Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím.
Kdo ví, jak nahradit Vigantol? Prý existuje jiná forma vitamínu, potřebuju vědět přesný název.. v lékárně na mě koukali jak na cvoka
ale kluk mi Vigantol špatně snáší, tak chci pro něj něco jiného.. kdo poradí? ![]()
@martina.se
Můžu se zeptat, jaký problémy ten Vigantol způsobuje? Díky
@panenka87 bolí ho potom břuch, má i průjem.. A protože to jinak není, pouze, pokud mu dám Vigantol, tak předpokládám, že je to z toho ![]()
@martina.se Ahoj, ziju v Nemecku a v porodnici mi dali tablety Vigantoletten 500 I. E. (firma Merck) - rozpousti se ve vode. Treba bude v Cechach neco podobneho. V lekarne by ale snad meli vedet, jaky jiny pripravek s vitaminem D diteti dat.. ![]()
@HelcaDE v lékárně na mě paní koukala jak na blázna
a to jsem byla v lékárně na poliklinice.. vím, že existuje jiná možnost, než vigantol, ale nemůžu si vzpomenout ![]()
@martina.se O tom jsem právě taky slyšela
teď si čtu diskuzi o tom výše popsaném Infadinu a asi to bude to stejný ![]()
@HelcaDE píše:
Ty bolesti pry zpusobuje pridany fluorid
však právě.. jinak mám zlaté dítě… dám mu vigantol a peklo.. teď jsem zase vysadila, opět miláček, nic ho nebolí, netrápí, je usměvavý atd..
@panenka87 ono bylo ještě něco jiného, ale já nemůžu dokledat ten název ![]()
@martina.se tak to je škoda, taky by mě to zajímalo. Snad se někdo ozve!:-)
@martina.se Tak zkus jeste jinou lekarnu, treba budou vzdelanejsi ![]()
@martina.se kámoška kupovala tohle : http://www.pilulka.cz/…-200-iu-50ml
@martina.se zkus se poradit s pediatrem, třeba ti napíše něco jiného. Ještě jsem našla vitamin D slovakofarma, je to ale jiná forma vitaminu D než vigantol (je to jako ten infadin). Ale bude asi taky na předpis.