Venkovní krytý výběh pro kočky z rodinného domu

9723
21.1.23 08:30

Venkovní krytý výběh pro kočky z rodinného domu

Ahoj, malujeme si projekt domu a protože máme kočku a chceme ještě druhou, řeším možnost jejich výběhu z domu do krytého venkovního prostoru, aby to hezky vypadalo :) Představuju si třeba opletivovaný výběh s prolejzačkami s možností zatažení, kdyby pršelo, sněžilo.. Nemáte někdo něco takového, abych měla inspiraci? Určitě je nenechám běhat volně po vesnici, aby se jim nic nestalo.. Díky za nápady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20926
21.1.23 08:32

Já bych to udělal podle nějaký ZOO jak mají udělaný výběhy venkovní pro kockovity šelmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
21.1.23 08:38

@MartinaCV proč kočku nemáte na zahradě volne ;)

• Citovat
  • Upravit
6509
21.1.23 08:56

Zadej si na FB výraz „Catio“. Je tam spoustu zahraničních skupin, kde mají opravdu vymazlený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
21.1.23 09:03
@Magdaleeena píše:
Zadej si na FB výraz „Catio“. Je tam spoustu zahraničních skupin, kde mají opravdu vymazlený.

Super tip, moc děkuju!!! :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
21.1.23 09:04

U nás je důvodem bezpečnost. Jejich a dalších zvířat. Plus další - atypický dům a zahrada + pohoda pro všechny, uzpůsobeno všem, co tu mají domov.

[ @Anais Brno citace] @Anais Brno píše:
@MartinaCV proč kočku nemáte na zahradě volne ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
21.1.23 09:07
Budeš mě proklinat, až to uvidiš:) :kytka: :mrgreen: @MartinaCV
@MartinaCV píše:
Super tip, moc děkuju!!! :kytka: :kytka: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
21.1.23 09:09
@Anais Brno píše:
@MartinaCV proč kočku nemáte na zahradě volne ;)

Protože nemáme zahradu :mrgreen: Zatím jsme v bytě, ale budeme stavět. I v bytě mám zabezpečená okna a balkón (od super firmy Aleza), aby se naší kočičandě nic nestalo - o to by se měl zodpovědný chovatel postarat.
Jinak teda s rodiči jsem bydlela v rodinném domě s velkou zahradou a kočky mám od svých 10 let. Odchovala jsem jich spoustu a spousta jich dopadla špatně, protože prostě chodily ven volně. Něco je zajelo, nebo jim ublížila třeba kuna, někde něco snědly.. Ano, pár se mi jich dožilo vysokého věku, ale to byly výjimky, které se od domu moc nevzdalovaly. Všechny kočky mohly do domu i ven, jak se jim zachtělo.

Protože je tak vysoké procento, že se kočce venku něco stane, nebudu její/jejich život rozhodně riskovat až si postavíme dům. Určitě chci, aby byl vyrobený velký výběh, nebo aby byla zahrada nějak zabezpečená, aby se prostě proběhly a vyvětraly, ale úplně ven jedině na vodítku (náš minulý britský kocour chodil na vodítku od kotěte, měl to rád a sám si ho přinesl, když chtěl ven).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
21.1.23 09:11
@Magdaleeena píše:
Budeš mě proklinat, až to uvidiš:) :kytka: :mrgreen: @MartinaCV

Neee, jsem šťastná, že tu vždy narazím na zrno, které oddělím od plev a najdu, co hledám :D Jako teď tip od tebe, fakt moc děkuju! :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
21.1.23 09:15

@MartinaCV no já jsem na vesnici vyrostla a kočka prostě miluje volnost…
To že se jí něco stane, je prostě život…
Kočky milují svobodu…

• Citovat
  • Upravit
3142
21.1.23 09:27
@MartinaCV píše:
Ahoj, malujeme si projekt domu a protože máme kočku a chceme ještě druhou, řeším možnost jejich výběhu z domu do krytého venkovního prostoru, aby to hezky vypadalo :) Představuju si třeba opletivovaný výběh s prolejzačkami s možností zatažení, kdyby pršelo, sněžilo.. Nemáte někdo něco takového, abych měla inspiraci? Určitě je nenechám běhat volně po vesnici, aby se jim nic nestalo.. Díky za nápady :kytka:

hledej catio v anglicky psaných zdrojích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21914
21.1.23 10:02
@MartinaCV píše:
Ahoj, malujeme si projekt domu a protože máme kočku a chceme ještě druhou, řeším možnost jejich výběhu z domu do krytého venkovního prostoru, aby to hezky vypadalo :) Představuju si třeba opletivovaný výběh s prolejzačkami s možností zatažení, kdyby pršelo, sněžilo.. Nemáte někdo něco takového, abych měla inspiraci? Určitě je nenechám běhat volně po vesnici, aby se jim nic nestalo.. Díky za nápady :kytka:

kocicistromy.cz

Mimo ty stromy delaji venkovni voliery, vcetne vybaveni. Vse na miru a dle pozadavku. Koukni do galerie, maji tak spoustu inspirace.
Mame od nich kocici strom a je paradni, kvalitni prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21914
21.1.23 10:03

Edit, totozny prispevek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.23 10:20

@MartinaCV teď bylo skvělé video na fb v kočičí skupině. Něco jako voliéra, v tom strom, škrabadla atd.. kočičí ráj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
21.1.23 10:23
@Anais Brno píše:
@MartinaCV no já jsem na vesnici vyrostla a kočka prostě miluje volnost…
To že se jí něco stane, je prostě život…
Kočky milují svobodu…

Kočky, jako silně teritoriální zvířata, milují hlavně svoje známé, bezpečné prostředí. Viděla jsem britský dokument, kde v jedné vesnici dali velké skupině koček minikamerky, aby mohli monitorovat, kde se kočky celý den pohybují. Zjistili, že všechny kočky se drží do tří set metrů od svého domu, jen jeden kocour, individualista, se vydával na toulky dlouhé několik kilometrů. Chápu zakladatelku, že má o svoje kočky strach, ale zároveň jim chce udělat venku výběh a pozorovatelnu, aby se zabavily. Na vesnicích jsou lidé zvyklí na venkovní kočky, berou to jinak a tím, že s nimi kočky nežijí v těsné blízkosti, nemají k nim až takový vztah, i když je mají třeba rádi. Venkovní kočky mají průměrnou délku dožití 5 let a mnohdy končí opravdu špatně. Ty domácí mají průměr 16 let a pokud lidé dbají na jejich fyzické i psychické potřeby, prožijí spokojený kočičí život. Svoboda, nebo bezpečný život, vždy je to něco za něco. Je samozřejmě nesmysl vzít venkovní kočku a držet jí doma (pokud tedy sama nechce, i takové jsou, venkovní život je pro ně příliš drsný a jsou rády za pohodlí domova), ale pokud jsou kočky zvyklé na doma, neměl by to být problém. Já to považuji za dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí