Věříte testům autosedaček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
7.2.14 20:32

Holky, co důvěřujete ADACu, vítě o té aféře, co nedávno proběhla médii? Sfalšovali výsledky nějaké ankety a můžeme jen doufat, že testy autosedaček jsou objektivní a nepodvodné. Bohužel ADAC ztratil důvěru celého světa, je to prý jeden snad ze dvou nejlepších automotoklubů na světě :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
7.2.14 20:33

@Verunka.T No jo, jsme blbouni, tu sedačku jsme nikdy neměli kupovat :zed: To, že je velká jsem zmínila jen proto, že se už nevejde do vajíčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
7.2.14 20:35
@Aneťák89 píše:
@Verunka.T No jo, jsme blbouni, tu sedačku jsme nikdy neměli kupovat :zed: To, že je velká jsem zmínila jen proto, že se už nevejde do vajíčka…

s tím že je veliká to samozřejmě chápu, ale opravdu do posměru zatím určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
7.2.14 20:38
@kaseny88 píše:
Mam nejbezpecnejsi sedacku v cesku cybex s pultíkem..taky me stala 8o ale testum verim a za bezpečnost dítěte ty peníze dam…jinak je az do 36 kg tusim…takze mame vystarano…

sedačka v kategorii 9-36kg a nejbezpečnější v česku? tomu se mi nějak nechce věřit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
7.2.14 20:42
@Blešík píše:
sedačka v kategorii 9-36kg a nejbezpečnější v česku? tomu se mi nějak nechce věřit :think:

podle testu asi ano…ted je tam ten pultik, kolem 15 kil se da pryc a dite je pripasane, navíc ta sedacka je pridelena k sedadlum auta…az je dite vetsi funguje pak uz jako podprdelnik…ale podle testu je u nas nejbezpecnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
7.2.14 20:46

@kaseny88 já neříkám, že nemáš pravdu. Nejsem žádnej znalec, jen jsem měla za to, že tyhle kategorie nikdy nevychází v testech tak dobře jako klasika 9-18 a 15-36kg :nevim: Možná je to u těch pultíkových jinak, já v téhle kategorii nevybírala, máme römera 9-18kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.2.14 20:49
@Aneťák89 píše:
Omlouvám se, že lezu do diskuze, ale máte někdo zkušenost s autosedačkou bez pásů jen s tím pultíkem? V testech vyšla nejlépe, ale přijde mi fakt divný nemít v sedajdě pásy.

jakoze dite neni pripnuty a zabezpecuje ho jen nejaky stolecek???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
7.2.14 20:50

První sedačku máme od Patronu, není to tak, že by testem neprošla, ale snad na ní ani nejsou ( přijde mi skoro logické, že Němci nedělají testy českých autosedaček :) ), do druhý už sme investovali víc, maxi cosi axiss :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
7.2.14 20:51
@Pudloslava píše:
jakoze dite neni pripnuty a zabezpecuje ho jen nejaky stolecek???

ten pultik, je před dítětem a je v nem jakoby zastrceny pripnuty pas…dite není sepnute k te autosedačce, ma kolem sebe prostor…chrani ho ten pult

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
7.2.14 20:51

Máte nějaký typ jak to vysvětlit někomu, kdo to nechce pochopit a mele si svou? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
7.2.14 20:53
@Blešík píše:
@kaseny88 já neříkám, že nemáš pravdu. Nejsem žádnej znalec, jen jsem měla za to, že tyhle kategorie nikdy nevychází v testech tak dobře jako klasika 9-18 a 15-36kg :nevim: Možná je to u těch pultíkových jinak, já v téhle kategorii nevybírala, máme römera 9-18kg

tohle je novinka na trhu celkem…ta autosedačka roste a prizpusobuje se diteti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
7.2.14 21:38

Nečetla jsem celou diskuzi, ale až na tu jednu aféru (ale kde dnes není) věřím Adacu a dalším nezávislím testům (D test a pod) a naprosto nevěřím jen tomu, že má sedačka jen certifikát díky kterému se může prodávat. Aby ho získala, tak netestují skoro nic (chybí nějaké testy nárazů z boku, ve vyšší rychlosti a pod.). To je každou chvíli, že autosedačky, které se běžně prodávají a jsou certifikované, tak v nezávislých testech totálně propadnou, koukněte třeba na ty videa crash testů, hrozný. Takže já si vždycky projdu všechny možný dostupný testy a recenze, abych měla přehled a autosedačka je něco na čem bych nikdy nešetřila. Tím samozřejmě nechci říct, že jen ty drahý jsou dobrý, občas propadnou i ty nejdražší. Jinak k té Cybex 9-36 kg, to je Cybex Pallas a ta je skutečně jako jedna z nejbezpečnějších na trhu, zatímco třeba Romer, který byl ještě před čtyřmi lety považován za jednoho z nej výrobců pak několikrát v testech totálně propadl, fakt jsem se divila. Tu první jsme měli Maxi cosi Cabrio, teď na druhý dítko kupujeme zase Maxi cosi cabrio, ta dopadá dobře pořád. A pak chci koupit právě tu Cybex Pallas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
7.2.14 21:40

Testy beru na vědomí, ale neovlivňují mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
7.2.14 21:43

@peta h tak asi by bylo lepší specifikovat jaká konkrétní propadla a v jaké kategorii. Nevěřím, že obecně römer má špatný sedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
7.2.14 21:49

Jo tak jsem to i myslela, že jen některý Romer propadly, né všechny. Bohužel už si konkrétní nepamatuju, byli to asi dvě nebo tři, ale dopadli opravdu špatně až jako nevyhovující. Právě mě to hrozně překvapilo, proto si to pamatuju, ale neměli jsme ji, tak už nevím konkrétní typy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí