Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zajímalo by mě: Kdo jste letos byl v řecku - viděl jste uprchlíky?? Případně v které oblasti?
@Moni85 píše:
Ahoj, zajímalo by mě: Kdo jste letos byl v řecku - viděl jste uprchlíky?? Případně v které oblasti?
Chces si je snad vyfotit? ![]()
@astoret píše:
Chces si je snad vyfotit?
Ne, chce tam jet a bojí se jich…naprosto zbytečný komentář z té strany ![]()
@astoret Já bych spíš řekla že paní chce jet na dovolenou a má jistě obavy. Pěkně uštěpačnej komentář. ![]()
@astoret píše:
Chces si je snad vyfotit?
Aaaa zase jeden z velice obsáhlých komentářů, které zakladatelce určitě velice pomohou ![]()
Zakladatelko, v Řecku jsem nebyla, ale známí se před týdnem vrátili a uprchlíky neviděli. Asi bych se toho nebála, přece jen určitě budete v nějakém turistickém centru.
Ježiš to jsou komentáře…když člověk vidí některé fotografie, co poletují po netu (třeba z Calais), tak se samozřejmě může bát, já na tom nevidím nic divného.
Jinak kolegyně byla v Řecku před týdnem a říkala, že tam byl klid - ale je fakt, že se pohybovali jen v turistickém centru (kam, pokud má řecká vláda poslední zbytky rozumu, žádná individua nepustí) ![]()
@Moni85 píše:
V Recku jsem nebyla. Nicméně bych se nebala, pokud se tam chystáte.. Ty lidi maji jiný starosti než cihat na turisty.. Navíc místní samospráva jim moc prostoru nedá se cpát mezi turisty natož je obtěžovat.. Ale těžko říct, třeba se mýlím..
Jen takový loňský postřeh.
Vloni jsem projížděla Budapeští v té nejhorší krizi. Při cestě tam, jsme o nich vůbec nevěděli, a přitom byli také na nádraží, ale my šli vyjímečně jiným východem, při cestě zpět o 14 dní jsme jich pár zahlédli, to už maďaři hlídali, kdo jde na peron - cestují mohli vstoupit jen s jízdenkami.
Recko ma 3000 ostrovu. Uprchlici byli jen na 3 z nich a to jen u tureckeho pobrezi.
Letos jsem tam nebyla, jen vloni..každopádně budou na těch ostrovch dole u Turecka, pokud se jich bojíš, tak vyber Krétu, Zakynthos, Kefalonii, KOrfu, apod…tyhle ostrovy jsou daleko od TGurecka, a mimo trasu do Evropy
Byla jsem vloni na Kosu, byl to vrchol migrační krize a nikde v letoviscích nebyli. Byli jen v přístavu ve městě. Byli jich stovky a byli úplně v klidu. Nic od nich nehrozilo. Byli ve stanech nebo seděli či spali na zemi, deti si hráli a to byli vše. Rozhodne jsem se jich nebála.
Letos Rhodos: ni vidu, ni slechu (ani ve velkých přístavech). A místní o nějaké uprchlické krizi snad ani nevědí.
Moje chyba, omliuvam ee, jen je to nestastne polozeny dotaz.
Rano jsem videla na fb o typka fotky z Recka z dovolene, kde si je fotil hako nejakou atrakci.. ![]()