Vhodné potraviny pro dítě do 1 roku

18.7.16 07:06

vhodné potraviny pro dítě do 1roku

Ahoj všem
Nevím jestli neumím hledat ale nedaří se mi najít, tak se zeptám tady. Nemáte prosím někdo osvědčené stránky kde je uvedena vhodná zelenina a ovoce i jiné potraviny rozděleno od 4-6 měsíce do 1 roku dítěte. Předem děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21642
18.7.16 07:16

Zkousela jsi kojeni.net? Byvaly tam vzorove jidelnicky a postup zavadeni prikrmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
18.7.16 07:30

Ja se hodne ridila instinktem a také samotným dítětem…treba maso malému vylozene nedělalo dobre, míval po nem opakovaně prujmy ( a to bylo bio maso),také jsem se trochu inspirovala knihami (napr. Radost ze zdravých deti)..zkoušela jsem především potraviny, které jsem považovala za zdrave a vyzivove bohaté, vse doma pripravovane. Hodne všemožně zeleniny a ovoce (sezonní a nasi, také banán ),obiloviny ( bezlepkove),cca od 8-9 mesice červená čočka..vpodstate do toho roka byl vegan a hodne kojeny..pak jsem začala s vejcem a jogurtem později s masem, lepkem..pečivo také az po roce.. Ted jsou mu 2 a je to zravec :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
18.7.16 07:56

https://www.facebook.com/…82261278878/?…

MOC VÁS PROSÍM O VELKOU POMOC. ROZKLIKNOUT FOTKU A DÁT LAJK. MÁM ŠANCI VYHRÁT CELOROČNÍ KURZ ANGLIČTINY ZDARMA, JEN TY LAJKY CHYBÍ… DĚKUJI MOC. Jana a Daník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.16 08:15

@Princess-ka Tuhle tabulku mám ale nejsou tam právě všechny druhy zeleniny nenašla jsem třeba kapustu a zelí, Dál tam nejsou třeba borůvky a ostružiny z toho co mě momentálně napadá navíc není uvedeno zda to může být v jakém koli stavu třeba rajata se můžou dávat od 1 roku syrová nebo i tepelně upravená. Na některých skleničkách je uvedeno že obsahují rajský protlak a jsou od 5 měsíce a já jsu z toho potom magor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
18.7.16 08:27
@sedmikráska70 píše:
@Princess-ka Tuhle tabulku mám ale nejsou tam právě všechny druhy zeleniny nenašla jsem třeba kapustu a zelí, Dál tam nejsou třeba borůvky a ostružiny z toho co mě momentálně napadá navíc není uvedeno zda to může být v jakém koli stavu třeba rajata se můžou dávat od 1 roku syrová nebo i tepelně upravená. Na některých skleničkách je uvedeno že obsahují rajský protlak a jsou od 5 měsíce a já jsu z toho potom magor.

Mrkni sem.
https://www.modrykonik.cz/…ych-prikrmu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.16 08:50

@blumen To vypadá slibně děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
18.7.16 12:45

www.kojeni.net. Je to tam krásně rozepsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.16 13:35

@zuzukobylka díky jak budu mít delší chvilku tak na to kuknu nějak nestíhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.7.16 14:31

Co třeba místo nějakých tabulek, které se neustále mění, použít selský rozum? ;)

• Citovat
  • Upravit
18.7.16 14:43

@lucenka Dík za radu ten se používal kdysi tedˇ mám pomalu strach mu dát vůbec najíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.7.16 14:57

@sedmikráska70 zdravý selský rozum by se měl používat i teď ;) vždyť každé dítě je jiné, každý „vědec“ má jiný přístup. Stačí se podívat na to, jak se v posledních pár letech změnil přístup k zavádění lepku, alergenů do stravy.

• Citovat
  • Upravit
85404
18.7.16 15:02
@sedmikráska70 píše:
@lucenka Dík za radu ten se používal kdysi tedˇ mám pomalu strach mu dát vůbec najíst.

Zase az tak to neprozivej. Ja jsem opatrnejsi, protoze jsme oba alergici, tak jsem s nekterymi potravinami zacala pozdeji, ale jinak na tom nic neni ;) rajce oplachni vrici vodou a sundej slupku, pokud ho boliva brisko, vyndej seminka. Zeli a kapustu proc ne, v malem mnozstvi na zkousku, at ho neboli brisko :nevim: jedine, co se nesmi je myslim med. A nedoporucuje se spenat ze zahradky kvuli dusicnanum. Jinak teoreticky asi vse, s rozumem. Sni toho beztak trosku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
18.7.16 15:03
@lucenka píše:
@sedmikráska70 zdravý selský rozum by se měl používat i teď ;) vždyť každé dítě je jiné, každý „vědec“ má jiný přístup. Stačí se podívat na to, jak se v posledních pár letech změnil přístup k zavádění lepku, alergenů do stravy.

Prave, lepek je kapitola sama pro sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.16 15:18

@lucenka No to je přesný mrtě informací a ty si z toho vyber co je správné a když se netrefíš tak to odnese jenom tvé dítě.
@blumen Jinak já to až tak neprožívám ale informace kdy se může co zařadit asponˇ zhruba uvítám, stejně to má každý trochu jinak v závislosti na kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí