Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Aneťák89 mame ji a dcera je v ni krasne, urcite nema sanci vypadnout a pultik ma rada… hraje si na nem, poklada si tam knizky atd..
@Aneťák89 píše:
Omlouvám se, že lezu do diskuze, ale máte někdo zkušenost s autosedačkou bez pásů jen s tím pultíkem? V testech vyšla nejlépe, ale přijde mi fakt divný nemít v sedajdě pásy.
Pásuje se pásem přes pultík. Ne každému dítěti to vyhovuje, ale pro mě jako rodiče není lepší sedačka. Odpadá pracné utahování pásů. Upřímně můžete mít sebelepší sedačku, ale je k ničemu, když není dítě pevně připoutané. A to je třeba v oblečení problém. Taky naše dítě řve, že ho to škrtí
Pultík je velká pohoda.
@Hinata věřím, vybírám podle toho. takže skvělá volba. Udělala jsem to stejně, kočárek dvojkombinace a sedačka zvlášť (Britax Römer 0-18kg).
@Sisinka04 Děkuji ![]()
@kadlina Díky, taky máme právě problém s pásáním ![]()
@Aneťák89 U tech nepasovych vyzkousej jak se v tom mala bude citit. Podle metriku ti prechod do vetsi sedacky vychazi na leto. My z tohoto duvodu od sedacky ustoupili. A rocni dite v tom bylo hrozne zapadle a treba nasemu vzteklounovi vadil i ten pultik.
@Ada22 Sedačku potřebujeme už teď. Máme vajíčko do 9 kil a už akutně potřebujeme novou. Každopádně ji do ní zkusím nejdřív v obchodě posadit ![]()
Aha, tak to bych asi jukla na kategorii sedacek 0-18, ktere je mozne jeste upevnit v protismeru.
@Ada22 Jednu takovou jsme koupili a je to katastrofa. Vůbec s ní nejsem spokojená, tak chceme koupit rovnou po směru. Majda už docela hezky sedí tak by to snad nevadilo
Ještě budu radši chvíli gůglit ![]()
@Aneťák89 píše:
@Ada22 Jednu takovou jsme koupili a je to katastrofa. Vůbec s ní nejsem spokojená, tak chceme koupit rovnou po směru. Majda už docela hezky sedí tak by to snad nevadiloJeště budu radši chvíli gůglit
jaká to byla a kolik je malé? určitě stojí i za to kouknout na videa z crash testů, co udělá náraz s krční páteří dítěte, mě to přesvědčilo o protisměru na co nejdýl. Ale mám i jednu kamarádku, která si myslí, že bezpečnější je posměr, než protisměr ![]()
Věřím testům ADAC. Hlavně teda koukám, jak sedačka dopadla v bezpečí a podle toho pak vybíráme. Na bezpečí ochotná šetřit nejsem. Ušetřím na věcech jako oblečení atd. A jak už tu někdo psal, důležitý je i pásat správně a pevně. Když má někdo kvalitní autosedačku a na dítěti vlajou pásy, tak to už si rovnou mohl ušetřit peníze… a né že bych to dost často neviděla
@Aneťák89 píše:
Omlouvám se, že lezu do diskuze, ale máte někdo zkušenost s autosedačkou bez pásů jen s tím pultíkem? V testech vyšla nejlépe, ale přijde mi fakt divný nemít v sedajdě pásy.
My máme Cybex Pallas fix a jsme naprosto spokojeni - hlavně malá je v tom spokojená, teď je větší má 2 ročky a pár týdnů a na pultíku si hraje s plyšákem, telefonem (dětským) atd. takže za mě ano ano ano.
@Verunka.T Malé je 7 měsíců, ale je veliká
Koupili jsme Fischer Price ![]()
@Aneťák89 píše:
@Verunka.T Malé je 7 měsíců, ale je velikáKoupili jsme Fischer Price
tak to za mě do posměru určitě ne, nemůže mít dostatečně pevná záda a spodní hranice pro autosedačku 9-18 kg je 9 měsíců myslím. A to, že je veliká, fakt není dobrej důvod, dát ji do posměru, fakt se zamyslete, jak by mohla při nehodě dopadnout. Fisher price je snad dobrej na vibrační lehátka, ale že by na autosedačky?
,to se nedivím, že nejste spokojená, ona ani ta bezpečnost nebude asi nic moc
Mam nejbezpecnejsi sedacku v cesku cybex s pultíkem..taky me stala
ale testum verim a za bezpečnost dítěte ty peníze dam…jinak je az do 36 kg tusim…takze mame vystarano…