Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já mám za to, že to byly právě z kategorie 15-36kg a bylo to kvůli potahům, že měli větší množství čehosi, snad nekecám
dycky tu něco přečtu a půlka se mi vypaří
Každopádně zakladatelce přeji ať toho tvrdohlavého mezka přesvědčí! ![]()
@peta h já bych zas nevěřila autosedačce, ve které dítě není připoutané a drží ho pultík ![]()
Ono to zní blbě uznávám, ale opravdu je dobrá
Docela jsem litovala, že jsem ji nekoupila i pro Davídka, měl MAxi cosi Cabriofix a pak Maxi Cosi Tobi. Z té teď vyrostl (4 roky) a další kupujeme Cybex Solution X2 (15-36 kg), taky dopadla výborně. Ale pro druhé chci po MC Cabrio koupit už rovnou tu Cybex Pallas.
@madi Já jsem z toho právě taky lehce v šoku, ale koukala jsem na testy a dopadla fakt dobře, i proto jsem se na to ptala
Ale asi je to jen o pocitu ![]()
https://www.emimino.cz/…6-kg-170268/
příspěvek uživatelky lecijasek.. škoda že nedala odkaz.
V tomhle případě test netest tomu zkrátka nevěřím, jednak že z toho dítě nevypadne a jednak že se mu při nárazu nezarazí ten pultík rovnou do břicha ![]()
To není ten klasický pultík, koukněte na tu autosedačku jak to vypadá.
Když do vás někdo nabourá na dálnici ve 130 km/h tak věřte, že bude úplně jedno, jestli vám dítě sedí v sedačce za tisícovku, nebo za 7 tisíc. Jestli vám jde výhradně o zdraví dítěte a jak čtu tak ano, nezapomeňte si k té bezpečné, drahé sedačce pořídit i bezpečné auto s výztuhami, mnoha airbegy atd. Pak možná bude mít taková sedačka smysl. Ale jestli jezdíte 10 let starou škodovkou, tak v těch 130 bude ta drahá sedačka sešrotovaná stejně jako ta levná. My jsme zvolili zlatou střední cestu ![]()
@krtek7489 píše:
Když do vás někdo nabourá na dálnici ve 130 km/h tak věřte, že bude úplně jedno, jestli vám dítě sedí v sedačce za tisícovku, nebo za 7 tisíc. Jestli vám jde výhradně o zdraví dítěte a jak čtu tak ano, nezapomeňte si k té bezpečné, drahé sedačce pořídit i bezpečné auto s výztuhami, mnoha airbegy atd. Pak možná bude mít taková sedačka smysl. Ale jestli jezdíte 10 let starou škodovkou, tak v těch 130 bude ta drahá sedačka sešrotovaná stejně jako ta levná. My jsme zvolili zlatou střední cestu
ale tak jistě, váš názor už osobně znám, není tedy rovnou lepší nechat dítě úplně bez autosedačky, když nemáme nejnovější a nejluxusnější typ auta? To budete asi expert přes toto téma, když tvrdíte, že je jedno, jestli autosedačka za tisícovku nebo za sedm
@krtek7489 to je ale jiná věc, o které tady teď řeč není. V takové rychlosti věřím, že se účinnost autosedaček stírá, ale je prokázáno, že při té testovací rychlosti (při které bývá velké procento autonehod) ty rozdíly zkrátka jsou a ne malé
A proto to zkrátka některé maminky řeší. Asi nikoho by tady nenapadlo dát nejnovější model Romera do trabanta a tvářit se, jak je dítě v bezpečí ne ![]()
@madi píše:
https://www.emimino.cz/…6-kg-170268/
příspěvek uživatelky lecijasek.. škoda že nedala odkaz.
V tomhle případě test netest tomu zkrátka nevěřím, jednak že z toho dítě nevypadne a jednak že se mu při nárazu nezarazí ten pultík rovnou do břicha
Ahoj, myslím, že se mohlo jednat o toto video:
http://www.youtube.com/watch?…
@madi píše:
@krtek7489 to je ale jiná věc, o které tady teď řeč není. V takové rychlosti věřím, že se účinnost autosedaček stírá, ale je prokázáno, že při té testovací rychlosti (při které bývá velké procento autonehod) ty rozdíly zkrátka jsou a ne maléA proto to zkrátka některé maminky řeší. Asi nikoho by tady nenapadlo dát nejnovější model Romera do trabanta a tvářit se, jak je dítě v bezpečí ne
No, u zdejších maminek mám obavy, že ano
Hlavně. že mi dítě sedí v té nejdražší a nejlepší sedačce
Ale, že mám 15 let starou škodovku neřeším ![]()
@krtek7489 ale tak lepší než ten trabant, néé? ne vtip
hele víš co, já jsem v naší rodině něco jako exot, kdo až tak řeší sedačky.. prý zbytečně utrácím, dětem by přece stačily autosedačky za třetinovou cenu ze supermarketu, že. Jeden čas jsem měla tendence se obhajovat a vysvětlovat, ale teď už na to kašlu. V rodině máme hodně podobný případ co píšeš, děti v absolutně nevyhovujích sedačkách, pořádně nepřipoutané, jenže nenaděláš nic.
Každý ať si to řeší podle sebe ![]()
@krtek7489 To jsou sice hrozně hezké řeči, ale člověk, který jezdí v 10 let staré škodovce asi nemá na to koupit si třeba pár let staré volvo ![]()
Tak chce do bezpečnosti dítěte investovat alespoň takto ![]()
Ono je trochu rozdíl dát 5 tisíc za novou sedačku a 200 tisíc za nové auto ![]()
@NIKA080 píše:
Ahoj, myslím, že se mohlo jednat o toto video:
http://www.youtube.com/watch?…
jojo, to je ono. to jsem kdysi taky viděla
nicméně tyhle videa mi nedělají úplně dobře, zvlášť koukat na ně před spaním
![]()