vlásky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1685
8.1.08 22:11

Ahoj, já jsem Janičku v 10. měsících ostříhala i přes pověru, že se to do roku nemá dělat. Lezlo jí to však už do očí a trčelo na všechny strany… Od té doby má sestřih pravidelně každé dva měsíce…
Já jsem měla dlouhé vlasy asi od 14 let a jediné na co si vzpomínám, tak bylo to utrpení při česání…Takže Jáji nechám dlouhé vlasy(když bude chtít) až se bude umět učesat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
9.1.08 09:42
Lesina píše:
lucikry,

stříhané vlásky nejsou ani hustější ani silnější, jen tak vypadají. Je to jeden z nejrozšířených bludů.

L.

Presne tak. Ja nemela vlasy v detstvi strihane ani jednou a muzu vam rict ze vlasy jsem mela vzdy jak konskou zini. Neprostoupitelne :lol: Hodne huste uz snad od roku a pul, kudrnate a a muj vlas ma tlousku urcite pul milimetru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
9.1.08 10:01

Ahoj :)

Já měla vlasy „až po prdel“ asi do svých 17ti let. Předtím stříhaná jednou asi ve dvou letech (+ chomáček na památku). Doslova a do písmene jsem si na nich i seděla ! Babička byla proti stříhání, tvrdila že „krátké vlasy může mít každá, dlouhé ale ne“. Když mne známá střihla nemluvila se mnou asi měsíc.. Něco na tom jejím názoru bude..

Ségra - dvojče - se taky nechala střihnout, máme to teď takové - polodlouhé ?? A maše mladší ségra je má pořád dlouhé - ale nikdy jí nenarostli tak jako nám. Chce se taky ostříhat, ale to už jí „nadává“ nejen babča, ale i my dvě..

Jak píše Lesina - to že vlasy ostříhají neznamená že jsou pak hustší (především pověra u malých chlapečků, vždy v určitém období ostříháni úplně na kraťoučko). To je to samé jako se říká že když se holí (kdekoliv) tak pak rostou chloupky víc a hustěji. Blbost.

Ale takhle malým holčičkám bych to nějak upravila, aby to nelezlo do očí - nemusí šilhat, ale může jí to vadit (šimrat) apod.

• Citovat
  • Upravit
1490
11.1.08 23:35

jenom taková poznámka - to co mají teď naše ratlesti jsou tzv. dětské vlásky, ty se ale kolem 12. roku mění (u některých mohou tedy i dost radikálně). Takže dnes se můžete rozplývat jak je hanička kudrnatá a pak si lámat hlavu, jak je možné, že v
od puberty má vlasy jako hřebíky a po vlnách ani známky… pak už je jen kousek k dohadům,že by za to mohlo právě to stříhání?

jinak my v 11 měsících afinu taky střihli, přece mu to nebude lézt do očí - ale máme kluka, tak to tak asi moc neřešíme…

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
12.1.08 14:26

trpelivost nebo strihat :) ja jsem ji to proste strihla,jednou jsem ji musela ostrihat na chlapecka protoze nechtela spat na brise takze se ji vzadu vlasky sukovaly a mela je slabe,jen takove chmiri.to ji byl asi rok.od te doby ji rostou krasne silne a ofinku ma porad.za prve je to prakticke a za druhe je s ni krasna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí