Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nemohla bys napsat trochu víc informaci? Třeba - Proč se to nedá řešit přes Vinted? Vy jste se domlouvaly na prodeji nějak bokem? A paní je teoreticky na Vinted pořád aktivní? Měla reference? Náhodou, jeji jmeno bys němela? Minimálně nahlásit Vintedu by to chtělo. No a pak dát do kupy všechny důkazy a asi na policii, no.
@TRG píše:
Nemohla bys napsat trochu víc informaci? Třeba - Proč se to nedá řešit přes Vinted? Vy jste se domlouvaly na prodeji nějak bokem? A paní je teoreticky na Vinted pořád aktivní? Měla reference? Náhodou, jeji jmeno bys němela? Minimálně nahlásit Vintedu by to chtělo. No a pak dát do kupy všechny důkazy a asi na policii, no.
Mám jen “její jméno” a její číslo účtu
První 2 dny tvrdila že ji nic nepřišlo, tak ji kamradka napsala přes její účet a tvrdila ze ty boty jsou dostupný, tak jsme ji začali vyhrožovat ze buď pošle boty nebo peníze, pak si nás obě blokla a jedine co vinted udělal bylo že ji bloknul účet, nepride mi malá částka 2600kč tak prave nevim jestli policie to bude řešit
Pokud jsi kupovala přes peněženku máš tam tu ochranu priplacenou.. takže peníze zi vrazi Vinted
No určitě to není malá částka. Taky bych to řešila.
A ty jsi to teda přes Vinted jen našla, ale pak jste se s paní na koupi bot domluvily nějak bokem? Protože nový Vinted má teď tu ochranu kupujícího.
A když teda paní tvrdila, že nemá peníze, tak jsi zkontrolovala čísla účtu, že jsi to poslala správně (protože kdybych něco prodávala a zájemce mi neposlal peníze, tak to taky budu nabízet dál jako dostupné) a nahlásila to na Vinted a oni ti napsali jen že ji bloknou a řešit to nijak nemůžou?
@Anonymní píše:
Mám jen “její jméno” a její číslo účtu
První 2 dny tvrdila že ji nic nepřišlo, tak ji kamradka napsala přes její účet a tvrdila ze ty boty jsou dostupný, tak jsme ji začali vyhrožovat ze buď pošle boty nebo peníze, pak si nás obě blokla a jedine co vinted udělal bylo že ji bloknul účet, nepride mi malá částka 2600kč tak prave nevim jestli policie to bude řešit
A proč si nekupoval přes tlačítko Koupit?
Jestli jo, tak do 5 dnů, pokud nebude zboží odesláno, tak ti vinted vrátí peníze.
@TopSecret píše:
Jestli jo, tak do 5 dnů, pokud nebude zboží odesláno, tak ti vinted vrátí peníze.
Pokud by kupovala pres tlacitko Koupit, nemuze znat jeji cislo uctu. Ja bych takto nenakupovala, je to podezrele.
Jestli jsi za takovou cenu kupovala mimo ochranu Vinted, tak jsi hloupá. Od toho to tam přeci je. Mohlo se stát, že číslo účtu bylo špatně a potom jsi z pohledu prodávající podvodnice ty. Jako co má sám Vinted řešit, když jsi ochranu peněz sama obešla? ![]()
A vy byste všechny daly ochotně 100 Kč navíc při koupi přes tlačítko? Běžné prodávám po stáří, mám stovky referencí, nikdo s tím nemá problém
@Cuddy píše:
A vy byste všechny daly ochotně 100 Kč navíc při koupi přes tlačítko? Běžné prodávám po stáří, mám stovky referencí, nikdo s tím nemá problém
U takovéhle sumy ano. U kousku za pár šupů nemám s účtem problém, ale v poslední době mi stejně téměř všichni prodávající píšou, že platbu chtějí výhradně přes koupit. Za těch pár peněz navíc ta jistota stojí.
To mě mrzí
já tak přišla jen o 800,– ale podvodník nás ošulil více, věc nabízel celý den, bylo tam přes 20 zájemců… kolik nás ještě na starém Vintendu poslalo peníze, večer už účet neexistoval. Od té doby kdo nemá hodnocení, nekupuju.
Zkusila bych napsat na Vinted.
Já mám pocit, že od 5 tis. je to trestný čin, tak ideálně sehnat ještě další podvedené, aby škoda byla nad těch 5 tis.
@TopSecret píše:
Protože paní řekla že se vtom nevyzná moc a jak říkám, už dluhou dobu kupuju přes vinted i dráhy oblečení a nikdy nebyl problém na posíláni peníze na účet
@Cuddy píše:
Kdybych kupovala něco opravdu drahého od někoho, kdo má stovky referencí, tak se toho asi nebojím a klidně tu ochranu „obejdu“. Kdybych nakupovala od někoho neznámého nebo s ne-úplně-dobrými referencemi, tak si připlatím.
@Anonymní píše:
Protože paní řekla že se vtom nevyzná moc a jak říkám, už dluhou dobu kupuju přes vinted i dráhy oblečení a nikdy nebyl problém na posíláni peníze na účet
Omlouvám se za ten dotaz, ale jsi si jistá, že jsi peníze poslala na správné číslo účtu, viď? Protože ty jsi mohla poslat na špatné, nebo paní ti mohla špatné poslat. Jestli jsi vyloučila všechny možnosti omylu a paní s tebou nekomunikuje (nebo kvůli blokaci nemůže), tak zkus sehnat jiné poškozené, nebo se samozřejmě sama vydej na policii. To se asi holt nic jiného dělat nedá.
Dobrý den, stalo se mi týden zpátky že mě slečna okradla na vinted, cena je 2600 jedna se o boty, na vinted už nakupuji skoro 4 roky a nikdy nebyl problém, tak jsem ji poslala peníze na účet a Blokla si mě, není to malá částka ale není jak to řešit přes vinted
Mám jít na policie ji nahlásit?
Dekuju