Velká pardubická
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
To chcete říct, že u dostihových koní jsou o tolik lepší vyhlídky než u dostihových psů? Mám si dělat iluze, jo?
Podle mě v žádném odvětví, které se dělá pro prachy, se s nikým mazlit nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa píše:
@dlouha mě stojí na pastvě 60 koní![]()
a půlka jich tam jsou právě důchodci chromajzlíci
![]()
jenže já nemám koně na byznys.. když bys byla majitelem dostihový stáje, kde je třeba 30 koní, z toho jen pár jich je fakt super, budeš ty ostatní živit nadarmo? vezmi si, že každej rok se mu zrakvěj třeba dva, to jich za 5 lět bude živit plnou maštal, takhle to prostě nefunguje…pokud je v koni genetickej potenciál, je schopen reprodukce a zranění to dovolí, ok, jde do chovu, a co s těma dalšíma? valachů je většina, zloměj si jnohu, léčba třeba za 200 litrů…,yslůíš,. že vysolí 200 litrů a bude ho domsrti živit?
Zní to logicky a nejvýše pravděpodobně. Nevidím do toho, ale přesně tohle očekávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta přesně tak.. a navíc, na jednoho úspěěšnýho, peníze vydělávajícího, koně je tu xy těch, co jdou do tréninku a tak dobří nejsou.. a ti jsou jako kde? to by tu nebylo přes koně kam šlápnout…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BabyBella já mám taky respekt, stále a neustále i když jezdím, nebojím se, ale respekt mám pořád
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach jo, tak Zulejka včera nepřežila Velkou Pardubickou
strašně mě to mrzí, nemůžu na internetu najít co se jí stalo, nevíte někdo? Zemřela po pádu, nebo byla na následky utracena? V přímém přenosu, mi bylo jasné, když jsem viděla ten pád přes hlavu a přes krk, že to určitě nedopadlo dobře
ach joooo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrs.GSdog píše:
Ach jo, tak Zulejka včera nepřežila Velkou Pardubickoustrašně mě to mrzí, nemůžu na internetu najít co se jí stalo, nevíte někdo? Zemřela po pádu, nebo byla na následky utracena? V přímém přenosu, mi bylo jasné, když jsem viděla ten pád přes hlavu a přes krk, že to určitě nedopadlo dobře
ach joooo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa Pohybovala jsem se mezi dostihovýma koňma dost dlouho i jsem je v tréninku jezdila a neznám ani jednoho koně co by šel po ukončení kariéry na jatka jen proto, že už neběhal. Všichni koně si vždy našli nového majitele. Anglický plnokrevník je velmi inteligentní kůň a po dobrém přeježdění jsou výborní na rekreaci a 99% z nich tak i skončí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaN26 Díky za info, právě čtu že ani Tammy’n Classy nepřežil…v ceně Vltavy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrs.GSdog píše:
Ach jo, tak Zulejka včera nepřežila Velkou Pardubickoustrašně mě to mrzí, nemůžu na internetu najít co se jí stalo, nevíte někdo? Zemřela po pádu, nebo byla na následky utracena? V přímém přenosu, mi bylo jasné, když jsem viděla ten pád přes hlavu a přes krk, že to určitě nedopadlo dobře
ach joooo…
Zlomila si vaz..neutráceli jí, byla mrtvá hned po dopadu..já jí znám, pamatuju si její první překážkový dostih v Netolicích, jezdil jí dušan Adnrés, já byla těhu stála jsem s bříškem (vedle manželky Dušana Andrése, která byla taky s bříškem
) a ona se vyřítila ze dráhy mezi diváky a procválala kolem nás- byla šílená Dušan s ní zase po chvíli zajel zpět na dráhu…lidi ječeli
, pak už byla výborná steeplerka, pak se zranila, dva roky neběhala, z tý rodiny jsou dobrý všichni, včera vyhrál její bratr Zugor
, nechápu, že jí nedali do chovu..Taxis není podle mě nejhorší skok sám o sobě, Popkovickej je šílenější- se šikmo, ale u Taxisu je problém, že se nedá natrénovat, je zakázaný ho skákat..což je podle mě kravina..a Zulejka, byť šílená pulerka, byla malinká, takovýhohlo koně, byť sebelepšího, bych na Taxis neposlala-,mohla jít Labe třeba..
U toho Tammyho bych to viděla spíš an doping a srdeční kolaps, to se bohužel taky stává a to je jen lidský faktor
zavřít za to, protože to je děs, chudák, nechytil o skok, nikdo se mu neplatl, na sok viděl, nikdo do něj nevrazil, nic, padal už nad skokem…
Příspěvek upraven 13.10.14 v 09:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaN26 píše:
@Krrysa Pohybovala jsem se mezi dostihovýma koňma dost dlouho i jsem je v tréninku jezdila a neznám ani jednoho koně co by šel po ukončení kariéry na jatka jen proto, že už neběhal. Všichni koně si vždy našli nového majitele. Anglický plnokrevník je velmi inteligentní kůň a po dobrém přeježdění jsou výborní na rekreaci a 99% z nich tak i skončí.
Přesně tak, taky jsem mnoho let jedzdila v tréninku- třeba po těhu zase budu..tak jsme vždycky všechny umístili do nových domovů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak bohužel, já znám osobně mraky koní, co skončili na jatkách…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enny3 Ono ať je to, jak je to, vždycky mě smrt koní strašně sebere
myslím na to od včerejška… Čtu diskuse, jedni to milují, další nenávidí, někomu je to úplně jedno
mě přijde každá smrt zbytečná a nemělo by se to stávat. Opravdu smůla. Nějak už nevím, co k tomu víc napsat. Děkuju za info, přesně to mě zajímalo. Mě přišlo, jak Zulejka zůstala ležet, že to bude hodně vážný, po pádu se už nehýbala vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrs.GSdog píše:
@enny3 Ono ať je to, jak je to, vždycky mě smrt koní strašně seberemyslím na to od včerejška… Čtu diskuse, jedni to milují, další nenávidí, někomu je to úplně jedno
mě přijde každá smrt zbytečná a nemělo by se to stávat. Opravdu smůla. Nějak už nevím, co k tomu víc napsat. Děkuju za info, přesně to mě zajímalo. Mě přišlo, jak Zulejka zůstala ležet, že to bude hodně vážný, po pádu se už nehýbala vůbec
V tom příkopu už byla mrtvá- to je otázka vteřin, měla zlomený vaz, alespoň se chudák netrápila..mě je to taky líto, taky špatně beru, když někdo umře, navíc zbytečně, u toho Tammyho jsem se rozčila ještě víc, tam bylo podle mě i to zavinění..u Zulejky je to smutná náhoda, ale taky mi to bylo moooc líto, chudák.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.