Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
sice je to můj druhý porod, ale nějak si nevím rady… v podstatě od půl třetí v noci mám kontrakce (ztvrdnutí břicha se silnými bolestmi hlavně ve spodní části břicha), v noci byly pravidelné po pěti minutách, ale nakonec je horká sprcha rozehnala, na chvíli jsem usla a potom ráno nanovo, ale velmi nepravidelně (zato fakt bolestivě). Kontrakce mám jednou po půl hodině, potom po deseti minutách, v mezičase někdy pohoda, někdy menší bolesti. Přijde mi, že bolest se dost stupňuje a mám celkem i problém kontrakci prodýchat nebo musím do něčeho zarýt nehty (takhle mě bolel první porod). Jen ta nepravidelnost mě zaráží…
Bývají poslíčci i takhle bolestiví? Jeli byste raději do porodky nebo čekali na pravidelné kontrakce? Porodnici mám asi 30 minut jízdy autem, první porod trval od první kontrakce 4 hodiny.
Jsem 38+2 tt.
Moc děkuji za názory.. ![]()
Boletivé poslíčky jsem neměla..ale po prasknutí vody v porodnici jsme měla kontrakce velmi nepravidelné, křížové, na monitoru nic..a byl to porod..ale pravidelný, zkracující se kontrakce jak z učebnice, to jsme neměla nikdy, ani u jednoho porodu..radila bych ti si pro jistotu udělat výlet do porodky ![]()
Posličky jsem měla měsíc. Každý den. Bolesti jako při samotným porodu ale nepravidelný. Při porodu byli pravidelný, síla stejná, jen častěji a častěji. To že rodin jsem nepoznala. Do porodnice mě nahnal manžel, který se na moje poslíčky už nemohl koukat:-)
Okamžitě bych jela do porodnice, já takhle měla třetí porod, příjezd okolo půl 2 ráno, na monitoru skoro nic, kontrakce nepravidelne, málem mě poslali domů, PA se domlouvala s dr. co semnou, nakonec si mě tam nechali, voda mi praskla v 4.26, syn se narodil v 4.27, kdyby mě poslali domů, tak jsem doma porodila ![]()
Taky jsem měla poslíčky asi tři neděle. To, že asi budu rodit, jsem poznala, díky krvácení, bolesti žádné. Do porodnice jsem přijela kolem páté, až když do mne začli vrtat, dostavily se bolesti. malej je narozen 19,19.Při poslíčkách mne vždy přepadly bolesti jako při samotném porodu.Sjed si raději do porodnice. Každý to má jinak ![]()
Jela bych do porodnice. Já jela taky s nepravidelnými kontrakcemi (5-20 minut) a kluk se narodil necelé 2 hodiny po příjmu. Kdybych čekala na pravidelný kontrakce, tak bych rodila na cestě, protože pravidelné byly až posledních pár minut.
Pro me byli poslicci mnohem bolestivejsi nez kontrakce, mela jsem je cca 2 mesice pred porodem a musela jsem to rozdychavat, bylo mi zle a trvalo to treba 10 minut, pak kdyz prisly opravdu kontrakce, tak to bylo pravidelne, ale intenzita nula nula prd. V porodce se mi vysmali, ve 2 rano prijem a rekli mi, ze mam poslicky, za 5h poslicku monitor a najednou jsem byla na 8 prstu a slo se rodit.
Rid se instiktem, na me takove ty rady o pravidelnych kontrakcich, ktere trvaji 1 minutu, nikdy nesedely. Podle vysetreni jsem nerodila, ale ja vedela, ze je to tu a mela jsem pravdu.
No já měla bolestivé poslíčky dvě noci před porodem. Taky jsem je rozdýchávala a dokonce i prozpívávala. Ale vždy jsem nad ránem usnula a přes den nic. Třetí večer už to bylo jasný - ráno Amálka ![]()
Ženy jsem v 36+1,mam planovany cisarak a doktor rikal ze pokud ucitim poslicky nemam vahat a jet do porodnice. jenze ja je jeste nemela takze nevim zda to muzou byt oni. obcas me pichne v podbrisku ale jak tady ctu bricho netvrdne
takze vubec nevim ![]()
Ahoj holky, chtela bych obnovit diskuzi.
prosím o zkusenosti. Jsem 37+5tt. Dr. rikala ze to muze uz prijit. Včera odpoledne ve 4 hodiny mi odesel velky kus zatky, myslela jsem ze cela, ale následující den ráno šlo ještě trochu. Nicméně v 16:30 jsem začla mít tvrdnutí bricha, nic hroznyho, nepravidelny. 22:45 me vzbudili asi poslíci cca 2×20min., pak 3×10min. pak presne od pulnoci po 5min. a to až do 01:30, porad to ale nebyla hrozna bolest, ale prece jen jsme jeli do porodnice, tam me natočili a prý jsem na 2 prsty volne, hlava nalehá ale ještě to potrvá, tak mě poslali domů. Přijeli jsme v 04:30 ráno, za hodku jsem na chvilku usnula, a v 8 bolesti, ale tentokrát ostrá bolest v podbříšku a zádech, křeče v kyčlích. Ale měli jsme přijít na kontrol. monitor, pry kontakce žádný, otevřenost stejná jako v noci. Dr. jak mě prohlížela, a já lezla dolů z,,kozy´´ tak ze mě jako kdyby odtekla hrstka vody-čiré, nic velkyho. Dr. nic neřekla, tak jsem se oblíkla a šla jsem, v autě pak jakoby cvrknutí do vložky(tu jsem měla kvůli zátce) a pak par cvrknutí během dne… na vložce je to narůžovělí, občas nitka krve, bez zápachu. Jen přemýšlím jestli to může být pomalu odtíkající voda, nebo je to ta zátka?
Každopádně bolesti jsou horší a horší. Dr. řekla, že mám přijet až to bude po celým břiše a ne jen v podbříšku a v zádech, ale co když už nemám vodu? Připadám si jak nějaký blázen, sestry tam na mě koukají, jako že si to vymýšlím, ale mě to fakt hodně moc bolí. Myslíte, že můžou být poslíci až tak bolestiví? Je jedno, jestli sedím, ležím, stojím. Vana mi nepomohla a nijak to nezrychlila ani neutlumila.
už docela trpím, ale nechcu být za histerku. Co myslíte? Měl někdo z Vás až takové poslíky? a jak dlouho to trvalo než jste konečně porodily? Díky za odpovědi ![]()
Tady je každá rada dobrá
zkus si počítat tu pravidelnost to je důležitý. Přesně po kolika minutách přichází kontrakce. A lepší je jet dřív než pozdě! Chápu to dobře, že máš bolesti už od rána? to já už bych jela.
Mám bolesti už od 8 ráno, po 5 min. zcela pravidelne do pul 11, pak sme prijeli do nemocnice na monitor, a pry jeste ne. Takže domů… pak to trosku preslo ale celý odpoledne (tak od 13:30) to hrozně bolí, ružový výtok kapicka krve. zacla jsem si pocitat ko zase az ted a je to tak po 6-7min. už od 18:30… ale nechcu jet opět zbytečně.
Asi nakonec porodím doma, protože budu tak dlouho čekat až to prošvihnu ![]()
Už jen chci vědět kdy bude konec.
Tak moje kontrakce bolely hlavně v podbřišku.
- jako menstruační bolest to začalo.
Pro jistotu bych jezdila do nemocnice klidně častěji než čekat na porod doma ![]()
Zkus dát ještě vanu, třeba se to rozjede… když budeš mít pocit na velkou, tak jeď hned. jinak pravidelný kontrakce po 5min klidně dvě hodiny můžeš být ještě doma, než vyrazíte. To mi říkali na kurzu. Držim palce ![]()