Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@DOA brala jsem jen listovku v 1. trimestru, pak už nic. Obě děti jsou zdravé ![]()
Ano, vždy až do konce těhotenství a pak i chvíli po porodu.
No ja chtela brat jen v prvnim, ale nakonec beru i v druhem. Beru ogestan, hlavne kvuli toho ze vim, ze nemam nejakou extra vyvazenou a pestrou stravu. Navic mi extremne padaji vlasy, nevim, jestli vitaminy pomahaji, ale kdyby to bylo horsi tak uz jsem uplne bez asi …
Žádné komplexní jsem nikdy nebrala, na druhou stranu dle teorie - budu brát jen to, co mi opravdu chybí, už jsem stejně na několika preparátech denně
I když jsem princip těch komplexních vitamínů úplně nepobrala, protože jen z toho, co beru, se mají některé věci kombinovat min. s několikahodinovým odstupem.
V prvním trimestru jsem brala listovku, teď občas když si vzpomenu tak zobnu taky, ale to třeba tak jednou za týden
ale po prvním porodu jsem byla taková ne vyloženě vycucnutá, ale teď mi pojišťovna proplácí až 500,– na vitamíny pro těhotné a kojící, tak si pořídím a budu je brát ![]()
Brala jsem jen v 1.trimestru. Podle mého doktora jsou později už k ničemu. Dítě si vezme vše potřebné z tvého těla, daleko důležitější je vyvážená strava.
Já je beru, a budu brát až do porodu a dokud neskončím s kojením, mám z DM takové co jsou určeny jak pro těhotné, tak kojící. Dost se divím, že většina z vás nebere, miminka z nás většinu vitaminů vysají. Minimálně železo, hořčík, B-čka a vápník by se brát měly
Beru GS Mamavit od začátku těhotenství a plánují až do konce a něco i po porodu. Říkám si, že když občas hřeším čokoládou tak z toho si dítě nic nevezme ![]()
Také beru Fertipronu, ale jen kvůli tomu, že ještě kojím 1,5letou dceru.
Ve druhém těhu jsem brala až do konce Femibion a měla jsem výrazně lepší krevní obraz než v prvním těhu.