Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj,jsem cca v 7tt (druhé těhotenství) a když těhotná nejsem, dávám si cca 2×-3× týdně jednu nebo dvě skleničky kvalitního vína. V těhotenství se alkoholu samozřejmě naprosto vyhýbám, jenže teď mě přepadla děsná chuť na deci červeného!!!
O prvním dítěti jsem nevěděla asi do 6tt a vypila jsem na třídním srazu 6 deci
a mimi je naštěstí zdravé.
Nechci chlastat, nechci své dítě ohrozit, ale zajímalo by mě, co si o tom myslíte a jestli se tu najde někdo, kdo si v klidu sem tam deci (opravdu jen deci) vína, v klidu dával po celé těhotenství.
Díky za rady a zkušenosti!
Naprosto bez problému bych si dala 1-2 skleničky klidně dvou deci vína.
Ja si davam 2 deci cerveneho jednou tydne a obden si cucnu od pritele Plzne. ![]()
Ahoj, já si teda nedávala víno, ale malým pivem jsem nepohrdla, ovšem kamarádka je spíš vínová a v těhotenství si o víkendu dvojku červenýho klidně dala, osobně na tom nevidím nic špatnýho, pokud je malý v pořádku, tak by mu takhle malý množství nemělo nějak ublížit, naopak je to zdravější, než do sebe lejt kofolu, kolu a tyhle limonády
Taky jsem si během těhotenství dávala tak jednu dvě skleničky týdně… pak po termínu už denně decku červenýho, abych porod přiblížila ![]()
Samozřejmě je nejbezpečnější nepít vůbec. Ale pokud se toho nedokážeš vzdát, určitě bys podle mě neměla překročit tu decinku. Já bych to teda nedělala, ale když to jinak nejde…
Jak píše Annael, jedna dvě skleničky dvoudecové, to je moc, to je opravdu tak na fetální alkoholový syndrom. ![]()
Taky jsem měla hroznou chuť na víno a občas jsem si 2dcl dala a dítko je naprosto v pořádku
@Cuarentena Já znám lidi co měli malý pivo v těhotenství tak 1-2 krát týdně a jejich děti jsou v pohodě. Já vypila v 7 týdnu celou flašku slivovice a den na to pulku vodky, nevěděla jsem o tom. A pak teda jsem se ničeho nedotkla
@Cuarentena co to meles proboha? Jako kdyz si da 2 deci tydne tak ohrozi plod? Ty toho o vine ocividne moc nevis.
Ahoj, je fakt že já mám občas chuť na pivčo ale dam si max 1× za dva týdny malé nealko. Kdybych si asi dala víno tak bych měla špatný pocit a kdyby něco nebylo v pořádku tak bych si to vyčítala. Ale znám hodně maminek co si decko občas dali a mimča jsou v pohodě, ale nespoléhám na to a alkoholu se vyhýbám! Je to na vás ale asi je lepší alkohol úplně vynechat, přestala jsem pít i kávu a už jsem si zvykla
V západním světě je alkohol považován za nejčastější příčinu mentální retardace. Jak víte, že vaše děti nemohly být chytřejší?
@circus píše:
@Cuarentena co to meles proboha? Jako kdyz si da 2 deci tydne tak ohrozi plod? Ty toho o vine ocividne moc nevis.
A ty víš houby o účincích alkoholu na vyvíjející se plod. ![]()
Ahoj moje segra cele tehotenstvi mela chut na piva tak pila 1litr dene…a ja po cele tehotenstvy pila po deci vino nebo jak na co mela sem chut
@Anonymní píše:
Ahoj,
ale zajímalo by mě, co si o tom myslíte a jestli se tu najde někdo, kdo si v klidu sem tam deci
Ano, ja si davam deci ci dve (minule i ctyri)vina, sem v 17.tydnu a za „chlastani“ nebo ohrozeni ditete to nepovazuju.Muj gynekolog a porodnik mi moji „davku“ schvaluje…fakt bud v klidu.
Ahoj,
jsem cca v 7tt (druhé těhotenství) a když těhotná nejsem, dávám si cca 2×-3× týdně jednu nebo dvě skleničky kvalitního vína. V těhotenství se alkoholu samozřejmě naprosto vyhýbám, jenže teď mě přepadla děsná chuť na deci červeného!!!
O prvním dítěti jsem nevěděla asi do 6tt a vypila jsem na třídním srazu 6 deci
a mimi je naštěstí zdravé.
Nechci chlastat, nechci své dítě ohrozit, ale zajímalo by mě, co si o tom myslíte a jestli se tu najde někdo, kdo si v klidu sem tam deci (opravdu jen deci) vína, v klidu dával po celé těhotenství.
Díky za rady a zkušenosti!