Velmi častá virová rýma u dospělého

1765
5.9.15 18:16

Velmi častá virová rýma u dospělého

Máte prosím někdo zkušenost se stále se opakující virovou rýmou u dopělého? Mám rýmu cca 10× za zimu, klidně ale i v prostřed parného léta. Vždycky mne u toho strašně bolí hlava a pálí dutiny. Když si nestříknu do nosu, smrkám každou půlminutu. Už to tak mám hodně let.

Závidím těm, co s rýmou normálně fungují, jen tak občas smrknou - mně je u toho příšerně (a to fakt nejsem nějaký bolestínek, spíš naopak).

Stravuji se celoročně zdravě, pravidelně sportuji. Dávám si pozor, abych neprochladla, často si myju ruce.

Nemám nosní mandle (odstraněny v dětství pro časté anginy), nevím zda to muže mít na četnost rým nějaký vliv?

Každopádně už rýmu nenááávidím! Máte prosím někdo nějakou zkušenost co pomáhá jako prevence??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85422
5.9.15 18:22

@open mind a alergie nemas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
5.9.15 18:23

Co nasadit Bronchovaxom…dcera má velmi často rýmu, v podstatě celou zimu i jaro…po kůře Bronchovaxomu půl roku bez rýmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
5.9.15 18:24

Dutiny máš v pořádku? Mě by spíš napadnul chronický zánět dutin. Chtělo by to pořádné ORL a alergicko-imunologické vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
5.9.15 18:26

@blumen Mám, ale nijak silne, ani leky nepotrebuji. Prach, roztoči, plisně. Ale vím jistě, že alergické rýmy to nejsou. S alergeny nejsem prakticky vubec v kontaktu - máme tomu uzpusobenou domácnost a režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
5.9.15 18:27

@sobesin To neznám, juknu co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
5.9.15 18:30

@ivašot. Já mám dojem, že mám ty dutiny nějak oslabene. Manžel třeba přijde s virozou, parkrát smrkne, den ma teplotu, dva dny lezi a je ok. Kdyz to od nej chytím já, mám třeba i dva týdny rýmu jako trám. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
5.9.15 18:35

@sobesin Zni to dobře, zkusila bych. Je to na předpis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
5.9.15 18:42
@open mind píše:
@ivašot. Já mám dojem, že mám ty dutiny nějak oslabene. Manžel třeba přijde s virozou, parkrát smrkne, den ma teplotu, dva dny lezi a je ok. Kdyz to od nej chytím já, mám třeba i dva týdny rýmu jako trám. :(

Sliznice můžou být tou alergií oslabené a podrážděná a proto tak špatně bojujou s obyčejnou rýmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
5.9.15 18:54

@open mind Takhle jsem to měla na střední. Peklo. Pomohlo až přestěhování (do Prahy :lol: ) Jinak bych taky sázela na vliv té alergie. Zánět dutin jsi někdy měla?

• Citovat
  • Upravit
1765
5.9.15 18:55

@ivašot. Pokud by to tak bylo, tak co s tim? Bydlime ve zcela suchem byte, pliseň tu nebyla nikdy. Prach nemame, proti roztocum bojuji všemi načtenými způsoby, matrace máme nové. Když jednou za x měsícú přijedu na chalupu, kde je to s temito vecmi horší, hned cím jak mi to vadí, doma se ale cítím výborně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
5.9.15 19:07

@Elenloth Záňet dutin jsem měla tak před deseti lety - rozehnany antibiotiky. Často mi ta rýma zatuhne, bolí mě pak hlava hlavne v předklonu a to pak dostavam ven kapkami Sinupret. To je dáno asi tím, že prostě tak nenávidím ten plny nos, že používám Olinth, Otrivin a podobna strikatka. Ovšem vím co to dělá, takže nikdy nepřekračuji dávkování, mám respekt a stríkám si spíš méně, než je psáno. Mořskou vodu používám taky, ale ta ten nos proste nezprůchodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
5.9.15 19:12

@open mind Mě na vleklý zánět dutin pomohl sprej do nosu s kortikoidy, tlumil i alegii. Těžko něco radit, nez vyšetření ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
5.9.15 19:42

@open mind Co znamená „stravuji se zdravě“? Znamená to všežravou vyváženou stravu nebo nějakou alternativu - veg nebo naopak paleo a podobné modifikace? Konvenčně nebo bio?

Ono ti totiž něco z té vyvážené stravy může vadit, nejčastěji bývá problém s mléčnými výrobky. Ale to chce zkoušet.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
5.9.15 19:57

Ahojík, jsem na tom s rýmou dost stejně, jak to popisuješ ty. Mě tedy byla zjištěna silná alergie-dá se říci na vše co existuje.
Tak nějak ze zkušenosti nezabírá nic, spreje pomůžou na chvíli a léky na alergii přestanou účinkovat, neboli tělo je již nechce.
Na zimu si beru každý den Preventan, abych přežila, docela pomáhá. Přes jaro léto trpím, nic nezabírá.
Tak jen s tebou soucítím, nejsi sama, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí