Vesničanky pohlcené mateřstvím - jsou méněcenné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.10.13 13:01

zakl.

Jinak diskusi jsem ještě nedočetla, byla jsem s dítětem v mateřském centru na cvičení, ale už teď mě mrzí, kam se diskuse ubírala. Nepsala jsem, že vystavuji neoholené podpaží na odiv světu, ani že se o sebe nestarám, ani to, že chodím v teplákách celý život. Základní hygienické návyky mám slušné, myju se denně, myju si vlasy dřív, než jsou mastné, po umytí se věnuju jejich úpravě atd atd. Jen neřeším, jestli mám účes a oblečení dle nejnovější módy, nosím to, v čem se cítím a co sluší mému typu a postavě, i když jsou to někdy starší kousky. Prostě teď nehodlám utrácet peníze za oblečení, když jsem většinu času doma a můžu koupit něco dítěti nebo rostliny do mojí zahrady, popřípadě zařízení do bytu. A pokud se teda hrabu v zahradě v hlíně, tak se nepřevlékám pokaždé, co se umažu. Aspoň se nepozastavuju nad tím, jaktože mi roste plevel v záhoně, když jsem přece dala naspod fólii jako dotyčná :roll:.
Diskuse není o šmudlách x udržovaným ženám, taková už tu byla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.13 13:05

zakl.

@Netrpělivá píše:
Já bych to viděla takhle: vytahané tepláky úplně vyhoď, místo nich na práci normální tepláky, a pokud pak jdeš na hřiště, radši nos džíny. Myslím, že ta pověst vesničanů naráží na to, že všechno je tak pěkně prolnuté a že se jakoby nevyplatí se převlékat. Dovedu si to představit - pracuješ s dítětem na zahradě a pak ještě skočíte na hřiště. Ale myslím si, že džíny to šalamounsky vyřeší.

Tak to zas ne. Pokud mám tepláky špinavé (při práci s hlínou nelze jinak), ven v nich nechodím. Většinou mám ty džíny (ne teda poslední móda, ale starší). Pokud tepláky, tak slušné a čisté.

• Citovat
  • Upravit
6027
22.10.13 13:06

Jsem vesničanka mateřstvím nepohlcená. Čekám druhé dítě. Nosím takové oblečení, na které mám zrovna náladu. Maluju se, nebo taky ne :) A tepláky mám na dvě hromádky - na práci a mezi lidi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.13 13:10

zakl.

@rejžička Moje dítě chodí v nextu, ale zásadně použitém. A jsem taky out :mrgreen:.
@Pudloslava Tak to je škoda, že nebydlíte vedle nás :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.13 13:18

zakl.

@Lynette Už jsem psala, že jsem jim v daných věcech nevyhověla, spíš mě zaráží, co je vede k tomu, že mě o ně mohou žádat :nevim:… Takže do role kamarádek se staví spíš ony. Možná jsou na tento neupřímný postoj zvyklé z města.
Vyčesaný pevný culík ti závidím, hezký je, ale při hustotě mých vlasů mě z něj za dopoledne strašně bolí hlava.
K ostatnímu jsem se již vyjádřila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.13 13:19

zakl.

@Angua píše:
@Lynette a ty žiješ na vesnici? Nebo aspoň v baráku? My máme popelnici asi 3-5 m od vchodu, stejně jako většina lidí na vesnici. Kvůli tomu bych se fakt nepřevlékala :lol: Zvlášť když mě uvidí tak max. kočka, srna, sousedi, kteří taky nosí tepláky a gumáky a moji rodiče. Chodí kolem nás lidi na procházky a se psama, ale vzhledem k tomu, že ač ve městě, polohou už jsme téměř v destinaci „túra“, jsou sportovně oblečení většinou i oni. A i když se doma nemaluju a mám tepláky (kupuju si nové, pěkné - za 180,– u Vietnamců, žádné značky apod.) jsem normálně učesaná, umytá apod. :mrgreen:, věřím, že by se mě žádný spolužák dětí nelekl. Možná mám tu výhodu, že i když se nenamaluju, tak ze mě nejde strach :lol:

Já třeba dělám něco na zahradě, pak přijde nějaké dítě, že se chce jít podívat za babičkou (cca 100 m), tak odložím nářadí, umyju si ruce, pokud je mám od hlíny a jdeme. U babi dítě nechám nebo tam chvíli pobudeme a vracíme se, já k rozdělané práci. Kdybych se měla furt převlékat, tak by mě trefil šlak :lol:

Ve městě je to jiné, tam se JDE NA HŘIŠTĚ a je z toho samostatná výprava pro celou rodinu, protože mají lidi jinak houby co na práci, ale na vesnici nebo v baráku má každý (kromě zbohatlíků z města v bílých Audinách :lol: ) furt něco rozdělané a takové ty hřiště apod. jsou spíše podružná záležitost.
:pankac: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.13 13:22

zakl.

@Lemuska píše:
Jo a sousedka, manželka primátora a možná budoucího poslance chodí po zahradě v podprde :mrgreen: Je ji kolem 50ti a vis, co? Ja to na ni mám rada, prostě se neřeší :mrgreen:

Tak to teda čumím. A zas jsem na sobě našla jedno pozitivum. I když jsem četla, nosím správnou velikost kvalitní podprsenky. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.13 13:25

zakl.

@Cuddy Máš pravdu ve všem, i v tom, že mi někdy chybí sebevědomí. Mám ve tváři jeden menší hendikep, jak už jsem psala. Neměla jsem proto dospívání jednoduché. Naučila jsem se s tím žít, mám se ráda, muž mě miluje :srdce:. Jen někdy trochu zapomenu :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
30988
22.10.13 13:38
@Anonymní píše:
@Cuddy Máš pravdu ve všem, i v tom, že mi někdy chybí sebevědomí. Mám ve tváři jeden menší hendikep, jak už jsem psala. Neměla jsem proto dospívání jednoduché. Naučila jsem se s tím žít, mám se ráda, muž mě miluje :srdce:. Jen někdy trochu zapomenu :nevim:.

V tom je ten svet dospelych asi jednodussi nez svet deti, uspechy u dospelych se meri jinak a co se porovnavalo u deti, prechazi u dospelych do pozadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
22.10.13 13:46

Na takovéhle kamarádky bych se teda vyprdla :nevim: Nevím, že to někoho baví se takhle navážet do ostatních. Žádná dýně, žádné ppl :nevim: Choď si, jak se cítíěš dobře. Pokud nemáš mastné vlasy a smradlavé kalhoty, tak je to fuk. Já jsem z města a když jedu k mamce na vesnici, jedu rovnou v teplákách a i se v nich stavím v krámě :P :mrgreen: Lepší jedna pořádná kamarádka, než 5 takových :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.13 14:35

zakl.

@Nainuva píše:
Na takovéhle kamarádky bych se teda vyprdla :nevim: Nevím, že to někoho baví se takhle navážet do ostatních. Žádná dýně, žádné ppl :nevim: Choď si, jak se cítíěš dobře. Pokud nemáš mastné vlasy a smradlavé kalhoty, tak je to fuk. Já jsem z města a když jedu k mamce na vesnici, jedu rovnou v teplákách a i se v nich stavím v krámě :P :mrgreen: Lepší jedna pořádná kamarádka, než 5 takových :palec:

Děkuju :kytka:. Zařídím se rozhodně podle toho.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
22.10.13 18:56
@Anonymní píše:
Nevadí mi opačné názory. Ale snad jsi nečekala, že kvůli tvému začnu místo knih o výchově hltat Vogue a když půjdu s košem na konec vlastní zahrady, budu se převlíkat do kostýmu.

To jsem necekala… Ale ty to beres ode zdi ke zdi…
Opak ke starym teplakum neni kostymek a opak k umytym vlasum moderne strizenym neni spolecensky uces, ktery budes hodinu vytvaret…

Dat si rasenku, lesk na rty, prohrabnout vlasy rukama od modelacniho vosku snad neznamena, ze se musis vykaslat na rodinu a zavarovani…

• Citovat
  • Upravit
34473
22.10.13 19:30
@Anonymní píše:
Tak vlasy si myju běžně, 3× do roka. Jsem-li na koupališti, chlupy mi nelezou, možná proto, že nenosím bikiny, na to nemám postavu, každopádně ostatním ženám do oblasti bikin nekoukám. Že je melír out nemám jak zjistit, protože sledovat modní trendy nestíhám a ani nechci. Nosím, co mi sluší - jak oblečení, tak vlasy - nemyslím si, že jemným melírem v blond - hnědých tónech, které zvýrazní o oživí vlastní plavohnědou barvu to zabiju :P. Pleť mám docela hezkou, možná proto, že na ni furt neplácám ten makeup. Jen ten hendikep v obličeji odstranit nejde. Možná proto mám jiné hodnoty.

No a o co ti teda jde? Tak to máš tak, jak ti to vyhovuje, no a co? Půlka holek to má stejně, druhá obráceně a co chceš od nás slyšet? Tak si choď v teplákách dál když je to podle tebe správně a neřeš to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
22.10.13 19:33
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych věděla, co si o tom myslíte. Jsem s 2-letým dítětem doma a jsem doma šťastná. Jsem narozená ve vesnici, kde žiju. S dítětem na místní hřiště a k rodičům jdu klidně ve starých teplákách a s vlasy v culíku. Bez makeupu. Jedeme li do mateřského centra, klidně jedu v kozačkách, sukni, kabátu a vždy nalíčená. Mateřství a péče o dítě mě pohltilo, když čtu, tak knihy o výchově či výživě, pěstuju na zahradě zeleninu, vařím, zavařuju, uklízím, pečuju o domácnost, nějak neumím dělat něco napůl… Miluju a s láskou pečuju o naši velikou zahradu. Takže sousedky, přistěhované z města, mě vidí hlavně v pohodlných teplákách a s culíkem, ač mám hezké vlasy s melírem, dobarvovaným cca co 3 měsíce (mmch je to dost?). Zřejmě nabyly dojmu, že když nechodím na hřiště v bílých kalhotách a namalovaná, jsem úplně blbá. Ozvou se tak, když potřebují dýni z naší zahrady na Halloween, pokud je třeba počkat na jejich ppl a ony mají domluvené kafe. Jako nejsem blbá, zvlášť, když to večer široce rozvádí na fb i s fotkami. Vrcholem bylo, když jedna z nich měla nehodu. Někdo jí pomohl, tak jsem jí řekla, že měla štěstí, že já musela s miminem čekat na švagra u silnice, když jsem píchla. A ona mi na to řekla, že ještěže si ráno umyla tu hlavu. To mě naprosto šokovalo a docela zasáhlo, to se přiznám. Vyšperkovala to tím, že jsem asi hodně zhubla, protože celé léto jsem jí připadala 2× taková :roll: (měla jsem na sobě úzké kalhoty). Normálně mě uráží mezi řečí a asi má pocit, že jsem tak blbá, že mi to ani nedojde… Obě jsme vš vzdělané. Potkám-li tyto osoby, tváří se dámy, jako bychom byly nejlepší přítelkyně…
Tak jak to vidíte :think: :nevim:? Považujete vesničanky za méněcenné?
Omlouvám se za anonym, přecejen si chci zachovat případně nick v tajnosti.

vykasli se na ne, tohle neni o vesnicanstvi nebo pristehovalkynich z mesta, to jsou proste slepice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
23.10.13 10:10

Ahoj, nečetla jsem diskuzi celou, ale řekla bych, že tohle není o tom, že je někdo z vesnice a někdo z města. Je to prostě povahou. Znám holky z vesnice, co by je v životě nenapadlo doma něco pěstovat, prostě je to nebaví. Chodí na gelový nehty, rozebírají kosmetiku a oblečení. Někdo naopak tohle neřeší a raději se hrabe v záhoně. Vůbec bych si z nich nic nedělala. Dělej to, co tě baví, oblíkej se tak, jak je Ti to pohodlný a na ně kašli.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová