Vlastní obchod + MD s 7měsíční dcerkou

jullls
10.6.12 13:45

Vlastní obchod + MD s 7.měs.dcerkou

Ahoj, není tu také nějaký blázínek jako jsem já a hrne se do založení vlastního second handu? Mám 7mi měsíční dcerku, a přemýšlím jak to udělat aby šlapalo obojí :) Za jakýkoli názor nebo dobrý nápad děkuji ;) :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Švadlenka Madlenka
10.6.12 14:48

Pokud máš na to čas a pořešenou domácnost a hlídání či provoz obchodu, tak proč ne :palec: .

• Citovat
  • Upravit
jullls
10.6.12 14:51

Nu..... to právě promýšlím… jako babička s dědou by malou občas pohlídal,ale přemýšlím,zda se mi vyplatí,kdybych si vzala brigádnici za 50kč/hod. nejaká si tam stoupne,je jich tu dost,co shání brigádku.

• Citovat
  • Upravit
Švadlenka Madlenka
10.6.12 14:59

to si budeš muset hodit na papír…kolik by tě to stálo, kdyby sis někoho najala, pronájmy, energie atd…upřímně, já bych do toho nešla proto, že si myslím, že dneska už je těch možností sekáčových nákupů tolik, že ceny jsou hodně stlačené dole. leda bys měla prvotřídní dodavatelé super kousků, které bys prodávala za slušnou cenu, ale koukni na aukro, všechny ty ženské bazary, kolik těch hadříků každý nabízí…jako mít prostory zadarmo, pracovní sílu za minimum, peníze na investice a prd co na práci, tak třeba jo. Promiň, že ti tak haním nápad, jdi do toho, bez ohledu na moje řeči, já jsem jen líný realista :pankac:

• Citovat
  • Upravit
jullls
10.6.12 15:23

Jn, souhlasím. :) promýšlela jsem to tak, že bych buď měla otevírací dobu třeba po,st,pá třeba od 9-16 nebo si našla brigádnici a tý dávala 50kč/hod. musela bych to propočítat :) ale je mi jasný, jsem maminka na MD a sekáče mám prolezlý, mám objednané second hand z UK, takže vím, že bych měla ceny 40,–,50,–, 70,–, nízké prostě :) a brala bych i do komise :)

• Citovat
  • Upravit
Švadlenka Madlenka
10.6.12 16:38

No uvidíš, třeba ti to bude fungovat. Já taky nakupuju v UK, kusově, ne balíky, za snové ceny a přesto si nedělám iluze, že pak na prodeji nějak trhnu. Dneska už tak nakupuje kde kdo, rok dva zpět se dalo možná něco vydělat, ale dnes je toho plné aukro…ale jak říkám, pokud máš na to elán a prostředky, proč ne, pořád lepší než se nudit doma :potlesk: .

• Citovat
  • Upravit
jullls
10.6.12 16:43

Můžu se jen zeptat kde to nekupujes? :)) Za boha nemůžu nikde najít, jak mi to sem ty dodavatele poslou..

• Citovat
  • Upravit
Švadlenka Madlenka
10.6.12 17:02

Normálně mě to chodí poštou…do schránky oznámení a vyzvednu na poště…ale já nekupuju velké balíky, jestli myslíš tohle…

• Citovat
  • Upravit
jullls
10.6.12 17:44

Já mám v právě v plánu z Alibaba.com, velké, třeba 150kg, ale netuším jak to sem dotáhnout :)

• Citovat
  • Upravit
Švadlenka Madlenka
10.6.12 20:47

Tak hodně štěstí s obchodem. Poštovné je dost drahé, libra zas popolezla za poslední rok nahoru o pár korun, nevím no, podle mě už tenhle vlak ujel, ale zkus si to spočítat a uvidíš. Je tady na to téma pár diskuzí, tak si je zkus vyhledat a přečíst…

• Citovat
  • Upravit
jullls
10.6.12 21:03
@chytrá horákyňka píše:
Tak hodně štěstí s obchodem. Poštovné je dost drahé, libra zas popolezla za poslední rok nahoru o pár korun, nevím no, podle mě už tenhle vlak ujel, ale zkus si to spočítat a uvidíš. Je tady na to téma pár diskuzí, tak si je zkus vyhledat a přečíst…

Jojo díky moc, ale asi poslechnu a prohrábnu velkoobchody v ČR :)

• Citovat
  • Upravit
jullls
11.6.12 12:16

Dámy!! Tak jsem dnes běhala po městě a našla jsem uplně bájo obchod - pronájem za 6200,– i s energiema. Vychází to čistý nájem 5000,– a prý tak 600,– vyjde energie, ale platí se zálohy a ona je pak vrací.Potřebuji nějaký objektivní názor… co si o tom myslíte… je to v docela frekventovaný ulici, velká výloha, jen jeden schůdek (kvůli kočárkům) a 40m2, místnost s výlohou a potom šoupačky a vzádu je druhá místnost se sociálem a sklad. Fakt se mi to dost líbí!! Vše ostatní bylo drahý jak svi*a… 8o

• Citovat
  • Upravit
Švadlenka Madlenka
11.6.12 13:13

No trochu by mě zarazilo, proč je to tak levné, když všude jinde drahé jak svi*a, to si zkus očíhnout, třeba je jen pronajimatel lidumil, třeba je ulice každý den plná bezdomovců a maminy s děckama tam ani nepáchnou.
Jinak k té provozní době, asi by mě časem odradilo chodit do krámku, který má utevřeno jen určité dny v týdnu, kdo si má pamatovat kdy a v kolik…takže to taky zvaž. K tomu plat brigádnice…no nevím. Určitě budeš dělat nejakou reklamu, alespoň letáky, jak se jinak lidi o tobě dovědí, sem tam inzerce…sice jsem to nepočítala, ale budeš muset mít sakra dobré zboží za super cenu, aby jsi to všechno poplatila a ještě něco vydělala…možná bych uvažovala o nějakém přidruženém prodeji něčeho, co souvisí, tj. nabídnout někomu, aby se podílel s tebou na nájmu a prodával si tam svoje zboží (jen nápad, třeba je to blbost). Každopádně držím palce, pokud do toho půjdeš :kytka: .

• Citovat
  • Upravit
jullls
11.6.12 13:27
@chytrá horákyňka píše:
No trochu by mě zarazilo, proč je to tak levné, když všude jinde drahé jak svi*a, to si zkus očíhnout, třeba je jen pronajimatel lidumil, třeba je ulice každý den plná bezdomovců a maminy s děckama tam ani nepáchnou.
Jinak k té provozní době, asi by mě časem odradilo chodit do krámku, který má utevřeno jen určité dny v týdnu, kdo si má pamatovat kdy a v kolik…takže to taky zvaž. K tomu plat brigádnice…no nevím. Určitě budeš dělat nejakou reklamu, alespoň letáky, jak se jinak lidi o tobě dovědí, sem tam inzerce…sice jsem to nepočítala, ale budeš muset mít sakra dobré zboží za super cenu, aby jsi to všechno poplatila a ještě něco vydělala…možná bych uvažovala o nějakém přidruženém prodeji něčeho, co souvisí, tj. nabídnout někomu, aby se podílel s tebou na nájmu a prodával si tam svoje zboží (jen nápad, třeba je to blbost). Každopádně držím palce, pokud do toho půjdeš :kytka: .

To mě nenapadlo..... s tim půl podílem jakoby :) Plánuju brát i do komise, mamkám dávat z prodeje 20%. Je to dobrý místo,a za tu cenu je to proto, že pani bydlí v praze a chce to jen pronajmout, ne na tom vydělat…věřím jí,řekla že když začínám,nechce ani vratnou kauci a nájmy dopředu,což je supr.

• Citovat
  • Upravit
Švadlenka Madlenka
11.6.12 14:20

Tak to je paní hodná!!! Pak už nic nebrání tomu to rozjet :palec: .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat