Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potřebuji radu, čekám druhé dítě, jsem ve 21tt, jsem nesutále podrážděná, nervózní, přecitlivělá, chápu, patří to k tomu, ale já to mám extrémně neúnosné, už přemýšlím nad návštěvou psychologa, jelikož mám z toho někdy obrovský stavy úzkosti, až bych řekla začínající deprese…spánku mám dost, strava bych řekla vyvážená, cvičím pravidelně…co byste mi prosím poradily? bohužel manžel je cholerik, a já když vypěním, on vypění úplně stejně a je to kolotoč…bouhžel, já t neumím ovládat ani trošku, jsem v tom semletá…nevíte co s tím? třeba nějaký přírodní zklidňovací léky? děkuji
@theu HM momentálně ač to nerada priznavam mám naprosto stejný problém. Nejsem ani tolik podrazdena ale stavy úzkosti mívam denně ![]()
Uzkost se u me projevila cca v 5 -7 tt pak to z ničeho nic přešlo ale bylo to hrozny
a ted 21tt a je to tady znova snažím se byt v klidu manžel mi hodně pomáhá, uklidňuje me, apod. a já to i presto mám. ![]()
Chápe to, vždy mu řeknu ze uz mám zase stav úzkosti a on si z toho dělá srandicky a řekne mi to jsou ty tvoje hormony rozboureny vid
no ale snaží se ![]()
Jenže problém je, ze me to priliz nepomáhá.
dokonce i vim, co mi to vyvolává.
@theu jinak me to spustí rozčilení nejvic se ted rozciluju na našeho mladšího psa hrozně se naučil štěkat a me to úplně drasa nervy a jsem z toho vyřízena
ted jsou u babičky"na prázdninách" takže se dávám dohromady chvíli je to dobrý chvíli na prd ale na miminko to vliv nemá jsou to rozboureny hormony které může mit těhotná žena různé
jediný vliv to může mit a to ten, ze bude miminko víc plactive, úzkostlivě apod.ale žádné postižení nebo podobně nehrozí toho jsem se bala já.
@theu já jsem byla ve druhém těhotenství nesnesitelná. Se všema jsem se pohádala, nebrala jsem ani telephony, protože jsem neměla náladu se s někým bavit. Nikdo k nám nesměl a já jsem taky raději nikam nechodila. Vydržela se mnou jen mamka a ségra. A muž
![]()
U třetího těhotenství jsem měla to same, snad ještě horší.
Všem jsem říkala, že musí počkat až porodím. Jak jsem porodila, tak je klid.
Zase plnej barák návštěv a pořád nějaký kamošky, na telefonu jsem od rána do večera.
Vydrž, jak porodíš, tak to přejde.
@Markytka01 taky v to doufám na miminko se moc teším, mela jsi i stavy úzkosti? ![]()
@theu Podrážděná jsem tolik nebyla, ale úzkosti jsem měla hrozný, až jsem skončila na antidepresivech, nějakých slabých možných i v těhotenství. Ale na menší úzkosti určitě existuje i něco přírodního.
Ja jsem v 32tt a jsem posledni dobou porad tak vztekla a vytocena na vsechny. Furt nadavam jak me kazdy se. e a toci. A nekdy mam den nekomu fakt nadat. Nekdy se z nervu rozbrecim. Pripadam si jak hysterka. Pritom normalne jsem klidas, jen tak neco me nerozhodilo. Tak ted si to pekne vynahrazuji.
Vždyť jsi si to vlastně přiznala
jsi hysterka! ![]()
Klid…po porodu to přejde
měly a mají to tak i některé z nás. Snaž se uklidnit a neměj tu potrebu dělat ze sebe furii. Zavři se do koupelny, stoupni před zrcadlo a tam se na sebe podívej… vyřvi se a vyxichti se sama na sebe, pak uvidíš sama sebe a dojde ti jak se vlastně chováš ono tě to pak přejde. Nejlepší terapie je pohled do zrcadla, vidět své vlastní já
![]()
A co meduňka? 3× denně hrníček meduňky by mohl alespoň trochu pomoci ![]()
Ale přiznám se, že jsem taky maximálně hormonální ![]()
Ahoj holky,
zkusím oživit staré téma, které jsem tu našla. Jsem ve 12 tt a nesnesu být skoro ani sama se sebou, nic mě netěší, z ničeho nemám radost, jen mě všechno štve a jsem zlá na zákazníky, šéfa i přítele
před těhu jsem byla na slabých antidepresivech, ale podařilo se mi je přestat brát. Nikdy jsem náladová nebyla, proto je to pro mě asi tak velký vopruz.
Zkoušela některá z vás tu meduňku případně něco jiného? Co jsem otěhotněla přestalo mi chutnat kafe, takže jsem trošku ospalejší a jestli si dám ještě meduňku, nevím, jestli v té práci neusnu ![]()
Pokud jsi brala AD, bezdůvodně to asi nebylo a problém s psychikou jsi měla. Nevím, co znamená, že se ti podařilo je přestat brát - jako že bez konzultace s lékařem? Tady hledej příčinu svých obtíží.
@FotografkaMisa píše:
Ahoj holky,zkusím oživit staré téma, které jsem tu našla. Jsem ve 12 tt a nesnesu být skoro ani sama se sebou, nic mě netěší, z ničeho nemám radost, jen mě všechno štve a jsem zlá na zákazníky, šéfa i přítele
Zkoušela některá z vás tu meduňku případně něco jiného? Co jsem otěhotněla přestalo mi chutnat kafe, takže jsem trošku ospalejší a jestli si dám ještě meduňku, nevím, jestli v té práci neusnupřed těhu jsem byla na slabých antidepresivech, ale podařilo se mi je přestat brát. Nikdy jsem náladová nebyla, proto je to pro mě asi tak velký vopruz.
Těhotenství je hormonální bouře, při něm jsou výkyvy nálad normální… Mě pomáhal normální teplý čaj… Černý nebo zelený… Chce to někdy si napocitat do 5 než něco řekneš nebo uděláš…
přítel říkal, že při druhém těhotenství jsem byla v poslednim trimestru fakt nesnesitelná… Ale naštěstí mi to řekl až půl roku po porodu…
Jakmile jsem zjistila, že jsem těhu, volala jsem paní psychiatričce a řekla, že je musím přestat brát, týden postupně vysazovat a podařilo se mi to, aniž bych měla nějaké potíže - trpěla jsem panickými záchvaty a zlými myšlenkami, naštěstí se mi po vysazení prášků nic z toho nevrátilo, čehož jsem se ale hodně bála.
Podrážděností jsem nyní nechtěla paní doktorku obtěžovat, přece jen to k těhu asi patří, jen se s tím nějak vypořádat, k práškům bych se vracela jen velmi nerada.
Taky to se mnou mlati
jsem alergicka na polovinu lidi kolem, to musime vydrzet ![]()
Ahoj holky, hledala jsem nějakou diskuzi, kde by se řešila podrážděnost v těhotenství. Stále dokola čtu, že jsou těhotné spíš plačtivé. Já právě ani ne, ale co na sobě začínám čím dál více pociťovat je to, že jsem dost podrážděná a nepříjemná. Kolikrát až zlá a vyhrotím zbytečně až zbytečné věci
Samotnou mě to fakt mrzí, ale nic s tím nezmůžu
Holky, ráda bych slyšela kdy to příjde, co s tím, a nebude to ještě horší že ne?
![]()