Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych asi nechala tak a zatím v tom nejmenším pokoji udělala šatnu, s tím, že pak nemusíš mít tolik skříní a budeš mít místo navíc.
Mě se malý nezdá, jasně asi tam neuděláš nějakou mega hernu, ale postel, skříň a stůl se tam vejít musí a děti si stejně raději hrají v obýváku nebo někde u rodičů. Nechala bych to a jak říkáš, když pribyde sourozenec, bude mít každý svoje, osobně bych jako dítě radši malý pokoj než společný ![]()
Taky bych nechala tak. Tomu pokoji najdete využítí a čím víc místností, tím větší je hodnota bytu. Může tam být šatna, pracovna, „bordel“ místnost, prostě cokoli…
Nechala bych to byt, vzdy se hodi mistnost navic. Radsi mit mensi svuj vlastni pokojicek, nez vetsi, ktery budu sdilet se sourozencem.
@Anonymní píše:
Dobrý den, koupili jsme byt, který má čtyři místnosti, dětský pokojíček má ale jen 9m², tři místnosti jdou rozdělit tak, aby z nich byly dvě, které budou mít 15 m² a stále nevíme, zda zachovat místnosti a nebo je zvětšit. Mně se zdá pokojíček pro 1 dítě 9m² strašně malý a ložnice tam být nemůže, protože je to do čtverce a nevešla by se nám tam ani skříň, ale zase místnost navíc se vždy hodí, třeba kdyby přibylo další časem nebo když přítel teď spí jinde, protože malý v noci často brečí a on by se nevyspal do práce, takže je to pro nás teď takhle lepší. Jak byste se rozhodli vy?
dala bych tam ložnici bez skříně. dětem velký pokoj bez rozdělení.
Já bych to zatím nechala tak a pak přizpůsobila dítěti, dětem. Některé chtějí být spolu, jiné samy. Některé si hrají vždy v obýváku s rodici, jen si rady zalezou k sobě… my jsme si to nějak namysleli s manželem, jak nám to přišlo nejlepší, a deti to chtějí jinak, uděláme nějaký kompromis a spokojení budou všichni.
Takhle těžko radit, chtělo by to alespoň půdorys (důležitá je i např. orientace ke svět. stranám). Ale obecně bych asi z nejmenší místnosti pro zatím udělala pracovnu/šatnu a v dalších ložnici, pokojíček a (asi) obývák? Pokud budete mít další dítě, je fanj mít jeden pokojík na spaní a druhý na hraní a později, aby děti mohli mít každý svůj pokojíček (puberťák bude vždycky raději za 9m2 než za sdílený pokoj se sourozencem).
Ja jsem to asi nepochopila ![]()
Jakože jedna místnost(dětský pokoj) ma 9m² a z tech zbylých tří byste udělali dve o velikosti 15m²? a ta místnosti 9m²by byla pořád 9m² nebo jak? ![]()
to jako ty zbylý mistnosti maj taky jen 10m²?
9m2 pro jedno dítě je dostačující. A zbytek nechapu, to maji všechny pokoje v bytě celkem 39 m2, z toho tři pokoje po 10m2, které byste přestavěli na dva po 15m2? A jeden těch 9? Nebo jak? ![]()
Mame 2 deti a kazde ma svuj pokojicek 8m. Pro nas je to lepsi, nez 1 vetsi pokoj dohromady. Kazdy se muze zavrit do sveho. Je to vyhoda. Velke stavby jako koleje stejne vedou pres cely byt
.
Nechat zatím tak, jestli chápu dobře, máte zatím jedno dítě - mimčo.
Tedy z nejmenšího pokoje udělat buď šatnu, nebo pracovnu.
Až budou děti dvě a budou větší, tak nejstarší dítě bude velmi vděčno za svůj vlastní pokojík - byť o velikosti 9 m.
My v domě také budeme mít dva menší dětské pokoje. Za mě lepší než jeden velký.
@Semtex Ne ne, obývák neřeším, ten bude, jak je teď. Jen máme 3 pokoje a dva mají 9m² a jeden má 13m² a přemýšlíme, zda z toho udělat 2 větší nebo nechat tak.
Dobrý den, koupili jsme byt, který má čtyři místnosti, dětský pokojíček má ale jen 9m², tři místnosti jdou rozdělit tak, aby z nich byly dvě, které budou mít 15 m² a stále nevíme, zda zachovat místnosti a nebo je zvětšit. Mně se zdá pokojíček pro 1 dítě 9m² strašně malý a ložnice tam být nemůže, protože je to do čtverce a nevešla by se nám tam ani skříň, ale zase místnost navíc se vždy hodí, třeba kdyby přibylo další časem nebo když přítel teď spí jinde, protože malý v noci často brečí a on by se nevyspal do práce, takže je to pro nás teď takhle lepší. Jak byste se rozhodli vy?