Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám takový problém, malému je 9 měsíců a nechce mi spát v postýlce. Je dost akční a když se točí tak narazí do mantinelu a hned se probudí. Dnes se mi probudil od 8-2 ráno 5× a tak jsem to vzdala a dala ho k nám do postele, tam se rozvalil jak jen mu to šlo a spal až do rána. A tak přemýšlím jestli ho mám dát do pokojíčku na velkou postel a dát tam zábranu aby nespadl a nebo koupit tu postýlku co přirazím k naší posteli?
Je dost akční a bojím se aby nepřepadl než k němu doběhnu. A nebo mu ještě dát matraci na zem aby nepadal z výšky? ![]()
Velkou postel, byť se zábranou, bych dala nejdřív ve chvíli, kdy umí sám bezpečně slézt z postele dolů. Zvlášť, když spí v jiné místnosti než ty.
@kerdzisz Velkou postel bych dala, až by z ní uměl slézt jinak než po hlavě dolů. CO cestovní postýlka? Nepomohla by?
Schody už začíná chápat že musí po zadečku dolů ale z postele a ještě v noci mám opravdu strach… zatím opravdu přemýšlím že naženu přítele aby udělal postel co přirazím k naší posteli kde bude ze dvou stran zeď z třetí přirazím velkou skřín a když se probudí tak půjde jedině ke mně..
V cestovní spí přes den a je sice trochu širší ale za pokus to stojí.
![]()
Příspěvek upraven 30.06.14 v 11:59
@Susanna píše:
@kerdzisz Velkou postel bych dala, až by z ní uměl slézt jinak než po hlavě dolů. CO cestovní postýlka? Nepomohla by?
Souhlasím, zkusila bych cestovní. Na velkou mi to přijde brzy. Asi ještě stejně neumí slézt ne??
@kerdzisz
Já myslím, že by to bylo dost nebezpečné, když ještě ani nechodí, určitě bych počkala… Nezapomeň, že ti teď bude v postýlce hodně stát, takhle by si leda rozbil kebuli..
My máme teda oddělanou bočnici u postýlky a přiraženou postýlku u naší postele. Takže si může kdykoliv bezpečné přelézt k nám. ![]()
Teď bych do toho nešla, příjde období kdy si začne stoupat - a to i vpodstatě bezvědomě v posteli ve spánku. Většina dětí to dělá a ve velké posteli by si mohl pěkně rozbít čumák.
jinak určitě fajn nápad velkou nebo větší postel a něcím to ohradit aby to bylo do výšky jeho prsou aby se nic nestalo. To by určitě šlo.
A není to tím, že se mu prostě lépe spí u vás
? Holky to tak mají. Kolikrát koukám, v jaké příšerné póze spí, ale jak jsou u nás, tak spí v klidu… V 9 měsících mi přijde na velkou brzy. Já dávala v roce a 3/4 velkou a i tak mi to přišlo brzy. Je pravda, že trochu klidně ji dcera spala, ale zase uspat jí, to byl nadlidský výkon, protože zdrahala. A v noci beztak chodila k nám…
Tak nam stoji od pul roka a z postele umi dost dobre slezat uz taky nejaky ten mesic takze ja bych v tech 9m, co se nas tyce, klidne velkou postel dala..ale u nas by to asi nešlo zase z toho duvodu, ze kdyz jde vecer spat tak takhle si usina sice krasne sam, ale kdyby mel normalni postel tak by z ni určitě zdrhal. ![]()
Syn bude mít 11 měsíců a dětskou postel se zábranou mu budeme kupovat, ale… Syn chodí a na dětskou postel umí sám vylézt a bezpečně sleze. A taky v ní nebude spát stále. Někdy se v noci i přes den vzbudí s pláčem, v naruči zase usne, ale po položení do postýlky se okamžitě vzbudí a pláče. Pokid ho ale položím do naší postele, tak krásně spinká. Jenže v noci ho manžel budí chrápáním a přes den mám strach, že spadne. Dětská postel je přece jen nižší.
Oba synové šli brzo do velké postele, ale hlavní kritériem bylo aby uměly slézt z postele.
Moc děkuji za rady:o) Dnes spal na udělané posteli co jsem přirazila k nasí a jak mile přišel na to že nemá mantinel tak okamžitě spal u mě. Je to moje zlatíčko ale nechci ho moc tahat k nám do postele aby si na to nezvykl a pak ho budu s pláčem odnaučovat…