Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, já jsem Janičku v 10. měsících ostříhala i přes pověru, že se to do roku nemá dělat. Lezlo jí to však už do očí a trčelo na všechny strany… Od té doby má sestřih pravidelně každé dva měsíce…
Já jsem měla dlouhé vlasy asi od 14 let a jediné na co si vzpomínám, tak bylo to utrpení při česání…Takže Jáji nechám dlouhé vlasy(když bude chtít) až se bude umět učesat sama.
Lesina píše:
lucikry,stříhané vlásky nejsou ani hustější ani silnější, jen tak vypadají. Je to jeden z nejrozšířených bludů.
L.
Presne tak. Ja nemela vlasy v detstvi strihane ani jednou a muzu vam rict ze vlasy jsem mela vzdy jak konskou zini. Neprostoupitelne
Hodne huste uz snad od roku a pul, kudrnate a a muj vlas ma tlousku urcite pul milimetru.
Ahoj ![]()
Já měla vlasy „až po prdel“ asi do svých 17ti let. Předtím stříhaná jednou asi ve dvou letech (+ chomáček na památku). Doslova a do písmene jsem si na nich i seděla ! Babička byla proti stříhání, tvrdila že „krátké vlasy může mít každá, dlouhé ale ne“. Když mne známá střihla nemluvila se mnou asi měsíc.. Něco na tom jejím názoru bude..
Ségra - dvojče - se taky nechala střihnout, máme to teď takové - polodlouhé ?? A maše mladší ségra je má pořád dlouhé - ale nikdy jí nenarostli tak jako nám. Chce se taky ostříhat, ale to už jí „nadává“ nejen babča, ale i my dvě..
Jak píše Lesina - to že vlasy ostříhají neznamená že jsou pak hustší (především pověra u malých chlapečků, vždy v určitém období ostříháni úplně na kraťoučko). To je to samé jako se říká že když se holí (kdekoliv) tak pak rostou chloupky víc a hustěji. Blbost.
Ale takhle malým holčičkám bych to nějak upravila, aby to nelezlo do očí - nemusí šilhat, ale může jí to vadit (šimrat) apod.
jenom taková poznámka - to co mají teď naše ratlesti jsou tzv. dětské vlásky, ty se ale kolem 12. roku mění (u některých mohou tedy i dost radikálně). Takže dnes se můžete rozplývat jak je hanička kudrnatá a pak si lámat hlavu, jak je možné, že v
od puberty má vlasy jako hřebíky a po vlnách ani známky… pak už je jen kousek k dohadům,že by za to mohlo právě to stříhání?
jinak my v 11 měsících afinu taky střihli, přece mu to nebude lézt do očí - ale máme kluka, tak to tak asi moc neřešíme…
pet
trpelivost nebo strihat
ja jsem ji to proste strihla,jednou jsem ji musela ostrihat na chlapecka protoze nechtela spat na brise takze se ji vzadu vlasky sukovaly a mela je slabe,jen takove chmiri.to ji byl asi rok.od te doby ji rostou krasne silne a ofinku ma porad.za prve je to prakticke a za druhe je s ni krasna ![]()