Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem vesničanka a ráda se oblíknu, protože nikam jinam moc nechodím
Ale to jen tady z toho důvodu, pokud mám blbou náladu nebo se mi nechce tak jdu v teplákách a prdím na to úplně. Ani by mě nenapadlo jestli to někdo řeší
Neřeš to, takovou blbku..
Ne, nepovazuji. Sama jsem se nedavno vesnicankou stala, nemam pocit, ze by se na me nekdo kvuli tomu tak koukal.
Prosimtě, se s nimi přestaň bavit jestli máš pocit že tě neberou kvůli tomu že jsi vesničanka
Menecennost nedělá místo bydliště
![]()
Myslím, že mícháš jablka a hrušky.
To nemá co dělat s vesnicí - to je jen a jen o Tobě. O Tvé sebeúctě, o Tvé sebejistotě, o Tvém sebevědomí.
Přátele si každý vybírá sám - i na facebooku, mimochodem (nechápu, jak se Ti dostanou mezi FB-přátele osoby, s nimiž evidentně nic moc společného nemáš). Nikdo Tě přece nenutí se s dotyčnými maminkami stýkat, když Tobě a Tvému pohledu na svět nevyhovují.
Vybírej si kamarádky podle svého vkusu - a ne podle toho, zda jsou nebo nejsou taky na mateřské, tj. ne „podle dítěte“ - a máš po problému.
Nepovažuji vesničanky za méněcenné - konec konců sama bydlím ve vesničce přilíplé k většímu městu.. je to jen o tobě jak naložíš s pocitem neberou mě protože… já tě neznám ale vím že haló efekt - 1. dojem dělá opravdu hodně.. na jednu stranu chápu že seš v teplácích a bet mejkapu ale vzít si aspoň džíny a řasenku mi přijde tak nějak normální..i na vesnici jsou lidi a bud mě jejich názor neštve a nebo štve a pak se musím trochu starat o to jak vypadám.. opravdu je jen o tobě, proč pěstuješ imidž vesničanky a na druhou stranu cítím tak trochu že ti to nepřijetí vadí?
Příspěvek upraven 21.10.13 v 23:20
Ale uprimne, dyna a ppl bych zarizovala Jen kamaradum, urcite ne ostatnim lidem z ulice. Mozna Tim ze sebe delas tu hodnou-hloupou.
Tady jsem asi blbá já, protože tuhle diskuzi moc nechápu
ať si každý žije, jak mu vyhovuje. Jestli ti chování sousedky vadí, tak jí to řekni nebo se s ní nebav. A co se týče culíku a tepláků - není culík jako culík a tepláky jako tepláky že, takže jestli máš doma zrcadlo, tak sama dobře vidíš, jestli jsi šik mamina nebo vypadáš jako šmudla. Jinak já na vesnici žila dlouhá léta a s velkou radostí v srdci se z ní odstěhovala, splnila jsem si tak životní sen, takže si rozhodně nemyslím, že jsou vesničanky méněcenné, ale jsem ráda, že mezi ně nepatřím.
Ne, nepovažuji. A myslím, že bys tolik neměla dát na názor druhých. Pokud se ty sama za méněcennou nepovažuješ, tak se nenech rozhodit ostatními.
Tyhle rozdíly město-vesnice
. Žiju na vesnici a ne, nepřipadám si méněcenná. Buran může žít jak na vesnici, tak ve městě.
No já jsem vesničankou teprve 3/4 roku a zatím mě to docela baví ![]()
Když ráno nestíhám, odvedu synka do školky i nenamalovaná. Zatím jsem sadila jen rajčata, bylinky a jahody, ale příští rok mám v plánu to ještě rozšířit.
Nejvíc tady pokecám se 70-ti letou sousedkou, které dávám starý chleba a ona mi na oplátku vajíčka
a stýkám se většinou s kámoškama z města, které mi nedávají nijak pocítit, že jsem vesničanka ![]()
Jinak ve „svém věku“ přátelé hodně selektuju a bavím jen s těma co mi za to stojí. Nikoliv s těma co pomlouvají a pod. Pokud ny se se mnou někdo bavil jako s blbkou, tak bych se s ním už nebavila já. ![]()
A takové lidi považuješ za svoje kamarádky? Proč?
Některým lidem se stačí vyhnout obloukem a hned je život příjemnější. ![]()
A fakt to není o teplákách, melíru… (pokud to není nějaký extrém)
Neres je! Jsou to blbky. Taky jsem z vesnice, v teplacich chodim dost často, nenamalovama a vlasy v culiku. Kdyz jsem pracovala, tak jsem tepláky vytahla jen kdyz jsem šla d přítelem makat na domku nebo zahradě. Oni zijou jinac. Proto chodí pro dyni k tobe, predstav si je vymodene a se super ucesem jak se hrabou v zemine a plejou.
ja bych jim za ty blbý reci nic nedala. Jinak, důležité je jak se citis ty!!!
Prosím tě
Ukaž jim záda a třeba je i klidně někam pošli. Prostě se na ně jednoduše vyprdni a ani jim nic nedávej. Nedám, nemám čas. Jako máš z nich něco?
Ahoj, ráda bych věděla, co si o tom myslíte. Jsem s 2-letým dítětem doma a jsem doma šťastná. Jsem narozená ve vesnici, kde žiju. S dítětem na místní hřiště a k rodičům jdu klidně ve starých teplákách a s vlasy v culíku. Bez makeupu. Jedeme li do mateřského centra, klidně jedu v kozačkách, sukni, kabátu a vždy nalíčená. Mateřství a péče o dítě mě pohltilo, když čtu, tak knihy o výchově či výživě, pěstuju na zahradě zeleninu, vařím, zavařuju, uklízím, pečuju o domácnost, nějak neumím dělat něco napůl… Miluju a s láskou pečuju o naši velikou zahradu. Takže sousedky, přistěhované z města, mě vidí hlavně v pohodlných teplákách a s culíkem, ač mám hezké vlasy s melírem, dobarvovaným cca co 3 měsíce (mmch je to dost?). Zřejmě nabyly dojmu, že když nechodím na hřiště v bílých kalhotách a namalovaná, jsem úplně blbá. Ozvou se tak, když potřebují dýni z naší zahrady na Halloween, pokud je třeba počkat na jejich ppl a ony mají domluvené kafe. Jako nejsem blbá, zvlášť, když to večer široce rozvádí na fb i s fotkami. Vrcholem bylo, když jedna z nich měla nehodu. Někdo jí pomohl, tak jsem jí řekla, že měla štěstí, že já musela s miminem čekat na švagra u silnice, když jsem píchla. A ona mi na to řekla, že ještěže si ráno umyla tu hlavu. To mě naprosto šokovalo a docela zasáhlo, to se přiznám. Vyšperkovala to tím, že jsem asi hodně zhubla, protože celé léto jsem jí připadala 2× taková
(měla jsem na sobě úzké kalhoty). Normálně mě uráží mezi řečí a asi má pocit, že jsem tak blbá, že mi to ani nedojde… Obě jsme vš vzdělané. Potkám-li tyto osoby, tváří se dámy, jako bychom byly nejlepší přítelkyně…
? Považujete vesničanky za méněcenné?
Tak jak to vidíte
Omlouvám se za anonym, přecejen si chci zachovat případně nick v tajnosti.