho u kterého to nebylo z velkých zdravotních důvodů a to jsem se mezi dostiháma pohybovala hodně dlouho. Zajímala by mě jména pár koní co takhle skončili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrs.GSdog souhlasím s tebou, je to hrozné a taky je mi těch koní líto, ale myslím, že to množství koní co umřou teď není tak vysoké oproti počtu kolik koní závodí a jen jen málo majitelů, které ta ztráta nemrzí ať jde o špičkového koně nebo průměrného.
@enny3 já už dostiháky jezdit nechci, přeci je to jen risk a já co mám děti jsem už taková opatrnější, ale jezdím právě na vyběhaném u jednoho pána a to je fakt miláček jen na poli nebo na louce se musí držet
. Časem si chci pořídit svého, ale to bych asi nejraději šla do arábka a když ne tak nějaký anglický plňas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaN26 píše:
@Mrs.GSdog souhlasím s tebou, je to hrozné a taky je mi těch koní líto, ale myslím, že to množství koní co umřou teď není tak vysoké oproti počtu kolik koní závodí a jen jen málo majitelů, které ta ztráta nemrzí ať jde o špičkového koně nebo průměrného.
@enny3 já už dostiháky jezdit nechci, přeci je to jen risk a já co mám děti jsem už taková opatrnější, ale jezdím právě na vyběhaném u jednoho pána a to je fakt miláček jen na poli nebo na louce se musí držet. Časem si chci pořídit svého, ale to bych asi nejraději šla do arábka a když ne tak nějaký anglický plňas.
Přesně- taky si chci pořídit časem svého, ale teď ještě uvažuju, že na MD/RD bych si dodělala postgraduál, možná i mimo ČR, tak až potom..mám stejné preference- A1/1, arab
![]()
Taky se bojím, jezdila jsem po malé, teď samozřejmě nejezdím, nechodím ani do boxů a do výběhu..je to nebezpečné, jsou to blázni, ale stejně je miluju, teď už moc neskáču, nejezdím an největších blánech, co mám dítě, spíš hříbata (mám 45 kg) a nebo nějaký, co moc nepulujou, nenáším pulery… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enny3 já jezdím už jen rekreačně a právě řešíme s mým novým mužem zda se odstěhujeme někam kde budeme mít koně doma nebo si je časem někde ustájíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaN26 píše:
Jeden život nemá význam v tom množství?
lítost majitelů nad koněm je mi zcela fuk. Pardubickou mám ráda, snažím se to brát rozumně, ale smrt koně mi rozum neuznává, to jde přes
a proto mi v těchto případech je naprosto jedno, jak to kdo omluví. Koně neobživnou a když kdokoliv ať kůň, prase nebo člověk zemřou zbytečně, vždycky je to minimálně k zamyšlení. Smrt zvířat uznávám jen v rámci potravního řetězce, jinak ne. Sorry, můj názor. Nedokázala jsem mít radost z vítězky, od taxisu mě zajímala pouze Zulejka a hned jsem šla hledat na internetu, jak je na tom? Ani jsem neviděla na přímo vítězství Orphe. Tohle tu Velkou Pardubickou hodně kazí a rozhodně nebudu sama, komu to kazí náladu a chuť radovat se z téhle akce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 píše:
Kdybych tam jel, tak bych mohl tvrdit, že startuju v hlavním dostihu… Od léta dělám jednu koninu za druhou…
jinak já osobně bych ji jednou chtěla vidět na živo - letos už to nestihnu
tak příští rok - ale tím že jsme dost daleko…jak tam jednou pojedu, chce to i s ubytováním přes noc - ale každý rok si jí užívám v televizi a pak si i říkám, že v té televizi je to asi i lepší…člověk vidí všechno, né jen kousek tratě z tribuny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrs.GSdog Já jsem nenapsala, že ten koňský život nemá význam jen to, že těch mrtvých koní není tolik. Je mi jich taky hrozně líto, ale bohužel dostihový sport je i o tom a myslím si, že dnes už jsou koně líp připravení to stejné jezdci a tudíž není tolik úrazů a v tomto to beru pozitivně. Jednou jsem byla ve Dvorské u Brna a tam to fakt vždycky padá (nebo padalo ja hrušky - dlouho jsem tam nebyla) a ten den tam museli utratit snad 3 nebo 4 koně. To se mi zdálo už fakt jako velký úlet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka píše:jinak já osobně bych ji jednou chtěla vidět na živo - letos už to nestihnu
tak příští rok - ale tím že jsme dost daleko…jak tam jednou pojedu, chce to i s ubytováním přes noc - ale každý rok si jí užívám v televizi a pak si i říkám, že v té televizi je to asi i lepší…člověk vidí všechno, né jen kousek tratě z tribuny
Jo no to říká můj muž taky, že v tv je vidět všechno, na tribůně ne.. ![]()
Taky jsem chtěla jet letos, taky na dva dny, ale bohužel mám vcestnou placentu, takže by nebyl zrovna nejlepší nápad tam chodit dva dny v kuse..nebo spíš lítat za dcerou
Tak možná příští rok
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka my jsme taky z daleka a spali jsme u kamarádky, ale můžu říct, že je asi lepší na to koukat v televizi. Letos tam bylo tolik lidí, že nás to už potom ani nebavilo. Byla jsem před tím naposledy před 4 lety, taky bylo hodně lidí, ale letos fakt děs běs…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enny3 na tribuně je to fain, je tam velká obrazovka a navíc je tam ta atmosféra, ale ty davy byly hrozné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaN26 píše:
@Mrs.GSdog Já jsem nenapsala, že ten koňský život nemá význam jen to, že těch mrtvých koní není tolik. Je mi jich taky hrozně líto, ale bohužel dostihový sport je i o tom a myslím si, že dnes už jsou koně líp připravení to stejné jezdci a tudíž není tolik úrazů a v tomto to beru pozitivně. Jednou jsem byla ve Dvorské u Brna a tam to fakt vždycky padá (nebo padalo ja hrušky - dlouho jsem tam nebyla) a ten den tam museli utratit snad 3 nebo 4 koně. To se mi zdálo už fakt jako velký úlet…
Tam je to malý, tkaže velký točení a těžký skoky.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka píše:jinak já osobně bych ji jednou chtěla vidět na živo - letos už to nestihnu
tak příští rok - ale tím že jsme dost daleko…jak tam jednou pojedu, chce to i s ubytováním přes noc - ale každý rok si jí užívám v televizi a pak si i říkám, že v té televizi je to asi i lepší…člověk vidí všechno, né jen kousek tratě z tribuny
Cely zavod se tam promita na velkoplosnou obrazovku.. Byla jsem tam jednou, myslim pred tremi lety (coz je trochu ostuda, kdyz jsem pardubak), tenkrat byla nedelni navstevnost 40tis lidi. I tak jsme stali pred hlavni tribunou, primo u cile a byl to mazec! Jeste ted mam husinu, kdyz si vzpomenu na tu atmosferu, dusot kopyt a jasajici dav. Jo, byl to vlastne ten rok, co Vana naposledy vyhral. Za me tedy stokrat lepsi nez v televizi. Akorat verim, ze prespolnim kazi dojem problemy s parkovanim apod. Me tam jede MHD primo od baraku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa
Ty o koních fakt víš velký nic… To že máš doma útulek na chromajzly neznamená, že víš, jak to v dostizích chodí.
Neznám jediného plňase, co by šel po skončení kariéry na jatka - vždycky šli někam na rekreačku nebo na parkury. Jednak jsou to chytří a šikovní koně, jednak jsou poměrně levní, takže si je občas koupí i „holčičky“ co na ně nestačí, nerozumí tomu - a u těch se bohužel pak mají nepoměrně hůř než během dostihové kariéry
. Ti pak končí u tebe v útulku.
Taky si zjisti, jaký je rozdíl mezi TRENÉREM a MAJITELEM. Majitel koně vlastní a platí trenérovi za to, že ho trénuje. Takže trenér opravdu o osudu koně nerozhoduje, rozhoduje majitel.
Co se týče „dělání dostihů pro peníze“, tak stačí trochu zagooglit, aby člověk zjistil, že pro peníze to u nás rozhodně není, spíš je to hobby nebo taková charita.
Mrkni třeba sem: http://www.dostihyjc.cz/statistiky.php, celkem 659 koní v kategorii steeplechase, kteří vydělali aspoň něco (koně co nevydělali nic tam nejsou zařazeni!), z toho pouhých 29 koní vydělalo víc než 170 000 Kč - což jsou přesně náklady na trénink a provoz dostiháka ROČNĚ. Všech ostatních 630 koní je v mínusu. Tak je to pro prachy nebo ne?
K těm zlomeninám. Moje dostihová kobyla si zlomila nohu doma v boxe a protože to byla řešitelná zlomenina, tak se z toho dostala (mmch i díky úžasnému charakteru a výdrži, protože léčba byla nápor na její psychiku a fyzickou kondici). Po letech umřela na hnusnou koliku měsíc před porodem hříběte. Takže většina průšvihů se děje opravdu jinde, než v dostizích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enny3 jo,já dvorskou znám dobře, mám to tam kousek a právě protože je to tam tak na houby, moc tam nejezdím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx Napsala jsi to velice dobře, já jsem tady do toho nechtěla tak moc řezat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.