Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Malá Mia píše:
Gratuluju! Jestli jsi fit a jizva po císaři tě nezlobí, tak by mělo být vše oukej, přinejhorším by tě „sekli“ trošku dřív než ve 40. týdnu těhotenství, kdyby viděli, že se třeba jizva už moc napíná. Tak to udělali kámošce, která potřetí rodila 13 měsíců po 2. císaři.
Já mám teď rok a půl staré dítě (tolik bude asi tvojí dceři, až se narodí sourozenec) a umím si to představit, že už bych měla teď druhé mimčo. Je to už celkem pohoda, dítě jakž takž samoobslužné.
P. S. Taky jsem před týdnem našla dvě čárky a jsem z toho v tranzu
Jazva je úplne v pohode vlastne už asi od 3-4 mesiaca po porode. Ale aj tak tu ešte nejaký ten strachje, vieš si predstaviť.
Samozrejme nie o seba ale o to malé, nech je v poriadku.
@Sebinah hlavně bacha na tu jizvu. známá otěhotněla 7 měsíců po císaři a jizva se jí během těhotenství začala rozjíždět. říkala, že ji měla ke konci tlustou jen 2 mm. Mám pocit, že ji potom dalšího císaře udělali trošku dřív, než m ěla temín…
Gratuluju ![]()
Jinak na jizvu si dávej pozor, ta se musí ohlídat, ale není to pravidlo, že i podruhé musíš rodit císařem.. Já jsem se narodila císařem, v 5 měsících moje mamka otěhotněla znovu, takže s bráchou jsme od sebe o 14 měsíců a rodila ho normálně
Jen si musela dva týdny ke konci těhotenství poležet v porodnici a jizvu jí hodně hlídali, nakonec ani nebylo potřeba vyvolání a rozrodila se sama…
No a já jsem sice syna rodila přirozeně, ale asi jsem se „pomamila“ a bude mít o rok mladšího bratříčka ![]()
@TroisChéris jeej tak to je paráda!!!
ako to že o rok? Otehtnela si v šestinedelí???
ja som sa inak tiež pomamila ale nielen to
moja prababka mala dve dcéry tesne po sebe, moja babka mala mamu a tetu cca 2 roky po sebe a moja mama mala mňa rok aj trištvrte po sestre ![]()
@Sebinah moje teta má děti po sobě necelý rok
První je 11.8 2003 a malej je 2.8 2004
![]()
@Sebinah píše:
@TroisChéris jeej tak to je paráda!!!![]()
ako to že o rok? Otehtnela si v šestinedelí???
ja som sa inak tiež pomamila ale nielen to
moja prababka mala dve dcéry tesne po sebe, moja babka mala mamu a tetu cca 2 roky po sebe a moja mama mala mňa rok aj trištvrte po sestre
No já vlastně pořádně ani nevím, kdy jsem otěhotněla podruhé, bylo to asi 2 a půl měsíce po porodu…
Nedostavila se menstruace, takže nemám podle čeho se orientovat.. Ale jelikož jsme to tak chtěli - dát tomu volnej průběh, aby byli prcci brzo po sobě, tak jsme se nechránili vědomě
Okolí čučí jak péro z gauče, ale to je nám fuk ![]()
@Sebinah píše:péro z gauče je dobré prirovnanie, to budem používať!
![]()
Jojo, taky se mi to líbí, u nás se top používá celkem běžně ![]()
Ahoooj!!!
prichádzam s dobrými správami a fotečkou
![]()
Dnes sme boli na screeningu 1.trimestera (krv + UZ), všetko je tak, ako má byť, nosné kostičky, presvietenie šije (1,8)… lícne kostičky… dĺžka bábatka, (ježiš čo tam ešte bolo???)
hmmm áno, a pravdepodobne čakáme chlapca!!! ![]()
Píšem to len vám, nikto známy, ani z rodiny to nevie a tak to ostane až do listopadu. ![]()
@Sebinah píše:
Ahoooj!!!prichádzam s dobrými správami a fotečkou
![]()
![]()
![]()
Dnes sme boli na screeningu 1.trimestera (krv + UZ), všetko je tak, ako má byť, nosné kostičky, presvietenie šije (1,8)… lícne kostičky… dĺžka bábatka, (ježiš čo tam ešte bolo???)
hmmm áno, a pravdepodobne čakáme chlapca!!!
Píšem to len vám, nikto známy, ani z rodiny to nevie a tak to ostane až do listopadu.
GRATULUJI!! A ať i nadále probíhá všechno tak, jak má! ![]()
@mobifilinka ahoj
tak pozerám v podpise, že sa ti (vám) to podarilo! Gratulujem ![]()
Ahojte
tak, sme od soboty doma z nemocnice, práve kojím
operácia bola rýchla no mali problém trafiť do chrbta spinal takže to vyšlo až na druhý krát a ja som sa tesne pred koncom krásne pozvracala
ale zato po operácii som nemala problém na druhý deň vstať a ísť do sprchy, (sestry sa mi pred doktorom na vizite smiali, vraj som vyskočila ako laňka)
no a mám pocit, že prvý cisársky bolel viac ďalšie dni ako tento druhý, teraz som mala aj tie oblbováky len prvú noc, druhá už bola bez injekcie od bolesti.. a ďalšiu noc som spala v pohode na bruchu
už v nemocnici som dokonca nemala problém vstávať
inak miery malého boli 3510g a 48cm ![]()
MOC GRATULUJI a přeji, ať i nadále vše probíhá hladce a jste všichni zdraví!!!