Vesničanky pohlcené mateřstvím - jsou méněcenné?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.10.13 22:11

Vesničanky pohlcené mateřstvím - jsou méněcenné?

Ahoj, ráda bych věděla, co si o tom myslíte. Jsem s 2-letým dítětem doma a jsem doma šťastná. Jsem narozená ve vesnici, kde žiju. S dítětem na místní hřiště a k rodičům jdu klidně ve starých teplákách a s vlasy v culíku. Bez makeupu. Jedeme li do mateřského centra, klidně jedu v kozačkách, sukni, kabátu a vždy nalíčená. Mateřství a péče o dítě mě pohltilo, když čtu, tak knihy o výchově či výživě, pěstuju na zahradě zeleninu, vařím, zavařuju, uklízím, pečuju o domácnost, nějak neumím dělat něco napůl… Miluju a s láskou pečuju o naši velikou zahradu. Takže sousedky, přistěhované z města, mě vidí hlavně v pohodlných teplákách a s culíkem, ač mám hezké vlasy s melírem, dobarvovaným cca co 3 měsíce (mmch je to dost?). Zřejmě nabyly dojmu, že když nechodím na hřiště v bílých kalhotách a namalovaná, jsem úplně blbá. Ozvou se tak, když potřebují dýni z naší zahrady na Halloween, pokud je třeba počkat na jejich ppl a ony mají domluvené kafe. Jako nejsem blbá, zvlášť, když to večer široce rozvádí na fb i s fotkami. Vrcholem bylo, když jedna z nich měla nehodu. Někdo jí pomohl, tak jsem jí řekla, že měla štěstí, že já musela s miminem čekat na švagra u silnice, když jsem píchla. A ona mi na to řekla, že ještěže si ráno umyla tu hlavu. To mě naprosto šokovalo a docela zasáhlo, to se přiznám. Vyšperkovala to tím, že jsem asi hodně zhubla, protože celé léto jsem jí připadala 2× taková :roll: (měla jsem na sobě úzké kalhoty). Normálně mě uráží mezi řečí a asi má pocit, že jsem tak blbá, že mi to ani nedojde… Obě jsme vš vzdělané. Potkám-li tyto osoby, tváří se dámy, jako bychom byly nejlepší přítelkyně…
Tak jak to vidíte :think: :nevim:? Považujete vesničanky za méněcenné?
Omlouvám se za anonym, přecejen si chci zachovat případně nick v tajnosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1429
21.10.13 22:14

Jsem vesničanka a ráda se oblíknu, protože nikam jinam moc nechodím :mrgreen: Ale to jen tady z toho důvodu, pokud mám blbou náladu nebo se mi nechce tak jdu v teplákách a prdím na to úplně. Ani by mě nenapadlo jestli to někdo řeší :mrgreen: Neřeš to, takovou blbku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
21.10.13 22:15

Ne, nepovazuji. Sama jsem se nedavno vesnicankou stala, nemam pocit, ze by se na me nekdo kvuli tomu tak koukal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
21.10.13 22:16

Prosimtě, se s nimi přestaň bavit jestli máš pocit že tě neberou kvůli tomu že jsi vesničanka :nevim: Menecennost nedělá místo bydliště ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725

Blbé jsou ony, co z nich máš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005

Myslím, že mícháš jablka a hrušky.

To nemá co dělat s vesnicí - to je jen a jen o Tobě. O Tvé sebeúctě, o Tvé sebejistotě, o Tvém sebevědomí.

Přátele si každý vybírá sám - i na facebooku, mimochodem (nechápu, jak se Ti dostanou mezi FB-přátele osoby, s nimiž evidentně nic moc společného nemáš). Nikdo Tě přece nenutí se s dotyčnými maminkami stýkat, když Tobě a Tvému pohledu na svět nevyhovují.

Vybírej si kamarádky podle svého vkusu - a ne podle toho, zda jsou nebo nejsou taky na mateřské, tj. ne „podle dítěte“ - a máš po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
21.10.13 22:17

Nepovažuji vesničanky za méněcenné - konec konců sama bydlím ve vesničce přilíplé k většímu městu.. je to jen o tobě jak naložíš s pocitem neberou mě protože… já tě neznám ale vím že haló efekt - 1. dojem dělá opravdu hodně.. na jednu stranu chápu že seš v teplácích a bet mejkapu ale vzít si aspoň džíny a řasenku mi přijde tak nějak normální..i na vesnici jsou lidi a bud mě jejich názor neštve a nebo štve a pak se musím trochu starat o to jak vypadám.. opravdu je jen o tobě, proč pěstuješ imidž vesničanky a na druhou stranu cítím tak trochu že ti to nepřijetí vadí?

Příspěvek upraven 21.10.13 v 23:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
21.10.13 22:18

Ale uprimne, dyna a ppl bych zarizovala Jen kamaradum, urcite ne ostatnim lidem z ulice. Mozna Tim ze sebe delas tu hodnou-hloupou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.10.13 22:19

Tady jsem asi blbá já, protože tuhle diskuzi moc nechápu :think: ať si každý žije, jak mu vyhovuje. Jestli ti chování sousedky vadí, tak jí to řekni nebo se s ní nebav. A co se týče culíku a tepláků - není culík jako culík a tepláky jako tepláky že, takže jestli máš doma zrcadlo, tak sama dobře vidíš, jestli jsi šik mamina nebo vypadáš jako šmudla. Jinak já na vesnici žila dlouhá léta a s velkou radostí v srdci se z ní odstěhovala, splnila jsem si tak životní sen, takže si rozhodně nemyslím, že jsou vesničanky méněcenné, ale jsem ráda, že mezi ně nepatřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437

Ne, nepovažuji. A myslím, že bys tolik neměla dát na názor druhých. Pokud se ty sama za méněcennou nepovažuješ, tak se nenech rozhodit ostatními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631

Tyhle rozdíly město-vesnice :roll:. Žiju na vesnici a ne, nepřipadám si méněcenná. Buran může žít jak na vesnici, tak ve městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
21.10.13 22:22

No já jsem vesničankou teprve 3/4 roku a zatím mě to docela baví :mrgreen:
Když ráno nestíhám, odvedu synka do školky i nenamalovaná. Zatím jsem sadila jen rajčata, bylinky a jahody, ale příští rok mám v plánu to ještě rozšířit.

Nejvíc tady pokecám se 70-ti letou sousedkou, které dávám starý chleba a ona mi na oplátku vajíčka ;) a stýkám se většinou s kámoškama z města, které mi nedávají nijak pocítit, že jsem vesničanka :D

Jinak ve „svém věku“ přátelé hodně selektuju a bavím jen s těma co mi za to stojí. Nikoliv s těma co pomlouvají a pod. Pokud ny se se mnou někdo bavil jako s blbkou, tak bych se s ním už nebavila já. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
21.10.13 22:23

A takové lidi považuješ za svoje kamarádky? Proč? 8o Některým lidem se stačí vyhnout obloukem a hned je život příjemnější. ;)
A fakt to není o teplákách, melíru… (pokud to není nějaký extrém)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
21.10.13 22:24

Neres je! Jsou to blbky. Taky jsem z vesnice, v teplacich chodim dost často, nenamalovama a vlasy v culiku. Kdyz jsem pracovala, tak jsem tepláky vytahla jen kdyz jsem šla d přítelem makat na domku nebo zahradě. Oni zijou jinac. Proto chodí pro dyni k tobe, predstav si je vymodene a se super ucesem jak se hrabou v zemine a plejou. :) ja bych jim za ty blbý reci nic nedala. Jinak, důležité je jak se citis ty!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.10.13 22:25

Prosím tě :roll: Ukaž jim záda a třeba je i klidně někam pošli. Prostě se na ně jednoduše vyprdni a ani jim nic nedávej. Nedám, nemám čas. Jako máš z nich něco?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová