Velmi bolestiví poslíčci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2422
31.5.15 21:21

Na tvém místě bych raději jela, ta narůžovělá voda může být plodovka. Nechápu proč tě takhle posílají domů a raději si tě nenechají. Jinak mě na monitoru nešly vidět kontrakce ani po dvou kapačkách oxitocinu a u druhého porodu jsem byla za magora když jsem tvrdila, že rodím a na monitoru nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.6.15 09:41

Ahoj holky, tak k pc jsem se dostala až teď :) Tak jsme nakonec jeli 0:00 a olalaaa, pry to potrva, jasne 3:28 byla malá venku, hrozne rychle jsem se otevřela, až na to koukali, pry klystyr nic nestihnem, 9cm - muzete tlacit, rikam ze uz to jinak ani nejde :D dr. nebyla ještě ani na sále a já už tlačila s PA. Tu plodovou vodu mi opravdu nezjistili, takze do ted nevime kdy odesla :nevim: A kdybych měla čekat na bolest celýho břicha tak se nedočkam, opravdu mě celou dobu porodni bolel,,pouze´´ podbříšek, žádný,,vrchní´´ bricho a porodila bych doma :D
Sofie, 2600g, 47cm, 37+6 - 1.6.2015 na den detí a svatek moji mladší sestry Laury. Doufám, že tato diskuze ještě někomu pomůže, někdy se na dr. nesmi dat, ale spise byt neodbytni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
10.6.15 11:30

@Nikkollaa Tak to ti moc gratuluji k drobečkovi :kytka: a přeji hodně zdraví :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.12.15 12:14

Vím, že už je tahle diskuse pasé, ale třeba můj příspěvek pomůže někomu dalšímu. Když jsem rodila prvního syna, tak jsem měla velké bolesti v jen podbříšku a kříži - jako MS, teplá voda nepomáhala. Během bolestí jsem lehce krvácela, asi to byla zátka. Po více než 24 hodinách těhle bolestí, které stále nebyly pravidelné a na monitoru se jevily jako poslíčky a několika cestách do porodnice jsem se už ale nenechala odbýt. Byla jsem 41+1 tt tak si mě tedy milostivě jako největší histerku v porodnici nechali. Bolesti byly stále horší, ale nepravidelné. Po asi 6 hodinách v porodnici mi mírně odtekla plodová voda. Vodu dopíchli, přišla veliká úleva. Začala jsem se pomalu otevírat, jenže ani za dalších x hodin jsem se neotevřela k porodu. Porodní cesty nakonec PA otevřela ručně. Porod stále nepostupoval. Diagnoza mrtvá děloha, začaly se horšit srdeční ozvy miminka. Pak následoval akutní SC pro velké ohrožení plodu. Holky chci tím říct, že porodní bolesti nemusejí být učebnicově přesné jak tvrdí lékaři. Když se vám to nezdá, tak do porodky radši jděte zbytečně a nenechte se odbýt. Jde o život a zdraví vás a vašeho dítěte. Především poslouchejte svojí intuici. Za pár dní mě čeká druhý porod, já už vím, že se nemám nechat odradit přístupem v porodnici. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
14.12.15 12:56

@jitul12 Potvrzuji, že doktoři nemusí vše poznat. Při prvním porodu prý, že to bude kdoví kdy, když nemám skoro žádné bolesti…po příjezdu do porodnice se dcera narodila za 2,5 h ( silné bolesti jsem měla až poslední hodinu ). U druhé dcery příjezd ve 23 h, to porodíte nejdřív ráno…v 0:20 h byla na světě. Teď mě MUDr. vyšetřil, otevřená na 3 cm, na monitoru žádné kopečky a já si připadala jak simulant, když tvrdím, že mám dost silné kontrakce… śyn se narodil do půl hodiny. MUDr. přikráčel, když už byl prcek venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
8.1.16 21:21

Mám to taky dneska jsem v noci ležela v nemocnici zaplasila jsem že trochu spinim tak jsem jela a nakonec si mě tam nechali kulí špatnému srdíčku ráno dobrý tak jsem doma. A ano poslicky mám je to jako když to ma člověk dostat a moooc to bolí… Na druhou stranu raději 5× zbytečně než jednou pozdě… ;) a musim říct že sestřičky v ústecké nemocnici úplně luxus ambulance porodní i rizikovka :potlesk: jinak termín mám za 2dny a bolestivé posly mám 2vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
9.1.16 00:12
@Martina84 píše:
Zkus dát ještě vanu, třeba se to rozjede… když budeš mít pocit na velkou, tak jeď hned. jinak pravidelný kontrakce po 5min klidně dvě hodiny můžeš být ještě doma, než vyrazíte. To mi říkali na kurzu. Držim palce :palec:

No ja kdyz zacinala rodit, tak jsem porad cekala az to bude pravidelne po tech 5 ti minutach coz nebylo vubec…po asi 10 ti hodinach nepravidelnych bolesti jsem pro jistotu jela do porodnice kde me poslali ihned na sal.Na 4 otevrena. Takze na nejakych pravidelnych 5 minut bych moc necekala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
9.1.16 00:16

@Marky983 A za jak dlouho jsi potom porodila?

Ono jet např. po 7 minutách a čumět tam pak půl dne, to je lepší si to odbýt doma a v klidu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
9.1.16 00:20
@Talitha píše:
@Marky983 A za jak dlouho jsi potom porodila?Ono jet např. po 7 minutách a čumět tam pak půl dne, to je lepší si to odbýt doma a v klidu. :)

Porodila jsem za 3 hodiny…hodina ve sprse…a dve hodky na sále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
9.1.16 16:05

@Talitha přesně tak. Já jela zbytečně brzo a porodila až 8h po příjezdu do porodnice. Zaleží taky jestli se rodí poprvé nebo ne. Kontrakce nemusí být pravidelné, ale četné a silné, aby se porodilo…Příště si 1. dobu porodní „vychutnám“ doma, ale po bitvě je každý generál:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
12.1.16 07:00

No já měla bolesti, jako když to má člověk dostat. Tak jsem neplasilla i když to mooc bolelo, ale pak jsem začala více krvacet tak jsme jeli rikam raději 2× zbytečně než něco pos… Nicméně po příjezdu do porodnice mi doktor řekl že mám půl porodu za sebou :lol: mám krásnou dceru :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
23.1.19 21:40

Poslíčci

Jsem teprve 35tt, ale poslíčky mám už dobrý týden. :) začalo to tvrdnutim břicha, bolest jak při menstruaci/zácpě a vždy to trvalo třeba tři minuty, pak zase za chvíli a během hodiny pryč - většinou když jsem se snažila usnout a najít polohu ve které by to šlo..
Asi dva dny je to ale intenzivnější bolest a řekla bych i častější, mnohdy i přes den nebo ráno, budí mě to. Pravidelnost nepozoruji niktrak závažnou ale za to s tím celkem bojuji, než to odejde.. :think: Mám trochu strach abych pak rozeznala kontrakce, jak zde píšete může to přijít úplně stejně jako ,,poslíčci,, a pak, v porodnicich mají trend s těmito kontrakcemi posílat domů, že o nic nejde a to ani když jde o pravidelnost a bolest :potlesk:
:roll:
Máte nějaký tip kdy vyrazit, popř. zkušenost jak dlouho po těchto poslíčcích přichází ty pravé kontrakce? Někde píší že už se to pak stupňuje a je to otázka dvou až tří týdnů. Také bych tipla, že tímto tempem bude malá do dvou týdnů venku.
:hug: Prosím zkušenosti 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
23.1.19 22:04
@Makyna1234 píše:
Jsem teprve 35tt, ale poslíčky mám už dobrý týden. :) začalo to tvrdnutim břicha, bolest jak při menstruaci/zácpě a vždy to trvalo třeba tři minuty, pak zase za chvíli a během hodiny pryč - většinou když jsem se snažila usnout a najít polohu ve které by to šlo..
Asi dva dny je to ale intenzivnější bolest a řekla bych i častější, mnohdy i přes den nebo ráno, budí mě to. Pravidelnost nepozoruji niktrak závažnou ale za to s tím celkem bojuji, než to odejde.. :think: Mám trochu strach abych pak rozeznala kontrakce, jak zde píšete může to přijít úplně stejně jako ,,poslíčci,, a pak, v porodnicich mají trend s těmito kontrakcemi posílat domů, že o nic nejde a to ani když jde o pravidelnost a bolest :potlesk: :roll:
Máte nějaký tip kdy vyrazit, popř. zkušenost jak dlouho po těchto poslíčcích přichází ty pravé kontrakce? Někde píší že už se to pak stupňuje a je to otázka dvou až tří týdnů. Také bych tipla, že tímto tempem bude malá do dvou týdnů venku. :hug: Prosím zkušenosti 8)

Ja tvrdnuti nemela nikdy poslicky by meli byt pravidelne ja to u obou mela po 5 minutach a hned od zacatku boleli jak cert. Bolest trvala 2 dni nez jsem porodila. Bolest zacala nedriv jak menstruace pak uz i na konecnik a nakonec cela pater. Nechci Ti blbe radit jestli mas pochybnosti bez do porodnice i kdyby te hned pustili domu ale mas jistotu ze je vse ok.hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
23.1.19 23:35

Kontrakce fakt poznáš, já měla dva dny a poslali mě také domu že to není ono, ale bylo měla jsem takové bolesti až do konče. Bolí to opravdu hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
8.12.20 06:05

@Marky983 tak nevím, jestli mi někdo odepíše, ale fakt si nevim rady :lol: jsem 38+5, včera jsem byla u doktora a řekl, že už „se to tam dole pěkně připravuje k porodu“, že prý je čípek měkký a zkracuje se a hlavička už je úplně dole. Před pár dny jsem měla šílený křeče po celym břiše a asi po půl hodině bolestí přišel průjem, tak jsem si řekla, že to je prostě z jídla a bolí to tak kvůli tomu, jak se tam ty střeva mačkaj na prcka atd.. Po tom, co mi ale doktor řekl bych řekla, že to možná byli poslíčci.. Přece jen jsem nic takového nesnědla, abych rozdejchávala půl hodiny křeče a pak běžela na záchod.. Ale píšete tu, že jakmile mám pocit na velkou tak jet do porodnice. Dneska v noci se stalo úplně to samý a zas cca půl hodky až hodinu a pak jsem zas utíkala na záchod, zas žádný náročný jídlo, tak nevím, jestli to jsou poslíčci nebo jen zažívací problémy nebo příště jet radši do porodnice :nevim: jsem prvorodička, tak jsem z toho taková zmatená… Termín mám 17.12… S tím teda, že posledně i po záchodu to furt trochu nepříjemně bolelo, vůbec jsem nemohla spát nebo si nějak pohodlně lehnout.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí