Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím, Dnes ve dvě hodiny mám být u zubaře a strašně se bojím jako vždycky
Myslím, že mám nějaký kaz v jednom zubu a trošku mně bolel, ale nijak zvlášt že bych musela letět hned na ošetření nebo si brát prášek… Přemýšlela jsem, že si řeknu o lokální anestezii..? Nebude to bolet? Sem vážně straš pytel… Děkuju moc
@NickiD pokud nemáš zánět, tak to bude v pohodě… ale já nic neřeknu, já umírám jen když mi zuby kontrolují
a to jako fakt.. vrtání leda s narkózou
![]()
Kdyby tě zub bolel pořádně letěla bys k zubaři závratnou rychlostí a na strach ani nepomyslela
ale to bych ti nepřála
O pradon
Ve čtyři hodiny, nějak sem si zafixovala 2 hodiny nevím proč ![]()
Já si už se zuby zažila hodně když jsem byla mladší a od té doby šílím pořád…
Já se nechám píchnout vždy, jsem podělaná už v čekárně
A bolí to míň než vrtání, píchne, pak tlak a pak už nic ![]()
Tak to ne, to já zase půjdu, protože vím jak dokážou opravdu zuby bolet a stejně bych tam jednou s
končila
Ale asi to taky závisí na velikosti kazu, ale jak říkám, žádná silná bolest to nebyla… Díky ![]()
Moje zubařka mi vždycky nabídne opíchnutí. Někdy si hraju na hrdinku a chvilku jako váhám
, ale pak vždy souhlasím, pokud se jedná o nějaké větší vrtání a zub už není třeba mrtvej.
Tak si klidně o injekci řekni, měla by to platit pojišťovna, alespoň tak mi to moje zubařka řekla. Já bych k zubaři, co nechce dávat něco na bolest nechodila, snažila bych se ho změnit…
Já se bála do doby, než se začala docela běžně dávat anestezie. Od tý doby se nebojim, protože mě to s tim nikdy nebolí.
@NickiD já si vždycky! říkám o injekci
A momentálně paltím za to, že jsem k zubaři nechodila ![]()
Minule jsem seděla v křesle už se savkou v hubě, bryndáčkem, sestra se ptá doktorky, jestli chce tu stříkačku s anestetikem plnou a než stačila odpovědět, tak já už huhlala „jo, plnou“ ![]()
@NickiD
Co se týče zubaře, jsem snad největší posera na světě - no vážně, omdlel už někdo z vás někdy u zubaře v křesle? Já jo a dvakrát! ![]()
Takže si řekni o anestezii, ta injekce fakt nebolí, je to jen takovej tlak, jako by sis prstem zatlačila na dáseň. Minulej týden mi čistili 3 kanálky a tahali nerv a mám za sebou i tahání moudráků, sekání a šití ![]()
Teda furt se bojím, ale je to lepší.
A jestli jsi extrém, v 'Praze dělají celkovou anestézii, vím o jednom chlapovi, co si tam jednou za rok nechává dát do kupy zuby.