Vitamíny v těhotenství - opravdu nezbytné? Já je nechci

Lo
6285
5.8.12 20:26

Vitamíny v těhotenství - opravdu nezbytné? Já je nechci.

Ahoj holky, maminky, budoucí maminky :) Ted jsem si psala s kamarádkou, která má malýho prcka, že mi chce přivést nějaké vitamínky pro těhotné, jsem v 11. týdnu. Reagovala jsem na to tak, že to nechci, že chci brát a beru jen kyselinu listovou a že mi ty umělé vitamíny příjdou zbytečné :nevim: Na to mi napsala, že ale v tom případě musím jíst velmi velmi pestrou stravu - myslím, že se snažím :) a že mimčo to potřebuje na vývoj - ty umělé vitamíny v podobě tabletek a že to bere 99% maminek budoucích..to se mi nechce věřit…můj gynekolog přímo řekl, že nemám žádné umělé vitamíny brát, pokud jsem zdravá a pokud budu mít tu pestrou stravu..chci se zeptat, jak jste to měly vy? Děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8939
5.8.12 20:28

Ahoj, já vitamíny nejedla a na konci těhotenství jsem měla málo železa, což po porodu způsobilo (i přes braní železa v tabletkách) anémii. Nemusíš určitě jíst žádné vitamíny, ale určitě pestrou strava je podle mě nezbytností. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.8.12 20:28

Brala jsem půlku občas… Jedno balení mi vystačilo i na kojení :mrgreen:
Nemyslím, že by to bez nich nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.8.12 20:29

Nic neberu, průmysl vyrábějící pilule s vitamíny živit nehodlám, radši si dám každý den kus ovoce, zeleniny, vařím zdravě… U prvního jsem si cosi koupila, ale já nejsem schopná něco pravidelně dlouhodobě brát.

(mmch podobná diskuze s podobným názvem tu byla před pár dny :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
5.8.12 20:30
@Gladys píše:
Nic neberu, průmysl vyrábějící pilule s vitamíny živit nehodlám, radši si dám každý den kus ovoce, zeleniny, vařím zdravě… U prvního jsem si cosi koupila, ale já nejsem schopná něco pravidelně dlouhodobě brát.(mmch podobná diskuze s podobným názvem tu byla před pár dny :nevim: )

Aha, to jsem si nevšimla, pardon :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
5.8.12 20:31

Jeežiš já nejedla žádné vitamíny..Ani tu kyselinu listovou bo sem se o ní dozvěděla pozdě..A co se týče stravy tak sem jedla pořád ovoce, jogurty a zeleninu, byla sem na tom v těhu závislá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
5.8.12 20:31

Ahoj, já brala asi jen první měsíc čistou listovku, nějak těm kombi multi nevěřím. A taky jsem kromě antika neschopná cokoli brát dlouhodobě, takže i ta listovka po měsíci skončila:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.8.12 20:34

Já vitamíny nebrala a narodil se mi zdravý syn. podle mě stačí jíst vyváženou stravu. dokonce ani magnezium a železo jsem nemusela brát a měla jsem krásný krevní obraz.

Příspěvek upraven 05.08.12 v 20:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
5.8.12 20:35
@Lo píše:
Ahoj holky, maminky, budoucí maminky :) Ted jsem si psala s kamarádkou, která má malýho prcka, že mi chce přivést nějaké vitamínky pro těhotné, jsem v 11. týdnu. Reagovala jsem na to tak, že to nechci, že chci brát a beru jen kyselinu listovou a že mi ty umělé vitamíny příjdou zbytečné :nevim: Na to mi napsala, že ale v tom případě musím jíst velmi velmi pestrou stravu - myslím, že se snažím :) a že mimčo to potřebuje na vývoj - ty umělé vitamíny v podobě tabletek a že to bere 99% maminek budoucích..to se mi nechce věřit…můj gynekolog přímo řekl, že nemám žádné umělé vitamíny brát, pokud jsem zdravá a pokud budu mít tu pestrou stravu..chci se zeptat, jak jste to měly vy? Děkuju :mavam:

Nejsou nutné. Já u prvních třech dětí neměla vitamíny žádné, jen na konci prvního těhu jsem měla málo železa, tak jsem ho dostala v tabletách, ale jinak bylo vše ok a děti velikostně odpovídaly mé konzistenci těla.
S těmi vitamíny - on je to jen dobrý marketingový tah, nedávno jsem o tom zrovna četla zajímavý článek, jak je to ve skutečnosti škodlivé a že je to jen masáz farmaceutických firem, co ty vitamíny produkují, aby se zvýšil jejich prodej.
Já taky neberu žádné vitamíny a mimi je zcela v pořádku, snažím se jíst zdravě a pestře, ne dvakrát tolik, ale fakt jinak, zdravěji a myslím, že se i to daří, mimčo je ok i přes můj „pokročilý“ věk :)

• Citovat
  • Upravit
13837
5.8.12 20:36

Já brala, dr. mi říkala, že je to zbytečné, ale jestli opravdu chci, tak ať beru poloviční dávku, tak jsem brala poloviční. Asi taky záleží na tom, jak se kdo stravuje. V mém okolí je několik maminek, které nic nebraly a děti jsou zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
5.8.12 20:36

A dokonce sem si dávala často(do 30tt) i osmažený hermelín bo sem nevěděla že se nesmí..A malý je zdravý no ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
5.8.12 20:37

Holky, ta kamarádka mi ted napsala, že nechápe, co řeším, že to přeci budu dělat pro prcka a že stejně nejde jíst tak, že to stačí na správný vývoj dítěte..cítím se jak blb :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.8.12 20:40
@Lo píše:
Holky, ta kamarádka mi ted napsala, že nechápe, co řeším, že to přeci budu dělat pro prcka a že stejně nejde jíst tak, že to stačí na správný vývoj dítěte..cítím se jak blb :pocitac:

tak ať se kamarádka podívá na krabičku kde je napsáno „nenahrazuje pestrou stravu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
5.8.12 20:41

Brala jsem jen listovku do 12tt. Pokud budes jist pestrou stravu nebudes mit zadny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
5.8.12 20:42
@Lo píše:
Holky, ta kamarádka mi ted napsala, že nechápe, co řeším, že to přeci budu dělat pro prcka a že stejně nejde jíst tak, že to stačí na správný vývoj dítěte..cítím se jak blb :pocitac:

Samozrejme ze jde. Vubec se s ni o tom nebav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí