Vitamíny pro dospělé, jak se chráníte před nachlazením?

461
22.9.15 09:38

Vitamíny pro dospělé, jak se chráníte před nachlazením?

Dobré dopoledne všem :),
jen se trošku ochladilo a já mám už chycený dutiny. Otužuji se, občas beru nějaké vitamíny, ale ty bacily mě stejně neminou. :mavam: Co dělám špatně?! :roll: Jakou prevenci máte, aby jste odolaly podzimním a zimním nástrahám? Můžete mi doporučit, co se vám osvědčilo? Děkuji moc za typy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
22.9.15 09:41

Nic navíc neberu, jen se snažím stravovat hezky. Vlastně občas si dám rakytníkový čaj, ale jestli to funguje, toť otázka. Když náhodou cítím, že by se něco mohlo rozjet, tak si dávám pastilky s lišejníkem, vždycky to zachrání. Nebyla jsem nemocná x let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.9.15 09:41

@sromulenka Na imunitu zkus echinaceový sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3812
22.9.15 09:52

@sromulenka

kupuju si PREVENTAN - vždycky to balení na 3 měsíce, je to výhodnější - každý den ráno nechám rozpustit tabletku v puse, pak nic nepít, nejíst - účinkuje to na sliznicích…pozor - beru to už od posledního týdne v srpnu!! Chce to začít už dost před sezonou…bere to i synek - ten Preventan Junior. Dělám to tak už x-let po sobě a minimálně do dubna až do května…pak pauza do toho srpna. Když mě něco chytne, tak v mírnější podobně - aspoň teda mám ten pocit…

jinak letos se navíc dopuju GS - Vápník, zinek, hořčík FORTE plus - začala jsem to brát kvůli problémům s nohou a mám to taky na víc než ty 3 měsíce…

Dobré jsou kapky CITROVITAL - extrakt z grapefruitových jader, s tím mám taky dobré zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
22.9.15 10:01

Přes sezónu čerstvou zeleninu (na ovoce moc nejsme). Teď a v zimě jíme zeleninu upravenou mléčným kvašením. Dělám si domácí pickles. Křupavé, dobré a zdravé. Je to metoda stará přes tisíc let a plná vitamínů, navíc pomáhá střevní mikroflóře (což je základ imunity). Nebyla jsem nemocná x let, a to ani když okolí kolem mě chrchlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
22.9.15 10:32

Loni jsem brala vitamin C, kde je přídavek vitaminu D a zinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.9.15 10:33

@sromulenka brát vitamíny je zbytečný :think: zobu ovoce a zeleninu, dělám si čaj s medem a citronem, nebo zázvorový čaj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
22.9.15 10:34

Já moc prášky jako doplněk stravy nepoužívám. Ideální je pro mě při přicházejícím nachlazení domácí zázvorový čaj. Klasika… akorát horká voda, nastrouhaný zázvor, med + citrón a někdy pro zpestření skořice. A to mě drží už dlooooouho zdravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
22.9.15 10:36

Céčka, zobeme céčka.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
22.9.15 10:50

@Apaji jak děláš pickles?? a z čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.9.15 11:04
@Danny77 píše:
@Apaji jak děláš pickles?? a z čeho?

Ano, to by mě také zajímalo :)
Holky, děkuji moc za typy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
22.9.15 11:11

@Danny77

Tak teď koupím podzimní zelí - bílé. To nakrájím na nudličky (dá se i krouhat, ale já raději křupavější, tak krájím). Dám do velké mísy a přidám jakoukoliv tvrdou zeleninu podle chuti - červenou cibuli, žlutou cibuli, ředkev, kedlubnu bílou i fialovou, mrkev (někdo dává i syrovou červenou řepu), jednou jsme dali řapíkatý celer, ale moc nám to navoněl, tak už ho nedávám. Všechno pokrájím (část mrkev strouhám) do mísy, přidám sůl - cca 15-20 gramů na 1 kg zeleniny a kmín. Můžeš dát i křen, zázvor, pepř - já nedávám. Pořádně prohňácám a nechám zeleninu uležet, aby pustila vodu. Klidně i hodinu. Pak se k tomu vrátím. Vezmu velkou sklenici (mám dvou, tří i pěti litrové, dají se použít od velkého balení okurek) a začnu zeleninu pěchovat tak, abych vodu vytlačovala nahoru. Zelenina musí být ponořená, nesmí k ní vzduch. Mám vydrhnuté kameny, které zabalím do igelitu a položím na zeleninu, aby byla stále stlačována dolů a voda byla nahoře. Přiklopím malým talířkem, sklenici položím do lavóru, kdyby to vykvasilo moc (ale ještě se mi to nestalo) a nechám 3-5 dnů při pokojové teplotě. Hotové to je, až se přestanou dělat bublinky v tekutině a zelenina bude kyselkavá. Pak to přendám do sklenic s víčkem, zase upěchuju, aby byla voda nad zeleninou, zavíčkuju a dám na chladné místo (sklep nebo lednice). A užíráme to jako přílohu k masu, špekáčkům, nebo i jen tak k chlebu. Dá se udělat i malé množství, obměňovat kombinace zeleniny a koření. Dej do vyhledávače pickles, najdeš plno nápadů, jak to vylepšit. Není to nic složitého, ale je to původní a zdraví moc prospěšné :kytka:

P. S. pokud by bylo tekutiny málo, dá se přilít převařená voda se solí. Ale já mám vždy vody ze zeleniny dost, ještě jsem to nemusela nastavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.9.15 11:13
@Ya-ya píše:
ovoce a zeleninu jime na kila cca posledni rok, do te doby jsem ji jedla obcas a nemocna jsem nebyla. podle me v zelenine a v ovoci uz neni to, co tam driv byvalo, takze to az tak vliv nema :nevim:

záleží co a odkud konzumuješ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
22.9.15 11:18

Echinaceový sirup je perfektní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
23.9.15 10:22
@Liliakaa píše:
Já moc prášky jako doplněk stravy nepoužívám. Ideální je pro mě při přicházejícím nachlazení domácí zázvorový čaj. Klasika… akorát horká voda, nastrouhaný zázvor, med + citrón a někdy pro zpestření skořice. A to mě drží už dlooooouho zdravou.

Jo, zázvorový čaj s medem a citronem je super, když na mě něco leze i při nemoci :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí