Velká podrážděnost v těhotenství

103
27.1.15 20:40

Velká podrážděnost v těhotenství

Potřebuji radu, čekám druhé dítě, jsem ve 21tt, jsem nesutále podrážděná, nervózní, přecitlivělá, chápu, patří to k tomu, ale já to mám extrémně neúnosné, už přemýšlím nad návštěvou psychologa, jelikož mám z toho někdy obrovský stavy úzkosti, až bych řekla začínající deprese…spánku mám dost, strava bych řekla vyvážená, cvičím pravidelně…co byste mi prosím poradily? bohužel manžel je cholerik, a já když vypěním, on vypění úplně stejně a je to kolotoč…bouhžel, já t neumím ovládat ani trošku, jsem v tom semletá…nevíte co s tím? třeba nějaký přírodní zklidňovací léky? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5593
27.1.15 20:50

@theu HM momentálně ač to nerada priznavam mám naprosto stejný problém. Nejsem ani tolik podrazdena ale stavy úzkosti mívam denně :roll:
Uzkost se u me projevila cca v 5 -7 tt pak to z ničeho nic přešlo ale bylo to hrozny :( a ted 21tt a je to tady znova snažím se byt v klidu manžel mi hodně pomáhá, uklidňuje me, apod. a já to i presto mám. :nevim:
Chápe to, vždy mu řeknu ze uz mám zase stav úzkosti a on si z toho dělá srandicky a řekne mi to jsou ty tvoje hormony rozboureny vid :lol: no ale snaží se :hug:
Jenže problém je, ze me to priliz nepomáhá. :think: dokonce i vim, co mi to vyvolává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
27.1.15 20:53

@theu jinak me to spustí rozčilení nejvic se ted rozciluju na našeho mladšího psa hrozně se naučil štěkat a me to úplně drasa nervy a jsem z toho vyřízena :roll: ted jsou u babičky"na prázdninách" takže se dávám dohromady chvíli je to dobrý chvíli na prd ale na miminko to vliv nemá jsou to rozboureny hormony které může mit těhotná žena různé :nevim: jediný vliv to může mit a to ten, ze bude miminko víc plactive, úzkostlivě apod.ale žádné postižení nebo podobně nehrozí toho jsem se bala já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
27.1.15 20:58

@theu já jsem byla ve druhém těhotenství nesnesitelná. Se všema jsem se pohádala, nebrala jsem ani telephony, protože jsem neměla náladu se s někým bavit. Nikdo k nám nesměl a já jsem taky raději nikam nechodila. Vydržela se mnou jen mamka a ségra. A muž :mrgreen: :mrgreen:
U třetího těhotenství jsem měla to same, snad ještě horší.
Všem jsem říkala, že musí počkat až porodím. Jak jsem porodila, tak je klid.
Zase plnej barák návštěv a pořád nějaký kamošky, na telefonu jsem od rána do večera.
Vydrž, jak porodíš, tak to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
27.1.15 21:00

@Markytka01 taky v to doufám na miminko se moc teším, mela jsi i stavy úzkosti? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.2.16 23:51

@theu Podrážděná jsem tolik nebyla, ale úzkosti jsem měla hrozný, až jsem skončila na antidepresivech, nějakých slabých možných i v těhotenství. Ale na menší úzkosti určitě existuje i něco přírodního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.2.16 01:05

Ja jsem v 32tt a jsem posledni dobou porad tak vztekla a vytocena na vsechny. Furt nadavam jak me kazdy se. e a toci. A nekdy mam den nekomu fakt nadat. Nekdy se z nervu rozbrecim. Pripadam si jak hysterka. Pritom normalne jsem klidas, jen tak neco me nerozhodilo. Tak ted si to pekne vynahrazuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.16 07:59

Vždyť jsi si to vlastně přiznala :lol: jsi hysterka! :mrgreen:
Klid…po porodu to přejde :hug: měly a mají to tak i některé z nás. Snaž se uklidnit a neměj tu potrebu dělat ze sebe furii. Zavři se do koupelny, stoupni před zrcadlo a tam se na sebe podívej… vyřvi se a vyxichti se sama na sebe, pak uvidíš sama sebe a dojde ti jak se vlastně chováš ono tě to pak přejde. Nejlepší terapie je pohled do zrcadla, vidět své vlastní já :* :mavam:

• Citovat
  • Upravit
466
21.2.16 00:56

A co meduňka? 3× denně hrníček meduňky by mohl alespoň trochu pomoci :)

Ale přiznám se, že jsem taky maximálně hormonální :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.20 09:52

Podrážděnost? Slabé slovo!

Ahoj holky,

zkusím oživit staré téma, které jsem tu našla. Jsem ve 12 tt a nesnesu být skoro ani sama se sebou, nic mě netěší, z ničeho nemám radost, jen mě všechno štve a jsem zlá na zákazníky, šéfa i přítele :-( před těhu jsem byla na slabých antidepresivech, ale podařilo se mi je přestat brát. Nikdy jsem náladová nebyla, proto je to pro mě asi tak velký vopruz.

Zkoušela některá z vás tu meduňku případně něco jiného? Co jsem otěhotněla přestalo mi chutnat kafe, takže jsem trošku ospalejší a jestli si dám ještě meduňku, nevím, jestli v té práci neusnu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.4.20 10:18

Pokud jsi brala AD, bezdůvodně to asi nebylo a problém s psychikou jsi měla. Nevím, co znamená, že se ti podařilo je přestat brát - jako že bez konzultace s lékařem? Tady hledej příčinu svých obtíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
20.4.20 10:37
@FotografkaMisa píše:
Ahoj holky,

zkusím oživit staré téma, které jsem tu našla. Jsem ve 12 tt a nesnesu být skoro ani sama se sebou, nic mě netěší, z ničeho nemám radost, jen mě všechno štve a jsem zlá na zákazníky, šéfa i přítele :-( před těhu jsem byla na slabých antidepresivech, ale podařilo se mi je přestat brát. Nikdy jsem náladová nebyla, proto je to pro mě asi tak velký vopruz.

Zkoušela některá z vás tu meduňku případně něco jiného? Co jsem otěhotněla přestalo mi chutnat kafe, takže jsem trošku ospalejší a jestli si dám ještě meduňku, nevím, jestli v té práci neusnu :-D

Těhotenství je hormonální bouře, při něm jsou výkyvy nálad normální… Mě pomáhal normální teplý čaj… Černý nebo zelený… Chce to někdy si napocitat do 5 než něco řekneš nebo uděláš… :mrgreen: přítel říkal, že při druhém těhotenství jsem byla v poslednim trimestru fakt nesnesitelná… Ale naštěstí mi to řekl až půl roku po porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.20 10:40

Jakmile jsem zjistila, že jsem těhu, volala jsem paní psychiatričce a řekla, že je musím přestat brát, týden postupně vysazovat a podařilo se mi to, aniž bych měla nějaké potíže - trpěla jsem panickými záchvaty a zlými myšlenkami, naštěstí se mi po vysazení prášků nic z toho nevrátilo, čehož jsem se ale hodně bála.

Podrážděností jsem nyní nechtěla paní doktorku obtěžovat, přece jen to k těhu asi patří, jen se s tím nějak vypořádat, k práškům bych se vracela jen velmi nerada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
20.4.20 11:12

Taky to se mnou mlati :mrgreen: jsem alergicka na polovinu lidi kolem, to musime vydrzet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
3.10.22 12:30

oživuju debatu na podrážděnost v těhotenství

Ahoj holky, hledala jsem nějakou diskuzi, kde by se řešila podrážděnost v těhotenství. Stále dokola čtu, že jsou těhotné spíš plačtivé. Já právě ani ne, ale co na sobě začínám čím dál více pociťovat je to, že jsem dost podrážděná a nepříjemná. Kolikrát až zlá a vyhrotím zbytečně až zbytečné věci :roll: Samotnou mě to fakt mrzí, ale nic s tím nezmůžu :,( Holky, ráda bych slyšela kdy to příjde, co s tím, a nebude to ještě horší že ne? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí