Věřící partner a umělé oplodnění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
653
30.3.10 19:20

Jí bach neztrácela čas,pokud tě chce,tak se vším všudy a teď když je to na dobré cestě.Já osobně bych s tak nerozhodným chlapem být nemohla,má Tě přece rád a ví,co pro Tebe to dítě znamená,tak o čem se chce za půl roku bavit?Promiň za upřímnost.Myslím na Tebe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
30.3.10 19:22
vrony píše:
Omlouvám se zakladatelce, ale nedá mi to :lol:

BaroF, připadá mi vskutku úsměvné, když mi někdo „mimo okruh“ říká věci, o kterých zjevně neví vůbec nic a ještě je sděluje poučujícím tónem :lol: :lol: :lol:

A ještě jednou: věřící nerovná se pánbíčkář, na tom trvám :wink: minimálně tím věřící dehonestuješ, jestli ti ovšem jde o tohle :nevim:

Přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
30.3.10 19:49
vrony píše:
Omlouvám se zakladatelce, ale nedá mi to :lol:BaroF, připadá mi vskutku úsměvné, když mi někdo „mimo okruh“ říká věci, o kterých zjevně neví vůbec nic a ještě je sděluje poučujícím tónem :lol: :lol: :lol:

A mně překvapuje jasnozřivost těch, kteří mají jasno, že někdo druhý cit. „mimo okruh“ a říká věci, o kterých zjevně neví vůbec nic.konec cit. Ty mně znáš, nebo si to jen neomylně poznala instinktem blahoslaveného z těch dvou předchozích příspěvků? Tak přesně tyhle pambíčkáře ráda dehonestuji až nasírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
30.3.10 19:54

Ne, neznám tě, reaguji pouze na tvá slova v příspěvku :wink:
Reaguji na to, jak se někdo o mně (jakožto věřící)vyjadřuje, proč na to reaguji jsem už napsala.
Víc nemám, co bych „k tobě“ dodala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
30.3.10 19:59
BaraF píše:
vrony píše:
Omlouvám se zakladatelce, ale nedá mi to :lol:BaroF, připadá mi vskutku úsměvné, když mi někdo „mimo okruh“ říká věci, o kterých zjevně neví vůbec nic a ještě je sděluje poučujícím tónem :lol: :lol: :lol:
A mně překvapuje jasnozřivost těch, kteří mají jasno, že někdo druhý cit. „mimo okruh“ a říká věci, o kterých zjevně neví vůbec nic.konec cit. Ty mně znáš, nebo si to jen neomylně poznala instinktem blahoslaveného z těch dvou předchozích příspěvků? Tak přesně tyhle pambíčkáře ráda dehonestuji až nasírám.

Nepřeháníš to? Asi jsem pro tebe taky pámbíčkář, takže jen do mě. Dehonestuj, nasírej, urážej, jak je tvoje přiměřená reakce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
30.3.10 20:12

K puvodnimu dotazu - ja bych necekala, on pul rok toho moc nezmeni a navic ono to umely oplodneni taky neni hned, musis se objednat a cekat a pak vsechny vysetreni atd. to taky nejakou dobu trva (ale tim jsi vsim uz nekolikrat prosla jak jsem pochopila), takze me ta jeho reakce jeste pul roku a kdyztak ti pak pujdu z cesty prijde jako, jeste pul roku si budu uzivat bezpecneho sexu a pak se po tom poohlidnu jinde. Pripadne za pul roku bude zase rikat, ze jeste pul roku a pak znova a znova… kamaradka tim prosla a trvalo to 8 let nez ji doslo ze dite nebude nikdy, taky porad odkladal a necitil se a ne ted hned, promluvime si za pul roku… ale ona byla mlada, tobe ted bezi cas a cim pozdeji tim hur, zvlast pokud nemuzes otehotnet jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13742
30.3.10 20:17

Verunko, upřímně, půl roku bych asi čekala kdyby mi bylo 25, teď už ne, zvlášť, když to máš ještě těžší kvůli té dárkyni, kdo říká, že za půl roku bude. Nebo bude (nevyznám se v tom)? Je jich dost?
Navíc si opravdu uvědom, že tam může být spoustu komplikací, ty budeš špatně reagovat na léky, přítel bude mít špatné spermio, vajíček bude málo, vajíčka se neoplodní, žádné embryo se nebude vyvíjet, žádné se neuchytí… Je toho fakt moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
30.3.10 21:12

Baraf není to totéž, na to jsi dost iteligentní, abys to chápala. Ale především - kdo si co vybere a respektuje je jen mezi ním, jeho svědomím, Bohem a jeho zpovědníkem. Rozhodně si nemyslím, že by to měl ještě někdo další komentovat - dokonce ani praktikující věřící ne.

z tvých následujícíh reakcí, které se značně vymykají tvému obvyklému projevu, mám dojem, že máš s těmi „pámbíčkáři“ nějaký problém.

a nikdy jsem se nesetkala s tím, že by nějaký věřící jiného nazýval „pámbíčkářem“. Já teďka sebe občas nazývám z legrace papežencem, ale je rozdíl v tom, co bylo urážlivé před 300 lety a co je urážlivé teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
31.3.10 09:03

Zakladatelko, jsem ráda, že o dítěti přítel uvažuje, že se mu z principu nebrání… A myslím, že zakopaný pes nebude v jeho víře nebo v tom, že je to kluk z vesnice. A jsem tomu moc ráda!!! Ono to totiž původně tak vyznělo, jako že je „pánbíčkář, který se brání masturbaci kvůli umělému oplodnění“. A kvůli tomu se to tady tak rozjelo. Prostě je to normální chlap, který se bojí zodpovědnosti za tebe i dítě, a má trošku strach z jiných věcí. Nepřičítala bych to jeho „pobožnosti“. A nespojovala bych to s ní, jak už název tématu naznačuje!!! Myslím, že stejný problém byste měli i tehdy, když by nebyl věřící. Něco mi říká, že v tomto případě je to typická reakce chlapa, který se prostě „necítí“, ať už je věřící nebo ne, ať už je z města nebo vesnice.

Upřímně - taky mě dost „nasírá“, když někdo odsuzuje věřící jako neskutečné zabedněnce, kteří si stejně z pravidel vybírají jen to, co se jim hodí atd., jak tady píše BáraF. Báro, on nikdo není dokonalý (snad kromě tebe) a třeba v té víře hledá útěchu. Třeba i hřeší a víra mu pomáhá se vyrovnat s jeho svědomím atd… Viz Marie Magdalena, že? ;) Ctím pravidla církve, i když nemám sílu je na maximum dodržovat. Je mi to líto, ale nějak se s tím vyrovnám a nepotřebuju, aby se do mě kvůli tomu někdo navážel a urážel mě.

A druhá věc, která mě tady docela vytočila hned v úvodním příspěvku, tak bylo to, že „přítel je z vesnice a stará škola“. Taky pocházím z vesnice a nemyslím si, že bych kvůli tomu byla nějak méněcenná. Nevím, ale kolikrát mi člověk zavřený celý život v paneláku přijde omezenější než člověk z dědiny, který se stýká se svými sousedy, a do divadla apod. se dostane častěji než ten „měšťák“. Žiju ve městě, tak mám srovnání. Některých dětí z města mi je fakt líto - některé v životě nebyly v divadle nebo v knihovně, neznají své okolí, nemůžou jen tak vyběhnout ven s tím, že na obvyklém místě někde v bunkru za barákem najdou nějaké kamoše… A věřte nebo ne - i k nám na vesnici se dostala taková vymoženost, jako je televize, internet, máme mobily, auta, jezdíme nakoupit do obchoďáků, i když to neznamená, že by to bylo jediné místo, kde si umíme představit trávit s dětmi víkend… A že chodímě do kostela? Jo, asi vypadáme staromodně, ale rozhodně nám to alespoň rozšíří obzory, když už nic. Rozhodně víc, než kdybychom tu nedělní dopolední hodinu strávili v paneláku u telky.
Omlouvám se za litanii trošku mimo téma, ale název diskuze a to, co se z ní vyklubalo, mě k tomu vyprovokovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Puddloslava
31.3.10 09:40

lulje pravdu díš. když jsem poprvé jela na návštěvu k věřícím rodičům svého manžela (truhlář a úřednice) na zapadlou vesnici v orlických horách, tak mě uvítalo elektronické odemykání dveří na číselný kód, vířivá vana, satelit, myčka nádobí, internet - kromě toho internetu jsme my v Pha nic z toho neměli.

• Citovat
  • Upravit
2724
31.3.10 09:47

Odpovím jen Pudle, ostatní reakce nemají hlavu a patu.
Nemám problém s vírou (žádnou, ani s islámem ani s ostentativním bezvěrectvím) ani s lidmi, kteří věří. Mám problém s církvemi-organizacemi mezi věřícím a vírou a to značný. Jejich nepopiratelný přínost spočívající v možnosti sdružování (socializační funkce) nemůže vyvážit negativní dopady na jednotlivce (přesun zodpovědnosti z individua na instituci a relativizaci hodnocení skutečnosti) i společnost (obezlička sounáležitosti, dogmatická pravidla odporující reálnému stavu světa vedoucí inteligentnější členy k pokrytectví atd.).
A je tam málo srandy a moc pedofilů na můj vkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
31.3.10 09:54
Puddloslava píše:
lulje pravdu díš. když jsem poprvé jela na návštěvu k věřícím rodičům svého manžela (truhlář a úřednice) na zapadlou vesnici v orlických horách, tak mě uvítalo elektronické odemykání dveří na číselný kód, vířivá vana, satelit, myčka nádobí, internet - kromě toho internetu jsme my v Pha nic z toho neměli.

Tak nějak si připadám, když přijedu k našim. Krom toho mám velice pokrokovou mamiku, která jezdí 3× do roka na dovolenou a procestovala doslova celý svět (snad kromě Aljašky), život bez internetu si nedokáže představit, v bazénu za barákem sportuje od dubna do listopadu, do divadla se dostane několikrát do měsíce apod. A pak přijdu v Brně ke kamošce, která nevytahla paty z baráku dál než do nejbližšího maganákupního centra, její jediné kulturní povyražení je kino a vrchol kulturního vyžití je přečíst si SPY nebo Rytmus života, do veřejného bazénu nejde, aby nechytla bradavice, internet nemá, protože „jsou na něm jen samí blbci“ …, ale mají chatu někde v dědině za Brnem, kde se ale s nikým nebaví, protože všichni z vesnice jsou burani, kteří by jí - holce z města - nerozuměli, protože jsou 100 let za opicema… nevyvracím jí to, ale v duchu se musím smát, i když bych měla spíš zaplakat :cry:
Jo, a když řeknu, že pocházím z rodiny, kde jsou všichni zaměstnanci bývalého JZD, tak se jen šklebí. Že je tento podnik jedním z největších v republice, jeho ředitel byl jeden rok vyhlášen „manažerem roku“, že obchodují s podniky v zámoří a jsou schopni vydělat obrovské peníze, to už je zbytečné jí říkat. Jsou to prostě „jen“ zemědělci, a to smrdí, takže jsou to burani, kteří ničemu nerozumí. Co na tom, že mají vystudované ty nejlepší vysoké školy, mluví několika jazyky, běžně se scházejí s ministry a pan prezident žádal, aby mohl do jejich podniku na návštěvu… (a taky tam přijel)… Pořád jsou to burani z vesnice, kteří chodí do kostela, a to o něčem svědčí. Takže „měšťákům“ zdar!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
31.3.10 10:03

Jsem ráda, že alespoň někdo sem píše příspěvky, které mají hlavu a patu. Pudli, tleskám - aspoň někdo ze zabedněných pánbíčkářů se tady dokáže smysluplně vyjádřit, aby to BáraF pochopila :potlesk:
A do kostela budu chodit, i když je to vlastně jen shromaždiště pedofilů bez smyslu pro humor ;)
Ale jinak nic proti tobě, BároF - „miluj svého bližního jako sebe sama“. Takže se snažím tě milovat, i když mi to nejde. Asi se půjdu vyzpovídat, ať mám čisté svědomí :dance:
Hele, ale aspoň je o čem plkat. Co na tom, že se neshodnem. To by jinak byla nuda (a té si užiju v kostele dost, tak aspoň TADY je sranda :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
31.3.10 10:12
BaraF píše:
Odpovím jen Pudle, ostatní reakce nemají hlavu a patu.
Nemám problém s vírou (žádnou, ani s islámem ani s ostentativním bezvěrectvím) ani s lidmi, kteří věří. Mám problém s církvemi-organizacemi mezi věřícím a vírou a to značný. Jejich nepopiratelný přínost spočívající v možnosti sdružování (socializační funkce) nemůže vyvážit negativní dopady na jednotlivce (přesun zodpovědnosti z individua na instituci a relativizaci hodnocení skutečnosti) i společnost (obezlička sounáležitosti, dogmatická pravidla odporující reálnému stavu světa vedoucí inteligentnější členy k pokrytectví atd.).
A je tam málo srandy a moc pedofilů na můj vkus.

baraf jenze ty negativni jevy si ateisti zase vybiraji zase jinde. kdyz nekdo ma potrebu nechat si od autority rikat, co si ma myslet a koho ma volit, tak si tu autoritu najde. A pokud ma nekdo povahu „Alois jirasek-proti vsem“, tak s nim ani papež nic nenadělá. Ohledně pokrytectví - jen tady na emiminu jich najdeš mraky (svatomatkovské společenství, my víme, jak na to) - víš jak proti tomu bojuji. jen církev je nejvíc vidět a v její histopri je leccos negativního. Přesto mám dojem že apriori negativní vztah k církvím je u nás daný komunistickou výchovou (světec Hus a proklatí papeženci)

křesťani jsou lidi - je pravda, že do církví se stahují podivíni, ale kromě nich tam najdeš celé spektrum lidí a povah, stejně jako všude jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
31.3.10 10:17

ohledně nudy v kostele - to si děláte vy ateisti sami
vy se bojíte v kostele i zašeptat, abyste náhodou někoho neurazili - protože prostě nevíte, jak to dneska chodí
(pominu druhou skupinu turistů ateistů, kteří si uprostřed mše přijdou prostředkem fotit oltář)
například rozšířený názor mezi ateisty je ten že v kostele se netleská :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí