Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím vás,
Chtěla bych se s vámi tady podělit. Už pár měsíců se snažíme o miminko. Máte typy jak tělo podpořit? HA jsem nikdy nebrala. Cyklus sleduji pomocí STM teprve druhý měsíc. V prvním si nejsem jistá s ovulací- krylo se mi to s nemocí.
Nyní beru vitamíny od Verra plodnost a těhotenství (2 tobolky) a k tomu piju ráno jeden sáček Nosifol forte. Máte s tím některá zkušenosti?
A zároveň mám takový možná lehce divný dotaz, ale vzhledem že jsem HA nikdy nebrala, je to pro mě nové. Mám pocit, že když se do mě přítel udělá, tak i když nějakou dobu ležím i vyvýšeně, tak pak stejně toho hrozně moc vyteče. Je to normální?
Děkuji a těším se na společnou diskuzi.
Je to normální, ono se to nemá kde v tobě vstřebat, musí to nakonec vytéct ven.
@camuna píše: Více
Děkuji za ujištění. Myslela jsem si to, jen jsem malinko pochybovala jestli ty spermie projdou nebo všechny vytečou
Ahoj, já jsem takový blázen, že jsem si jedno odpoledne sedla k počítači, našla všechny léky na podporu početí a vypsala si složení do excelovské tabulky. ![]()
Z toho co mi vyšlo za mě nejlepší poměr/cena/výkon Femibion a sama ho beru
+ je prý dobré ještě brát DHA a Q10 které taky beru.
@nikys7 píše: Více
Díky😁, toto mě zatím nenapadlo, ale je super že jsi k tomu takto sedla. Zajímalo by mě, jestli máš tipy na konkrétní značku Q10 a DHA.
Já dost četla spokojenost na ten Nosifol tak zkouším, brala jsem i kapky gynex, ale jen něco málo přes měsíc. Byl to hnus ta chuť🙈
Holky a co kyselina listová z Dr.max?? I značka dr. Max? Máte s tím někdo zkušenost? Jestli to stačí při plánování?
![]()
@terulinaa Beru už taky jen listovou kyselinu, ale v aktivní formě. Taky jsem brala Nosifol i ty vychvalované Verra vitaminy… po roce a půl snažení slušná díra do peněženky. Nechala jsem si gynex a listovku, gynex mi pomáhá na cyklus a pravidelnou ovulaci a vydrží mi aspoň dva měsíce ![]()
@Mista1 píše: Více
A prosimtě jak poznám, že ta listovka je v aktivní formě?
jakou bereš ty?
No právě. Díru do peněženky to dělá🙈. Ale tak říkám si, že to pár měsíců zkusím a uvidím… Kéž by to vyšlo. A kdyby ne, budu mít pocit že jsem to zkusila.
Gynex si myslím že mi pomohl od bolestivé menstruace. Až jsem přemýšlela co jsem udělala, že to bylo tak v klidu.
Jestli je to aktivní forma se podle mě dočteš ve složení. Taky jsem o tom dost četla, konkrétní značky si nevybavím, ale půjde to lehce dohledat
Asi koupím zítra Femibion 1. Moc tomu Dr Maxovi nevěřím
jako vše od jejich značky
@Téra10 píše: Více
já beru tyto:
Q10: https://www.drmax.cz/…em-30-kapsli
DHA: https://allegro.cz/…-15256775664
beru tedy dohromady Femibion1+Q10+DHA a musím říct, že sice jsem neotěhotněla (pár dnů zpět prokázaný imuno problém, musím brát medrol) ale beru dále protože se cítím dobře, MS jako hodinky a moc se mi i zlepšily vlasy a pokožka ![]()
A je tady někdo, komu ten Femibion „opravdu pomohl“. Já žila v tom, že to je jen profláklá značka. Že je to něco jako vitamíny z lékárny, které za mě nejsou ok… Špatně vstřebatelné a plné zbytečných věcí
@terulinaa na klasických doplňcích je jen uvedeno “kyselina listová” a obsah. Aktivní forma je methylfolát, případně quatrefolic. Je určená pro lidi s mutací MTHFR, která listovku z základní formě neumí štěpit. Beru od firmy Generica balení asi za 160 korun. Nás asi stejně nemine CAR, takže jsem si radši koupila dražší bundu než vyhazovat peníze za marketingové tahy. Jo, vitaminy jsou potřeba, ale vybrala jsem si z toho to nejdůležitější a co třeba nedokážu v dostatečné míře přijmout z jídla ![]()
Ahojky, my jsme s manželem začali před měsícem brát Fertility Blend, taky to je dražší a nemá aktivní formu kyseliny listové, ale četla jsem na něj strašně moc pochvalných recenzí. Taky jsem si koupila kontryhel. Ale já jsem měla nitroděložní tělísko, 8 let jsem neměla MS, takže vůbec nevím, jaké budu mít cykly, protože před tělískem jsem brala 4 roky HA a předtím jsem se určitě ještě vyvíjela, měla jsem to šíleně silné a nepravidelné, tak proto ten kontryhel teď, určitě to chci srovnat.
Na vyjmutí tělíska jsem byla ve čtvrtek, takže uvidíme, kdy se zadaří. Chtěli jsme trošičku dřív, ale brala jsem léky, při kterých nebylo otěhotnění vhodné, tak jsme čekali… Teď jen doufám, že to nějak nastartuji a nebudou žádné problémy
.
Držím všem palce při snažení!
Ja bych ty verra vitaminy nechala. A zbytecne dal moc nekombinovala. Ja mela cyklus pravidelny +/-3 dny. Ovulaci kazdej mesic. Takze zadnej zasadni problem s cyklem. Prvne jsem brala femibion, pak jsem pridala gynex a mineraly… kdyz jsem femibion vymenila za verru tak se zadarilo. Mohlo to tim byt, nemuselo… ![]()