Vietnamské prasátko

281
16.4.15 21:32

vietnamské prasátko

Ahoj,
je tu někdo, kdo chová tyhle prasátka? Uvítala bych Vaše postřehy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2643
16.4.15 21:50

Ahoj, moje rodiče je začali chovat loni. Letos už mají krásná selatka ;) Co konkrétně by tě zajímalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
16.4.15 21:58

Ahoj,
chci se zeptat, čím krmí, mám tedy načteno, ale od chovatele jen info žerou všechno :mrgreen: Taky by mě zajímalo, jak mají prasátka ustájená, v chlívku? A když chodí ven, jak je výběh oplocený? Máme tříměsíční holčičku, je jako tank, první den se prostě probourala :zed: Taky mě zajímá, jestli a jak se prasátka ochočí. Moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2643
16.4.15 22:09

Krmí vším možným, nejčastěji vařenýma bramborama se srotem, senem nebo zelenou trávou, jablka, rozmocene pečivo. Ustájené byli přes zimu v chlivku a teď už jsou venku na zahradě. Maji oploceny výběh s přístřeškem obyčejným starym pletivem a kůlama. Zatím nikdy neutekli :lol: Dost ale rejou a to našim řekli, že vietnamský prasata nerejou :lol:. S ochočením bohužel neporadim :nevim: naši je mají na masicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
16.4.15 22:57

Moc děkuju, krmíme podobně, naše má navíc kozí mlíčko…Ještě se zeptám, když měli mladé, nějak se jim přitápěl chlívek? My je taky chceme na maso, ale až ty mladé, Zuzanka bude doufám mazlík :lol: A kanečky na jídlo kastrujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
16.4.15 23:14

Měli jsme Mášu a Dášu :lol: Ochočené holky to byly, dalo se na nich i jezdit :D Zabíjačka byla ale za trest, ty černé štětiny byly prorostlé hodně do hloubky :? a byly všude :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
16.4.15 23:20

Jo jo, o to se právě snažíme, trochu jí ochočit. Tedy jezdit na ní nemusíme, na to máme koníka :lol: Nebyla na lidi vůbec zvyklá, po pár dnech jí můžeme v pohodě hladit, když má náladu, otočí se na záda jak pejsek…
Nějaké rady jak prasátko ochočit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
16.4.15 23:24

@ala42 měl je děda, takže čím je uplácel, to už moc nevím, ale když s nima chodil na „procházku“ za zahradu, nikdy neutekly a chodily za ním jako pejsci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
17.4.15 01:07

@ala42 nevím, ale vygooglím :)
http://www.ifauna.cz/…ceni-prasete
http://www.ifauna.cz/…ske-prasatko
Prasata jsou hodně chytrá, prý víc než psi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
17.4.15 06:51

A odkud je holky máte? Řešili jste nějak původ, nebo mrkli na inzerci a nějaké vybrali? Se i taky líbí, ale údajně čistý vietnamec se blbě hledá, bývají často křížení s divočákem. Pak i víc ryjí a hůř se ochočují :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2643
17.4.15 08:53

@ala42 Když měli mladé tak se jim nepritapelo, byli zavrtany v kopici sena. Je fakt, ze mají chlivek v male mastali s koněm a ovcí tak si to tam hezky vydychali. Akorát naši raději odstavili samce aby meli svinky klid na mladý. Kastrace proběhla zrovna před týdnem. Mamka je zootechnicka tak si je kastrovala sama a v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
17.4.15 09:11

@Knihomyš díííky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
17.4.15 09:16

@jowana já hledala prostě nejbližší selátka, bohužel i tak dost daleko, a byla jediná holčička. Ale pak jsme se shodli, že je super, lepší by jsme nevybrali :D
A za měsíc máme objednaného chlapečka s kapkou divočáka, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
17.4.15 09:20

@Kachnicka25 to je super, mít všechny zvířata pohromadě, my máme koníka zvlášť.
Děkuju za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný