Vhodné potraviny pro dítě do 1 roku
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
vhodné potraviny pro dítě do 1roku
Ahoj všem
Nevím jestli neumím hledat ale nedaří se mi najít, tak se zeptám tady. Nemáte prosím někdo osvědčené stránky kde je uvedena vhodná zelenina a ovoce i jiné potraviny rozděleno od 4-6 měsíce do 1 roku dítěte. Předem děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkousela jsi kojeni.net? Byvaly tam vzorove jidelnicky a postup zavadeni prikrmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se hodne ridila instinktem a také samotným dítětem…treba maso malému vylozene nedělalo dobre, míval po nem opakovaně prujmy ( a to bylo bio maso),také jsem se trochu inspirovala knihami (napr. Radost ze zdravých deti)..zkoušela jsem především potraviny, které jsem považovala za zdrave a vyzivove bohaté, vse doma pripravovane. Hodne všemožně zeleniny a ovoce (sezonní a nasi, také banán ),obiloviny ( bezlepkove),cca od 8-9 mesice červená čočka..vpodstate do toho roka byl vegan a hodne kojeny..pak jsem začala s vejcem a jogurtem později s masem, lepkem..pečivo také az po roce.. Ted jsou mu 2 a je to zravec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://www.facebook.com/…82261278878/?…
MOC VÁS PROSÍM O VELKOU POMOC. ROZKLIKNOUT FOTKU A DÁT LAJK. MÁM ŠANCI VYHRÁT CELOROČNÍ KURZ ANGLIČTINY ZDARMA, JEN TY LAJKY CHYBÍ… DĚKUJI MOC. Jana a Daník
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Princess-ka Tuhle tabulku mám ale nejsou tam právě všechny druhy zeleniny nenašla jsem třeba kapustu a zelí, Dál tam nejsou třeba borůvky a ostružiny z toho co mě momentálně napadá navíc není uvedeno zda to může být v jakém koli stavu třeba rajata se můžou dávat od 1 roku syrová nebo i tepelně upravená. Na některých skleničkách je uvedeno že obsahují rajský protlak a jsou od 5 měsíce a já jsu z toho potom magor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikráska70 píše:
@Princess-ka Tuhle tabulku mám ale nejsou tam právě všechny druhy zeleniny nenašla jsem třeba kapustu a zelí, Dál tam nejsou třeba borůvky a ostružiny z toho co mě momentálně napadá navíc není uvedeno zda to může být v jakém koli stavu třeba rajata se můžou dávat od 1 roku syrová nebo i tepelně upravená. Na některých skleničkách je uvedeno že obsahují rajský protlak a jsou od 5 měsíce a já jsu z toho potom magor.
Mrkni sem.
https://www.modrykonik.cz/…ych-prikrmu/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzukobylka díky jak budu mít delší chvilku tak na to kuknu nějak nestíhám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co třeba místo nějakých tabulek, které se neustále mění, použít selský rozum? ![]()
- Citovat
- Upravit
@lucenka Dík za radu ten se používal kdysi tedˇ mám pomalu strach mu dát vůbec najíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikráska70 zdravý selský rozum by se měl používat i teď
vždyť každé dítě je jiné, každý „vědec“ má jiný přístup. Stačí se podívat na to, jak se v posledních pár letech změnil přístup k zavádění lepku, alergenů do stravy.
- Citovat
- Upravit
@sedmikráska70 píše:
@lucenka Dík za radu ten se používal kdysi tedˇ mám pomalu strach mu dát vůbec najíst.
Zase az tak to neprozivej. Ja jsem opatrnejsi, protoze jsme oba alergici, tak jsem s nekterymi potravinami zacala pozdeji, ale jinak na tom nic neni
rajce oplachni vrici vodou a sundej slupku, pokud ho boliva brisko, vyndej seminka. Zeli a kapustu proc ne, v malem mnozstvi na zkousku, at ho neboli brisko
jedine, co se nesmi je myslim med. A nedoporucuje se spenat ze zahradky kvuli dusicnanum. Jinak teoreticky asi vse, s rozumem. Sni toho beztak trosku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
@sedmikráska70 zdravý selský rozum by se měl používat i teďvždyť každé dítě je jiné, každý „vědec“ má jiný přístup. Stačí se podívat na to, jak se v posledních pár letech změnil přístup k zavádění lepku, alergenů do stravy.
Prave, lepek je kapitola sama pro sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka No to je přesný mrtě informací a ty si z toho vyber co je správné a když se netrefíš tak to odnese jenom tvé dítě.
@blumen Jinak já to až tak neprožívám ale informace kdy se může co zařadit asponˇ zhruba uvítám, stejně to má každý trochu jinak v závislosti na kojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit