Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Paní z práce tam byla a prý žádného nepotkala - neviděla. Ale prý se hodně bála. Kde konkrétně byla bohužel nevím.
Chystame se tam v zari. Jedem za znamou na Rhodos a taky jsem se ji ptala jak to tam vypada. Uprchlici jsou v oplocenych hlidanych kempech. V turistickych oblastech neni ani jeden uprchlik.
@Moni85 píše:
Ahoj, zajímalo by mě: Kdo jste letos byl v řecku - viděl jste uprchlíky?? Případně v které oblasti?
Loni Zakynthos nic(oni obecně na Ionskych ostrovech nejsou a nebyli), Kos - v hlavním měste mají/měli u pláže stany- osobně jsem je neviděla, jen ty stany), letos Rhodos a nikde ani vidu ani slechu. A to se nikdy nezdržujeme jen v hotelu, projíždíme ostrovy křížem krážem.
Posledniho uprchlika jsem videla v roce 2000 na Sicilii. Ne jednoho, ale tisice. Tahle situace neni nova, jen je zintenzivnena a medializovana. Loni na Krete zadneho, dokonce ani na Gavdosu.
Loni na kosu pouze v hlavním městě u policejní stanice..jinak nikde nikdo, to jsem jich víc viděla na Rhodu před 7 lety..žebrající v hl. m..jak už psal někdo výše, pokud se někdo obává ať vybírá jonské ostrovy(korfu, zakynthos, lefkadu..), vynechá lesbos, kos (ostrovy v egejském moři, i když já bych se nebála ani těchto ostrovů..). Obecně se přikláním k názoru, že média velmi přehání - loni, když jsme jeli na kos, tak se tam měli vyloďovat na plážích apod…nemělo být možné vybírat z bankomatů(krize)..vše naprosto v pohodě. A rozhodně to není jediný případ, který pro mě důkazem toho, že média hledají senzace, ne zaručené a vypovídající informace.-)
@pikola píše:
Jak se pozná uprchlík?
„mladý muž ve značkovém oblečení s drahým mobilem“ jak tvrdí král Miloš I.
Ahoj, před pár dny jsem dorazila z Řecka a neviděla jsem žádnýho uprchlíka ani nic tomu nasvěčující ![]()