Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky ok, a neslo by resit tema diskuze a ne to ze je to vůl?
No něco ti povím. Opakem lásky není nenávist, ale nezájem. To, že se rozešli za dramatických okolností svědčí o tom, že ani zdaleka nebyl jejich vztah normálně ukončený a když takhle rovnou skočil do dalšího, je prostě dost pravděpodobné, že to mezi nimi zase začne doutnat. Obzvlášť, když ty se už okoukáváš a navíc jsi teď hlavně matka. Co s tím neporadím. Těmto situacím se má předcházet, protože řešit obvykle nejdou.
Zazila jsem rozchod i kdyz takovy jeste hodne mlady, ublizena jsem byla a nejakou dobu jsme se i tak vidali, i kdyz ne „samostatne,“ ale ve skupine spolecnych znamych, nez se to tak nejak prirozene rozpadlo. ![]()
Nejak nechapu, proc resis, co se ji honi v hlave, to vi jen ona
Pro tvuj vztah je dulezite, co se honi v hlave tomu tvemu chlapovi, ne ji ![]()
„To ze ji to bolelo - za to přece nemohu.“ Pokud jsi věděla, že je zadaný, a dál se s ním tahala, tak v tom nejsi žádné neviňátko. A bylo ti to jedno, že se podílíš na tom, že někdo jiný trpí. Ono z cizího krev neteče, ale běda, jak mám krvácet já, viď? Teď alespoň vidíš, jak se kvůli vám dvěma cítila ona.
Tak já se všemi ex vycházím přátelsky, tedy až na jednu. V partnerství to je o důvěře. Žádné závazky by neměly muže zavazovat jen v komunikaci s partnerkou a ostatní ženy ignorovat. Pokud po tom partnerka tak touží, měla by počítat s tím, že dlouho partnerkou nebude.
@Anonymní píše:
Cekal rodinu? Neměli a nemají děti, mne řekl ze mají prechozeny vztah, vůbec nikoho jsem neodtahla.
Hele my měli taky vlastně „přechozeno“ a nebylo to zrovna ideální, to ovšem na věci mnoho nemění…
navíc, co řekl on tobě, to bych brala s rezervou. Milenkám se obecně nevykládá, že je to doma na pohodu a jen si chce šoupnout ještě někde jinde ![]()
Jinak, co se týče, co se v diskusi řeší - ono to prostě spolu souvisí, proto to zmiňujeme. Že je to pro tebe teď nepříjemné, bohužel, šla jsi do toho dobrovolně, a tak se teď musíš vypořádávat s důsledky.
A ano, spousta dlouholetých partnerů se prostě přirozeně potkává i nadále, ať už jsou v tom společné děti, zájmy, nebo přátelé. Leckdy spolu ti lidé vycházejí i lépe, když už nemusí řešit ty „partnerský bordely“ a když se uklidní prvotní vášně.
Jen tedy dodám, že mě by to taky nebylo příjemný, kdyby mi můj partner pravidelně běhal za bejvalkou. Nicméně, právě proto bych nešla nikdy do vztahu bez ukončené minulosti a už v začátcích bych si těhle věcí všímala a kdyby tam podobné navázání bylo, velmi bych zvažovala, zda v tomto vztahu pokračovat.
@Anonymní píše:
Ahoj.Dneska mi partner a otec dcery přiznal, ze se zhruba 3× měsíčně vidí s ex. Se mnou je 2 roky, máme miminko, s ni byl 14 let, rozešli se víceméně kvůli mne a za docela osklivych okolnosti.
Řekl mi ze já se taky vídám s ex a ze mají hromadu společných kamarádů atd a ze nechápe co mi na tom vadí, ze 14 let smazat nejde.
Já to chápu, ale - já se s mými ex rozešla za normálních okolnosti, máme hezké vztahy. Tady to bylo tak, ze ji opustil v době kdy ona čekala na zasnubni prstýnek a plánovala s nim rodinu.
Takze ve vysledku se teď akorát bojím ze ho cjce získat zpět, na což mi řekl ze o tom tedy dost pochybuje vzhledem k tomu co ji udělal. Ale upřímně - vy byste se vidali s nekym kdo vám takto ublížil? Je to tedy rok a kousek co spolu nejsou a možná to je za ní, ale pochybuji.
Tez pochybuji. Ano, vidala bych se asi s ex, pokud bych byla sama, a stale ho milovala, asi i kdyby mi ublizil..14 let je strasne dlouha doba.
S pritelem budem v zari 16 let, a mam pocit, ze uz je to „veky“,mame toho tolik za sebou a tolik vzpominek, ze smazat se to neda..a vypada to, ze ani ona nechce, jinak by udelala tlustou caru a v zajmu dusevniho zdravi uz se s nim vubec nevidala, aby se nedrasala..
@Anonymní píše:
Cekal rodinu? Neměli a nemají děti, mne řekl ze mají prechozeny vztah, vůbec nikoho jsem neodtahla.
To ti ale rekl on, ona to treba videla jinak..
@Anonymní píše:
Holky ok, a neslo by resit tema diskuze a ne to ze je to vůl?
Tady se ale neřeší, že je to vul
Tady se řeší, že si nemáš na co stěžovat a máš, co jsi chtěla
Já tyhle slečinky milenky jako ty vůbec nelituju ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj.Dneska mi partner a otec dcery přiznal, ze se zhruba 3× měsíčně vidí s ex. Se mnou je 2 roky, máme miminko, s ni byl 14 let, rozešli se víceméně kvůli mne a za docela osklivych okolnosti.
Řekl mi ze já se taky vídám s ex a ze mají hromadu společných kamarádů atd a ze nechápe co mi na tom vadí, ze 14 let smazat nejde.
Já to chápu, ale - já se s mými ex rozešla za normálních okolnosti, máme hezké vztahy. Tady to bylo tak, ze ji opustil v době kdy ona čekala na zasnubni prstýnek a plánovala s nim rodinu.
Takze ve vysledku se teď akorát bojím ze ho cjce získat zpět, na což mi řekl ze o tom tedy dost pochybuje vzhledem k tomu co ji udělal. Ale upřímně - vy byste se vidali s nekym kdo vám takto ublížil? Je to tedy rok a kousek co spolu nejsou a možná to je za ní, ale pochybuji.
Já bych se normálně nevídala. Ale já jsem já. Já bych taky nedala košem jedné a nešla do náruče druhé. Teda druhého.
@Anonymní píše:
Ale byl ve vztahu. Teď jen sklízíš to, co jsi zasela.
Holky co blbnete? Vždyť zakladatelka neodtáhla žádného ženáče nebo otce od rodiny, ale chlapa co měl přítelkyni a zřejmě nebyl úplně spokojený tak jí vyměnil za jinou. Za svobodna a bez dětí se zase až tak moc neděje, ne? To je snad normální než člověk zakotví v manželství a má děti, tak vystřídá více partnerů.
Zakladatelko, důležité je, jestli se s ní stýká někde sám nebo se vidí v partě. Pokud s ní třikrát týdně chodí někam sám a tráví čas tak je to sakra divný, pokud se jen vidí v rámci party tak bych to neřešila.
Ja to treba nepochopim, at se rozesli jak se rozesli nebo at spolu byli dlouho nebo ne..ja kamaradickovani s ex neuznavam..i kdybych s nekym prozila x let zivota..pokud by jsme spolu nemeli deti tak by me ani nezajimal..chlapy maj tendenci furt udrzovat kontakty s bejvalkama..
na co..ja si myslim ze z toho kamaradstvi uz ani poradne neudelas..furt tam jsou ty vzpominky na chozeni atd.. asi bych se bala ze si dela nejaky zadni vratka ci co ![]()
Já se s ex vídám, ale my se rozešli normálně, že je to přechozený jsme věděli oba, že od života chceme jiný věci bylo taky jasný. Dodneška jsme blízcí kámoši. Manželovi to obvykle nevadí, akorát když ex procházel nějakou životní krizí a vídali jsme se fakt často, občas jsem mu nakoupila, uvařila a tak, tak to poněkud skřípal zubama
Pro mě to nebylo nic divnýho, on mi taky někdy vařil jídlo do práce, když jsme pracovali ve stejný firmě a už spolu dávno nebyli. Pomáháme si furt, když je to třeba, ale nikdy v tom z žádný strany nebylo víc. Byli jsme spolu on/off dohromady asi čtyři roky, už je to víc jak deset let co jsme se rozešli.