Velká pardubická

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
12.10.14 14:38

To chcete říct, že u dostihových koní jsou o tolik lepší vyhlídky než u dostihových psů? Mám si dělat iluze, jo? :think: Podle mě v žádném odvětví, které se dělá pro prachy, se s nikým mazlit nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
12.10.14 14:40
@Krrysa píše:
@dlouha mě stojí na pastvě 60 koní :mrgreen: :mrgreen: a půlka jich tam jsou právě důchodci chromajzlíci :mrgreen: :mrgreen: jenže já nemám koně na byznys.. když bys byla majitelem dostihový stáje, kde je třeba 30 koní, z toho jen pár jich je fakt super, budeš ty ostatní živit nadarmo? vezmi si, že každej rok se mu zrakvěj třeba dva, to jich za 5 lět bude živit plnou maštal, takhle to prostě nefunguje…pokud je v koni genetickej potenciál, je schopen reprodukce a zranění to dovolí, ok, jde do chovu, a co s těma dalšíma? valachů je většina, zloměj si jnohu, léčba třeba za 200 litrů…,yslůíš,. že vysolí 200 litrů a bude ho domsrti živit?

Zní to logicky a nejvýše pravděpodobně. Nevidím do toho, ale přesně tohle očekávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.10.14 14:43

@Litta přesně tak.. a navíc, na jednoho úspěěšnýho, peníze vydělávajícího, koně je tu xy těch, co jdou do tréninku a tak dobří nejsou.. a ti jsou jako kde? to by tu nebylo přes koně kam šlápnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
12.10.14 15:05

@BabyBella já mám taky respekt, stále a neustále i když jezdím, nebojím se, ale respekt mám pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
13.10.14 08:23

Ach jo, tak Zulejka včera nepřežila Velkou Pardubickou :,( strašně mě to mrzí, nemůžu na internetu najít co se jí stalo, nevíte někdo? Zemřela po pádu, nebo byla na následky utracena? V přímém přenosu, mi bylo jasné, když jsem viděla ten pád přes hlavu a přes krk, že to určitě nedopadlo dobře :,( ach joooo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.10.14 08:29
@Mrs.GSdog píše:
Ach jo, tak Zulejka včera nepřežila Velkou Pardubickou :,( strašně mě to mrzí, nemůžu na internetu najít co se jí stalo, nevíte někdo? Zemřela po pádu, nebo byla na následky utracena? V přímém přenosu, mi bylo jasné, když jsem viděla ten pád přes hlavu a přes krk, že to určitě nedopadlo dobře :,( ach joooo…

http://www.extra.cz/…ncil-karieru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.10.14 08:32

@Krrysa Pohybovala jsem se mezi dostihovýma koňma dost dlouho i jsem je v tréninku jezdila a neznám ani jednoho koně co by šel po ukončení kariéry na jatka jen proto, že už neběhal. Všichni koně si vždy našli nového majitele. Anglický plnokrevník je velmi inteligentní kůň a po dobrém přeježdění jsou výborní na rekreaci a 99% z nich tak i skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
13.10.14 08:37

@LenkaN26 Díky za info, právě čtu že ani Tammy’n Classy nepřežil…v ceně Vltavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
13.10.14 08:51

Zulejka ♥ Tammyn Classy ♥

:hug: :andel: :,( co dodat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
13.10.14 08:55

Ach jo,… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
13.10.14 09:04
@Mrs.GSdog píše:
Ach jo, tak Zulejka včera nepřežila Velkou Pardubickou :,( strašně mě to mrzí, nemůžu na internetu najít co se jí stalo, nevíte někdo? Zemřela po pádu, nebo byla na následky utracena? V přímém přenosu, mi bylo jasné, když jsem viděla ten pád přes hlavu a přes krk, že to určitě nedopadlo dobře :,( ach joooo…

Zlomila si vaz..neutráceli jí, byla mrtvá hned po dopadu..já jí znám, pamatuju si její první překážkový dostih v Netolicích, jezdil jí dušan Adnrés, já byla těhu stála jsem s bříškem (vedle manželky Dušana Andrése, která byla taky s bříškem :mrgreen: ) a ona se vyřítila ze dráhy mezi diváky a procválala kolem nás- byla šílená Dušan s ní zase po chvíli zajel zpět na dráhu…lidi ječeli :cert:, pak už byla výborná steeplerka, pak se zranila, dva roky neběhala, z tý rodiny jsou dobrý všichni, včera vyhrál její bratr Zugor :pankac:, nechápu, že jí nedali do chovu..Taxis není podle mě nejhorší skok sám o sobě, Popkovickej je šílenější- se šikmo, ale u Taxisu je problém, že se nedá natrénovat, je zakázaný ho skákat..což je podle mě kravina..a Zulejka, byť šílená pulerka, byla malinká, takovýhohlo koně, byť sebelepšího, bych na Taxis neposlala-,mohla jít Labe třeba..

U toho Tammyho bych to viděla spíš an doping a srdeční kolaps, to se bohužel taky stává a to je jen lidský faktor :pocitac: :zed: :poblion: zavřít za to, protože to je děs, chudák, nechytil o skok, nikdo se mu neplatl, na sok viděl, nikdo do něj nevrazil, nic, padal už nad skokem…

Příspěvek upraven 13.10.14 v 09:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
13.10.14 09:05
@LenkaN26 píše:
@Krrysa Pohybovala jsem se mezi dostihovýma koňma dost dlouho i jsem je v tréninku jezdila a neznám ani jednoho koně co by šel po ukončení kariéry na jatka jen proto, že už neběhal. Všichni koně si vždy našli nového majitele. Anglický plnokrevník je velmi inteligentní kůň a po dobrém přeježdění jsou výborní na rekreaci a 99% z nich tak i skončí.

Přesně tak, taky jsem mnoho let jedzdila v tréninku- třeba po těhu zase budu..tak jsme vždycky všechny umístili do nových domovů :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.10.14 09:10

Tak bohužel, já znám osobně mraky koní, co skončili na jatkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
13.10.14 09:19

@enny3 Ono ať je to, jak je to, vždycky mě smrt koní strašně sebere :,( myslím na to od včerejška… Čtu diskuse, jedni to milují, další nenávidí, někomu je to úplně jedno :nevim: mě přijde každá smrt zbytečná a nemělo by se to stávat. Opravdu smůla. Nějak už nevím, co k tomu víc napsat. Děkuju za info, přesně to mě zajímalo. Mě přišlo, jak Zulejka zůstala ležet, že to bude hodně vážný, po pádu se už nehýbala vůbec :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
13.10.14 09:23
@Mrs.GSdog píše:
@enny3 Ono ať je to, jak je to, vždycky mě smrt koní strašně sebere :,( myslím na to od včerejška… Čtu diskuse, jedni to milují, další nenávidí, někomu je to úplně jedno :nevim: mě přijde každá smrt zbytečná a nemělo by se to stávat. Opravdu smůla. Nějak už nevím, co k tomu víc napsat. Děkuju za info, přesně to mě zajímalo. Mě přišlo, jak Zulejka zůstala ležet, že to bude hodně vážný, po pádu se už nehýbala vůbec :,(

V tom příkopu už byla mrtvá- to je otázka vteřin, měla zlomený vaz, alespoň se chudák netrápila..mě je to taky líto, taky špatně beru, když někdo umře, navíc zbytečně, u toho Tammyho jsem se rozčila ještě víc, tam bylo podle mě i to zavinění..u Zulejky je to smutná náhoda, ale taky mi to bylo moooc líto, chudák.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.