Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Halamka píše:
ATB na virový zápal plic asi moc nezaberou, ne? Nebo má ještě přidruženou nějakou bakteriální infekci?
Souhlasím. Nechci ale hodnotit práci lékaře. Chci jen vědět, jak se tato nemoc léčila u vašich dětí.
Podle mě nikdo nemůže s určitostí říct, že je to virový zápal plic.ATB bych nasadila také.
@jannina1 píše:
Podle mě nikdo nemůže s určitostí říct, že je to virový zápal plic.ATB bych nasadila také.
Díky. Jste lékařka nebo jiný zdravotník? Mě spíše udivuje, že syn se jeví jako naprosto zdravý. K lékaři jsem s ním málem ani nešla…
Pokud je to Klacid tak zabere, nemusi to byt primo virovy, ale taky atypicky zpusobeny mykoplazmaty, chlamidiemi… Ty jsou prave typicke tim klinicky mirnym prubehem, jeste je vhodna inhalacni lecba ventolinem, pripadne nejaky kortikoid, ale to jen kdyz je velky spasmus prudusek, plus neco na odkaslani…
Díky za příspěvky. Já bych si taky logicky řekla, proč na virový zápal atb, ale má to prostě svoje ALE. No, snad se brzy vyléčí.
@Martikov píše:
Má Amoksiklav a k tomu Stodal. Kašle jen malinko.
Amoxiklav zrovna na tyhle potvory, jak píše radulaur, nezabírá. Podle mě, měl doktor zvolit Klacid, Sumamed..
Zdravotník ale nejsem ![]()