Věříte testům autosedaček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5826
7.2.14 23:41
@Aneťák89 píše:
@krtek7489 To jsou sice hrozně hezké řeči, ale člověk, který jezdí v 10 let staré škodovce asi nemá na to koupit si třeba pár let staré volvo :nevim:
Tak chce do bezpečnosti dítěte investovat alespoň takto :nevim:
Ono je trochu rozdíl dát 5 tisíc za novou sedačku a 200 tisíc za nové auto :think:

Ale v tom starém autě je ti ta drahá sedačka prostě k ničemu, protože při nehodě budeš mít to auto tak sešrotované, že bude jedno, jestli ti sedí dítě v drahé nebo levné sedačce, protože i ta sedačka bude na šrot. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.2.14 23:51

@krtek7489 je to pravda no. Ale ono když nemáš v tu danou chvíli na výběr a nemůžeš koupit lepší auto, tak máš lepší svědomí z toho, že máš alespoň tu dobrou sedačku no.
Moje kamarádka měla kdysi nehodu s ani ne půlročním synem, celkem vážnou, nebyl to žádný žďuchanec v koloně.. dítě měla ve vajíčku romer a nic mu nebylo. Těžko říct, jak by to vypadalo, kdyby byl v nějaké noname. To asi nikdo zkoušet nehodlá :think:

• Citovat
  • Upravit
43035
8.2.14 06:27
@kaseny88 píše:
ten pultik, je před dítětem a je v nem jakoby zastrceny pripnuty pas…dite není sepnute k te autosedačce, ma kolem sebe prostor…chrani ho ten pult

tak na to je moje obrazotvornost kratka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
8.2.14 07:03

@Aneťák89 malou jsem do pultikove dala az ve 13 mesicich.. Predtim jsme meli maxicosy cabriofix, ta je do 13kg a male je 16 mesicu ama pres 10 kg a do maxicosy se vejde porad…kdyz mi manzel odjede se sedackou v aute, vezmu mc a mala je v pohode.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
8.2.14 08:35

@Sisinka04 Díky. Naší malé je 7 měsíců a má taky skoro 10 kilo, tak máme s vajíčkem trochu problém. Ale koupím nějaké větší a do posměru jí ještě dávat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
8.2.14 08:36
@krtek7489 píše:
No, u zdejších maminek mám obavy, že ano :? :mrgreen: Hlavně. že mi dítě sedí v té nejdražší a nejlepší sedačce :roll: Ale, že mám 15 let starou škodovku neřeším :zed:

to jsou zase keci :roll: ještě, že jsi té dobroty a nám všem hloupatým maminkám to vysvětlíš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
8.2.14 08:45
@Pudloslava píše:
tak na to je moje obrazotvornost kratka

Dej si do vyhledavace napr. Cybex juno a hned pochopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
8.2.14 09:28
@Blešík píše:
to jsou zase keci :roll: ještě, že jsi té dobroty a nám všem hloupatým maminkám to vysvětlíš :roll:

Vždyť má pravdu :nevim: Přijdou mi tyhle diskuze jako honění si ega, nedej bože, aby tu někdo napsal, že má čtyři děti a všechny jezdili v noname sedačce. Věříš tomu, že si nikdo nerejpne? Hlavně, že pak každá druhá napíše, že má drahou sedačku, páč jí na dítěti záleží..je to takový pokrytecký, když vezmeš v úvahu, že všem přece záleží na dětech a že většina lidí v ČR rozhodně nemá romerku apod. Tady to je prostě kasta, že kdo má romer, miluje děti, kdo ne, je strašný hazardér. By mě zajímalo, kolik z těch, co vráží prachy do sedačky doma u dítěte kouří, cpe je párkama. Každý má prostě priority jinde.
A je to pak zásah, co, když pak jedna přijde, že je taková sedačka na dálnici v blbym autě stejně zbytečná, ego a smysl pro alibismus se pak otřásá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
8.2.14 09:44

@zuzouš takze kdyz mam drazsi sedacku, tak podle tebe jezdim skodovkou-ano, jezdim rok starou octavkou..a cpu dite parkama, ne dekuju, nejim je ani ja… Kastujes tu spis ty..prijde mi, ze tahle diskuze byla o necem jinem..

Příspěvek upraven 08.02.14 v 09:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
8.2.14 09:47

@krtek7489 nevim, ale ne kazdy ma na super auto, ale do sedacky invesovat muze, tak se snazi alespon tak..to je jako bys rekla, nemas porsche, tak si sedacku ani nekupuj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
8.2.14 09:58

@zuzouš nechápu, co je na tom pokryteckýho :nevim: Je to přesně tak, jak píšeš, každý má ty priority jinde, klade důraz na něco jiného, ale to je tak dobře. Pro mě je třeba tohle zrovna důležité, protože jezdíme poměrně hodně a chci to riziko minimalizovat co nejvíc. Jako je jasné, že když pojedu jak blázen a napálím to do stromu, tak žádná autosedačka nikomu nepomůže. Jenže to se zase nestane tak často, mnohem častější jsou nějaké klasické nehody, u kterých je ta sedačka naopak dost důležitá. Zároveň je mi ale dost jedno, v čem jezdí ostatní, rozhodně je neodsuzuju, ať si každý dělá co chce. Mrzí mě to jen u dětí, které jsou z blízké rodiny a které mám ráda, když vidím, jak zbytečně v tomto riskují, ale je to jejich věc a jejich zodpovědnost.
Na druhou stranu některé věci, které tady ostatní řeší a hrotí, jdou opravdu mimo mě, rozhodně se nehroutím, když vezmu mimino do aquaparku nebo mu osladím čaj :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
8.2.14 10:01
@Sisinka04 píše:
@zuzouš takze kdyz mam drazsi sedacku, tak podle tebe jezdim skodovkou-ano, jezdim rok starou octavkou..a cpu dite parkama, ne dekuju, nejim je ani ja… Kastujes tu spis ty..prijde mi, ze tahle diskuze byla o necem jinem..Příspěvek upraven 08.02.14 v 09:49

taky mi přijde, že se to tématem dost odklání :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
25126
8.2.14 10:04

@Hinata To víš, že je to důležité. Ony ty no name výrobci NIC NEGARANTUJÍ. Vem si, že to je nějakej Ting Ťong z Číny a když se v tom někdo zabije, tak co si na takovým výrobci kdo vezme. Výrobci značkových sedaček se aspoň trochu snaží, aby si nekazili jméno. Byla by z toho pro ně aféra a to si v dnešní konkurenční době může málokdo dovolit. Ale bacha, nevím, jestli víš, že i dvě sedačky od JEDNOHO výrobce mohou v testu vyjít jedna 98% a druhá jen 5%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
8.2.14 10:13

To je zase diskuze. To, že kvalitu sedačky není dobré podceňovat jsem myslela, že už je daný fakt, proto se taky dělají ty testy, aby nám ukázali co všechno se může stát v kvalitní a nekvalitní sedačce, rozdíl značný. Často to byla právě ta špatně udělaná autosedačka, která při nehodě dítěti ublížila ještě mnohem víc než kdyby v ní ani nebylo (např. měla tak blbě udělaný vedení pásů, že ho při srážce v pouhých 50 km uškrtili). A jasně, že jsou maminky, které nemají tolik peněz, o to víc oceňuji, když si něco odepřou a raději dítěti pořídí bezpečnou autosedačku, i kdyby měla přijít do škodovky. Zaprvé pochybuju, že se škodovkou lítají po dálnici 130 a za druhé, když na dražší auto stejně nemají a mít nebudou, tak je to pořád lepší varianta. A vyprávět jim jak je ideální pouze auto za minimálně 500 tisíc co se týče bezpečnosti je asi k ničemu když na to stejně nemají, zatímco na kvalitní autosedačku za pár tisíc si myslím, že v dnešní době dokáže našetřit každý. Jasný, každý má jiné priority, podle mě je tohle věc důležitá, ale odsoudit je ať si koupí stejně šunt, když nemají ani pořádný auto, to mi přijde fakt ubohý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
8.2.14 10:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat