Věřící partner a umělé oplodnění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2724
8.4.10 07:41

Pudlo podstatou problému podle mně je, že zrovna ty bys po socansku nejraději ve zdravotnictví financovala „všechno všem“. Potřeby, přání i rozmary, bez ohledu na cenu.
A třeba já si myslím, že když budeme financovat vrtochy jedněch, tak nám prostě nezbyde na přání a potřeby druhých.
A rozčílit se nad tím je tak to jediné co s tím třeba já (plátce zdravotního pojištění co si na chřipku kupuje Paralen ze svého a léčí se v rámci vlastní dovolené) můžu udělat.
A co s embryi co nikdo nedovolí použít (protože je sobecký blb)? Vyhodit a majiteli dát doživotní dištanc na podobné pokusy, jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
8.4.10 09:03

Tak opět s sozhlasím s BarouF.

Navíc proč to reší ona, když vlastně embrya nejsou její - sperma je bývalého manžela a vajíčka jsou od dárkyně. Takže by to měli řešit manžel (a ten nesouhlasí, aby příjemcem byla ani, natož někdo jiný) a ta dárkyně.
Ale chtít nabízet někomu něco, co fakticky „není moje“?
Tím má v podstatě dilema vyřešené - ona ho stejně sama bez souhlasu manžela řešit nemůže a ten souhlas nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
8.4.10 09:42

baraf v tom, co ty vidis jako vrtoch, ja vidim velmi osklivou shodu okolnosti. verunek se jiste nechtela 3× rozvadet a ani nechtela byt neplodna. urcite si to tak nenaplanovala.
Opravdu by me zajimalo, co bys delala ty. Vzdala bys moznost mit dite, abys nezatezovala platce pojisteni?

Takze tvoje hledisko neni moralni, ale ciste financni. To uz je jina otazka. Osobne si tez myslim, ze by bylo spravne toho tolik nefinancovat, nicmene jakozto neplodka po IVF jsem stastna jak prase v zite, ze je. protoze jsou taky lidi, kteri by si IVF dovolit nemohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
8.4.10 09:55
Ivuska1 píše:
Tak opět s sozhlasím s BarouF.Navíc proč to reší ona, když vlastně embrya nejsou její - sperma je bývalého manžela a vajíčka jsou od dárkyně. Takže by to měli řešit manžel (a ten nesouhlasí, aby příjemcem byla ani, natož někdo jiný) a ta dárkyně.
Ale chtít nabízet někomu něco, co fakticky „není moje“?
Tím má v podstatě dilema vyřešené - ona ho stejně sama bez souhlasu manžela řešit nemůže a ten souhlas nedá.

jednak myslim, ze spolumajitelka je ona a ne darkyne, darkyne daruje a uz dava ruce pryc …
jednak i kdyby nebyla, nevim, proc je tak nepredstavitelne ze )je to ona, kdo se na moznosti poptava - vime, jakou aktivitu v oblasti IVF obvykle vyviji muzi a jakou zeny … proste muze zjistovat informace pro manzela

verunku ponauceni do budoucny - podobne diskuse zakladej anonymne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.4.10 10:51
Pudloslava píše:
Opravdu by me zajimalo, co bys delala ty. Vzdala bys moznost mit dite, abys nezatezovala platce pojisteni?

Nevzdala. A klidně bych se zadlužila na pár let abych si mohla IVF dovolit a bydlela v pronálmu v paneláku a ne ve vlastním domě.
A morální hledisko? Na „na nešťastné shody okolností“ moc nevěřím, za to na lidskou hrabivost, sobeckost a potřebu „vytřískat co se dá“ ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
8.4.10 11:00

baraf odpovez snad jen sama sobě v duchu a uprimne
- fakt by sis radej zaplatila ze sveho, kdyz bys to mohla mit castecne na pojistovnu?

• fakt si myslis, ze se verunek schavlne tolikrat rozvedla, aby mohla jit vickrat na IVF aby vyzdimala vic stat (aniz by sama z toho mela cokoliv jineho nez strasti?)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.4.10 11:43

Dokonce si myslím, že by Verůnek bez skrupulí prodala ta zbylá 4 embrya „když už s nima měla taková vydání“ (5 tis dárkyni + věci okolo IVF).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
8.4.10 12:06
BaraF píše:
Dokonce si myslím, že by Verůnek bez skrupulí prodala ta zbylá 4 embrya „když už s nima měla taková vydání“ (5 tis dárkyni + věci okolo IVF).

no jo, to si myslet můžeš, ale upřímně, nikde nevidím důvody, proč si to myslet. možná jsem naivní já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
8.4.10 12:35
BaraF píše:
Pudloslava píše:
Nevzdala. A klidně bych se zadlužila na pár let abych si mohla IVF dovolit a bydlela v pronálmu v paneláku a ne ve vlastním domě.
A morální hledisko? Na „na nešťastné shody okolností“ moc nevěřím, za to na lidskou hrabivost, sobeckost a potřebu „vytřískat co se dá“ ano.

BaraF, nezlob se na mě, sleduju to tu, nechtěla jsem moc zasahovat, Pudla Ti oponuje mnohem líp než bych dokázala já. Ale…já si myslím, že takhle bys nemluvila, kdybys nebyla na svém místě, ale v kůži jiného (dejme tomu ne tak finančně zaopatřeného) člověka. A myslím, že kdyby ti stát nabízel v tomto problému pomocnou ruku, nemyslím si, že bys ji odhodila a hrdě si pomohla sama. Pokud ovšem je pro tebe podprůměrně vydělávající člověk hrabivý, sobecký a tříská, co se dá, pak tento názor chápu. (Beru průměrně vydělávajícího člověka kolem 20-ti tis.).
Nic ve zlém, hádat se nechci, pokud je to opačně, smekám před tebou, protože já osobně mít tzv. „hluboko do kapsy“, nezadlužila bych se ještě víc a tu fin. pomoc od státu (nabízenou pomoc) bych klidně přijala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
8.4.10 12:58

Dík za diskuzi.Doted jsem nepochopila zákon,proč musím být vdaná,když chci,nebo vlastně ze zdr.důvodů musím zažádat o darovaná vajíčka-respektivě mi to vzhledem k mému zdr.stavu bylo nabídnuto jako jediná možnost.Připadá mi to jako diskriminace-budu díky tomu vážně lepší matka? :nevim: To jen k mým rozvodům,které jsem si určitě nenaplánovala,ale člověk z touhy po dítěti udělá opravdu všechno,nebo skoro všechno.Mimochodem myslím že minulý rok ten nesmyslný zákon zrušili :potlesk: Baraf,embria nechci prodat,ale darovat-opravdu zadarmo!Tahle myšlenka mě opravdu pobuřuje :cert: Nechci na nikom a na ničem vydělávat,naopak,chci aby měl možnost nějaký neplodný pár-myslím že se tomu,darovat embria říká prenatální adopce.Jinak pro info.-kvůli tomu aby mi mohli zavést právě tato embria,jsem podstoupila laparoskopii,kde mi museli vyjmout myom na děloze.Jelikož byla dárkyně a já nebyla připravená na IVF,museli připravená embria zmrazit.Opravdu si Baraf myslíš,že bych podstupovala jen tak pro radost laparoskopii a investovala do injekcí,hormonů atd.když bych předem věděla,že si je nenechám zavést?Navíc na té laparce jsem byla v květnu,6 neděl se léčila a nevím jak ostatní centra,ale CAR u APOLINARE,má celé 2 měs.přes prázdniny volno a takové zákroky nedělají-nevim proč,taky to nechápu,ale takto mi to bylo řečeno.Tudíž se embria zamrazily a v září to už prostě nebylo aktuální.Vzhledem k tomu,že jsme na IVF šli,nebo měli jít jako manželský pár a nehledě na to,co žena musí před přípravou vytrpět,si myslím,že mám taky tak trochu právo do toho mluvit,ne?Navíc bývalý manžel souhlasí s darováním,takže musí na krev ohledně genetických testů a papíry o darování chtějí v CARU podepsat i ODE ME.Pokládám si otázku,jak by asi reagoval současný partner na to,že bych měla,byt bez pohl.styku dítě,nebo děti s bývalým manželem právě díky metodě IVF.Ano,bývalý manžel by si mnul ruce že nemusí platit alimenty a současný partner by asi nechápal,proč by se měl upsat cizímu dítěti,když může mít vlastní.Jaký má tohle řešení,než že embria co mám zamražená s bývalým manželem darujeme a se současným přítelem možná ano možná ne,absolvuji někdy v budoucnu IVF.A nechápu,proč bych měla kvůli tomu chodit do jiného centra?Sama sestřička mi řekla,že na IVF jsou od poj.hrazené 3 cykly,ale počítá se to až když ženě zavedou embria,mě je zatím ještě nikdy nezavedli.Zdr.poj.si řádně platím a krom toho jsem si navíc,tak asi jako většina z nás,platila dost drahé léky,injekce,hormony atd.Takže ne Baraf,nestydím se,nemám za co!A mimochodem,fetákum taky pojistovny hradí očkování proti žloutence,zdarma jim vyměnují jehly,na ulicích pro ně pořádaj sbírky atd.A nezlob se na mě,fetáci si za to většinou můžou sami tak jak bychom k tomu přišli mi,kteří jsme se s takovou nemocí jako je neplodnost narodily? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
8.4.10 13:21

Baro tvé příspěvky mně většinou přijdou pitomé, jakmile se vyjadřují k citlivým tématům (toto zcela určitě je) tyto tady mě ale nadzvihávají ze židle. Tupější jsem už dlouho nečetla.

Velice doufám, že za spekulující komentář o tom, že by Verůnek byla schopná svá embrya prodat se jí omluvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.4.10 13:36
VERŮNEK píše:
Doted jsem nepochopila zákon,proč musím být vdaná,když chci,nebo vlastně ze zdr.důvodů musím zažádat o darovaná vajíčka-respektivě mi to vzhledem k mému zdr.stavu bylo nabídnuto jako jediná možnost.Připadá mi to jako diskriminace-budu díky tomu vážně lepší matka?

Myslím si, že budeš matka stejná jako manželka, na prd, nespolehlivá a nestálá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.4.10 13:44
suvik píše:
Baro tvé příspěvky mně většinou přijdou pitomé, jakmile se vyjadřují k citlivým tématům (toto zcela určitě je) tyto tady mě ale nadzvihávají ze židle. Tupější jsem už dlouho nečetla.Velice doufám, že za spekulující komentář o tom, že by Verůnek byla schopná svá embrya prodat se jí omluvíš.
Zásadně tímto protestuji proti diskriminaci nevymáchaných hub! Na omluvě netrvám.
A buď se pevně k židli připoutej nebo moje příspěvky nečti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
8.4.10 13:48

Vždyť to říkám, seš prostě hloupá… :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
8.4.10 14:46

Baraf, jdi do politiky, tam jde těm debilům taky jen o prachy a ne o lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí