Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Cuddy píše:
A vy byste všechny daly ochotně 100 Kč navíc při koupi přes tlačítko? Běžné prodávám po stáří, mám stovky referencí, nikdo s tím nemá problém
No mne to třeba odradilo od jakýchkoli dalších nákupů, nechala jsem si propadnout účet, kde jsem měla dost hodnocení
18 Kč plus pět procent mi přijde moc, když to šlo vždycky i bez toho
jestli tam budu někdy něco prodávat, těžko říct, třeba jo, ale nak mě to znechutilo celkově.
U dražších věcí si raději připlatím o 100 Kč navíc, než pak přijít o všechno. Bohužel..
Nahlásit ji můžeš na Vinted, i na policii, ale peníze zpět už těžko uvidíš.
@TRG píše:
Omlouvám se za ten dotaz, ale jsi si jistá, že jsi peníze poslala na správné číslo účtu, viď? Protože ty jsi mohla poslat na špatné, nebo paní ti mohla špatné poslat. Jestli jsi vyloučila všechny možnosti omylu a paní s tebou nekomunikuje (nebo kvůli blokaci nemůže), tak zkus sehnat jiné poškozené, nebo se samozřejmě sama vydej na policii. To se asi holt nic jiného dělat nedá.
Sem si jista že jsem poslala na správný účet, hold mě chtěla okrást, nebyla to nějaká stará paní, nějaká slečna v mem veku 17/18, ale ta kominikace byla divná po tom co jsem ji poslala peníze, a když ji kamradka napsala tak jsme z ní vytáhli její cely jméno abychom mohli na police, tvrdila že nám peníze pošle, pak si nás obě blokla
@Semtex píše:Úplně zbytečně, protože pár měsíců tam byla Zásilkovna úplně zdarma a teď je za 20kč, nevím teda jak dlouho, ale já jsem za tu dobu, co funguje nový systém prodala tolik věcí jako nikdy. A nakoupila taky dost. U levných věcí to vyjde stejně nebo i levněji, než postaru, protože to zas musíš dát minimálně 69kč za zaslání. A u dražších věcí se zase vyplatí do toho dát těch pár desítek korun navíc, aby se ti nestalo to, co zakladatelce. Navíc to teda i výrazně zjednodušuje a urychluje komunikaci. Nemusíš nikomu vypisovat číslo účtu, údaje k zaslání, kontrolovat jestli zaplatil, zadávat údaje do aplikace zásilkovny atd atd.
No mne to třeba odradilo od jakýchkoli dalších nákupů, nechala jsem si propadnout účet, kde jsem měla dost hodnocení18 Kč plus pět procent mi přijde moc, když to šlo vždycky i bez toho
jestli tam budu někdy něco prodávat, těžko říct, třeba jo, ale nak mě to znechutilo celkově.
@Cuddy píše:
A vy byste všechny daly ochotně 100 Kč navíc při koupi přes tlačítko? Běžné prodávám po stáří, mám stovky referencí, nikdo s tím nemá problém
Když kupuju dražší věc od někoho, kdo nemá žádné nebo málo hodnocení, tak rozhodně, protože se tím vyhne problémům, jaké má zakladatelka. Když si od toho odečteš slevu na Zásilkovně (přes Koupit je za 20 korun), tak to vychází skoro šul nul, u levných věcí i lépe. Když bych kupovala od někoho, kdo má jedné dobrých hodnocení, tak klidně přes zprávy, ale tam by pravděpodobně podvod nehrozil.
@Hoa Mai ano, u levných věci ano. Tady je to 130 + 18 Kč za ochranu, minus tedy 49 Kč oproti běžné zasilkovne, takže o 100 Kč víc.
To jako fakt? Opravdu máte pocit, že to si ji prodávající blokla, dává nějakou možnost, že si zakladatelka spletla číslo účtu? To.je si myslím vyloučené.
@Cuddy píše:
@Hoa Mai ano, u levných věci ano. Tady je to 130 + 18 Kč za ochranu, minus tedy 49 Kč oproti běžné zasilkovne, takže o 100 Kč víc.
148-69= 79… tak pokud jsem socka, ktera nutne potrebuje znackove boty a navic jsem blbka, ktera posle nekomu bez vicerohodnoceni takovou sumu, tak porad budou na netu takovyhle typci ![]()
@markytka3 píše:
148-69= 79… tak pokud jsem socka, ktera nutne potrebuje znackove boty a navic jsem blbka, ktera posle nekomu bez vicerohodnoceni takovou sumu, tak porad budou na netu takovyhle typci
Ne minus 69, ale 49. 20 Kč se za zasilkovnu platí.
@Cuddy píše:
Ne minus 69, ale 49. 20 Kč se za zasilkovnu platí.
omg, tak snad beru sumu za poslani jako celek
a je jedno, jestli to je za DPH nebo ochranu kupujiciho… logicky snad beru celkovou sumu, kterou si priplatim navic oproti nabizene veci… kdyz neco kupuji, tak si reknu napr. dam za ty boty, kdyby prodavajici nabizel 2749 (2600+149) nebo ne?… no a pokud jsem takova socka, ze si misto 69 kc nemohu dovolit 149 (ntb. normalni cena ceske posty), tak se na to vyprdnu
@markytka3 hlavně jsi špatný počtář. Ne místo 69 Kč dát 149 Kč, ale 168 Kč. Zbytek neřeším, malé věci kupuji/prodávám přes tlačítko, dražší věci ode mne každý zatím bral po platbě předem. Sama nemám problém člověku s pozitivním hodnocením odeslat věc ještě před připsáním platby na účet.
@Hoa Mai nevím, mě hlavně naštvali, jak mi porad vypisovali nějaké e-maily, kde vyhrožovali blokaci, pokud do nejakeho data neodsouhlasim jejich nové superdlouhe a superslozite podmínky. To jsem já, jak se na mě jakkoliv tlačí, tak se na to najust vykašlu a děkuji, strčte si to kamsi a jdu jinam
takové jednání nesnáším. Měli účet převést, jak byl, a podmínky si nechat odsouhlasit při prvním případném nákupu nebo vložení zboží.
@Cuddy píše:
@markytka3 hlavně jsi špatný počtář. Ne místo 69 Kč dát 149 Kč, ale 168 Kč. Zbytek neřeším, malé věci kupuji/prodávám přes tlačítko, dražší věci ode mne každý zatím bral po platbě předem. Sama nemám problém člověku s pozitivním hodnocením odeslat věc ještě před připsáním platby na účet.
ano, to je ten gro… ale pokud borka ma neovereny ucet s nulovym hodnocenim, tak jen fakt totalni stoupa posle pres dva litry aby usetril usmolenych 100 kc.
a pokud tihle stoupove budou porad takto nakupovat, podvodniky na netu se to bude jen hemzit… ja jsem treba za tuto sluzbu rada, nakupuji hodne drahe veci a jednou mi prisel i fake… diky teto sluzbe jsem dostala penize zpatky vc. meho postovneho…
@Semtex píše:
@Hoa Mai nevím, mě hlavně naštvali, jak mi porad vypisovali nějaké e-maily, kde vyhrožovali blokaci, pokud do nejakeho data neodsouhlasim jejich nové superdlouhe a superslozite podmínky. To jsem já, jak se na mě jakkoliv tlačí, tak se na to najust vykašlu a děkuji, strčte si to kamsi a jdu jinamtakové jednání nesnáším. Měli účet převést, jak byl, a podmínky si nechat odsouhlasit při prvním případném nákupu nebo vložení zboží.
no vinted si ted urcite trha zily, ze prisel o jednu z xy-prodavajicich
, me teda napsali normalne o jejich zmene, podminky byly dle meho vice jak jednoduche, prevod uctu netrval snad ani 5 minut… ntb. nejradeji mam kupujici, ktere bez kecu kliknou na tlacitko koupit
… takze za mne super posun…
@mapu píše:
Pokud jsi kupovala přes peněženku máš tam tu ochranu priplacenou.. takže peníze zi vrazi Vinted
Já tuhle novou, asi teda ochranu, neznám.,ale osobně by stačilo nekupovat za takhle velkou cifru, zaplatit 2600 dopředu neznámýmu člověku, to by mě ani nenapadlo.