Vitamíny na zuby

216
4.6.13 20:39

vitaminy na zuby

Ahoj maminky, můžete poradit jaký je vhodný vitamin při kazivosti zubu? Jestli vůbec něco existuje. Vim ze q10 je na zdravé dásně. Ale na časté kazy, cilivost a bolest? Dĕkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30419
4.6.13 20:45

Proti kazivosti zubů používáme Elmex Gelée - je to želé, které se aplikuje jednou týdně a mělo by působit jako prevence proti kazivosti zubů a i k léčení primárních kazů. Prodává se volně v lékárně asi za 200,–Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
4.6.13 20:45

Zymafluor - to jsou fluorové tablety na cucání (případně pro malé dítě se rozpouštějí ve trošce vody). Posilují zubní sklovinu, takže působí proti kazivosti, ale ne proti citlivosti či bolesti. ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
4.6.13 21:26

Precizni hygiena- mezizubni kartacky, jednosvazkovy kartacek. Na pocinajici kazy elmex gel, omezeni sladkosti- predevsim slazenych napoju, popripade po nich zapijet cistou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
4.6.13 21:43

Zaměřila bych se na vápník a hořčík a vysadila nebo co nejvíc omezila především bílý cukr a pak i další věci, co odvádějí z těla minerály jako např. bílá mouka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
4.6.13 21:43

Sisip, s dovolením se přidám s dotazem. :kytka: Dcerka má dva zoubky. Čistím je 3-4 denně malinkým měkkým kartáčkem. (Vypadá jako zmenšenina Curaproxu.) Mám používat pastu? A jakou? A vadí hodně (vím, že jo :roll: ), když jí nečistím zoubky před spaním? Usíná u flašky mléka. :roll: Asi jí to mléko budu muset naučit před usnutím, abych jí ty zuby ještě vyblýskala, viďte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
4.6.13 21:48
@Elilen píše:
Sisip, s dovolením se přidám s dotazem. :kytka: Dcerka má dva zoubky. Čistím je 3-4 denně malinkým měkkým kartáčkem. (Vypadá jako zmenšenina Curaproxu.) Mám používat pastu? A jakou? A vadí hodně (vím, že jo :roll: ), když jí nečistím zoubky před spaním? Usíná u flašky mléka. :roll: Asi jí to mléko budu muset naučit před usnutím, abych jí ty zuby ještě vyblýskala, viďte?

Syn má pět zubů, pastu ještě nepoužívám, ale uvažuju o zubním gelu od Weledy (čistě přírodní) na střídačku s kokosovým olejem (je antibakteriální). Zuby mu čistím dvakrát denně, ale vzhledem k tomu, že ho uspávám u kojení a pak se v noci většinou ještě alespoň jednou na kojení budí, tak moc neřeším, kdy přesně mu je vyčistím, prostě nějak ráno a večer po koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
4.6.13 21:54

Docela mě udivujete svým přístupem. Zubař mi poradil, ať zuby čistím až po tom, co vyleze první stolička, do té doby otírat plínkou. Nedávát slazené nápoje a na noc sladké kaše, neusínat u flašky s mlíkem, čistit bez pasty a pouze večer po posledním jídle. Kojení neřešit. Kartáček máme dětský Curaprox.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
4.6.13 21:57

Diky, zkusim koupit ten elmex gel. A jak se používá? Normalne se pomasiruji vsechny zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
4.6.13 22:05

@sisip V příbalovém letáku stojí, že se používá od šesti let - mám ho doporučený pro dcerku od jejích tří let, ale důležité je, aby dítě umělo vyplivnout obsah pusinky. Pomažou se všechny zoubky, ale nemá se polykat, vyplivnout, nevyplachovat, stačí používat jednou týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
4.6.13 22:05

@aiko24 Kokosák mám. Je dobrý na vlasy. :)

@00000 Čištěním se nic nezkazí. Aspoň bude mít nějaký návyk. Ona si ráda nechává čistit zuby. Jeden kartáček má i na „hraní“ kdy si sama kouše štětiny. Asi jí to ty dva dolní nevyšistí, ale třeba taky jo. Tohle je fotka, kdy ještě neměla zuby. Kartáček jí dokáže zabavit i na 20 minut. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
4.6.13 22:10
@Elilen píše:
@aiko24 Kokosák mám. Je dobrý na vlasy. :)@00000 Čištěním se nic nezkazí. Aspoň bude mít nějaký návyk. Ona si ráda nechává čistit zuby. Jeden kartáček má i na „hraní“ kdy si sama kouše štětiny. Asi jí to ty dva dolní nevyšistí, ale třeba taky jo. Tohle je fotka, kdy ještě neměla zuby. Kartáček jí dokáže zabavit i na 20 minut. :)

U nás je to to samé, zubní kartáček je suverénně synova nejoblíbenější hračka :D :palec: Taky mi není jasné, co by se mělo čištěním pokazit :nevim:

Příspěvek upraven 04.06.13 v 22:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
4.6.13 22:10

@00000 Mě tedy udivilo to čištění až po vyklubání stoličky. Dle doporučení čistíme zoubky ihned o vyklubání prvních zubů nejdříve prstovými kartáčky, velmi brzy jsme začali čistit obyčejným kartáčkem bez pasty, dokud se malá nenaučila vyplivovat. Na stoličky jsme nečekali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
4.6.13 22:12

@aiko24 @hanka.br. Čekat na stoličky, tak nečistíme rok? To je dlouhá doba na to, aby se zkazily zuby, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
4.6.13 22:17

@Elilen Taky si myslím. Malá měla první zub ve dvou měsících, byla docela rarita:-), ale byl dlouho sám. Na roce už jsme čistili normálně dvakrát denně, stoličky narostly až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.