Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, už jsem tedy skoro 5 let po porodu a potřebuji poradit co na vlasy a pleť. Vyzkoušela jsem toho mraky a nic mi nepomáhá, vlasy mam řídké stále padají a pořad se mi mastí, obličej samý pupínek používala jsem různá séra, olejíčky, krémy, masky, ale nic nepomohlo. Krémy, sérum A olejíčky jsem používala od značek Helvetia, avon, nivea, Dermacol, Astrid, alcina, ellie. Vlasovou kosmetiku jsem zkoušela skoro vše z drogerie masky, oleje, šampóny Ale skoro po všech mě svědí hlava a nic nepomáhá zkusila jsem i milvu ale také nic. Už jsem z toho zoufalá, byl na tom někdo podobně a pomohli vám něco? Dřív jsem měla hřívu a teď jsem ráda že mám par chlupů na hlavě 😂
Voda, obyčejná voda. Pokud možno bez chloru, tzn., ze ho nechás vyprchat v otevřené nádobě nebo si koupíš balenou.
Zajdi k lékaři, nech si zkontrolovat krev - štítnou žálzu, vitamín D, železo, B12 a podobně.
zajdi na alergoliogii a nech si zkontrolovat potravinové nesnášenlivosti - mléko, lepek.
Občas se porodem něco rozjede, co dřív tělo zvládalo mít pod kontrolou.
Jinak na svědící hlavu - zajdi do lekárny a kup si tam nizoral šampon a mej si s ním hlavu alespoň třikrát týdně po dobu jednoho měsíce - s tím že použiješ víc toho šamponu, než bys vzala normálně, důkladně ho napěníš a promasíruješ hlavu tak, aby se to dostalo k pokožce hlavy, pak hlavu zabalíš do potravinářské folie a ručníku a necháš to na hlavě působit alepso=n 20 minut. Vlasy pak opláchneš a do délek, ne k hlavě použij nějaký hydratační, nedráždivý kondicionér bez silikonů.
Třeba tohle https://www.dm.cz/…2935961.html
Naneseš na mokré vlasy, pročeš ty vlasy, aby se balzám dostal všude, necháš to na hlavě opět nějakou dobu působit - alepsoň 10 minut, ale klidně i déle a teprve pak to smyješ, aby se účinné látky dostaly do toho vlasu.
Až budeš mít vlasy opláchnuté ještě na závěr je spláchneš kyselým oplachem - tedy naředěným octem a nebo kys. citronovou - tak decka octa na půl litru vody a nebo lžička kys. citronové na půl litru vody. Chceš aby se ten kyselý oplach dostal jak k vlasům, tak k pokožce hlavy - ta chce kyselé prostředí.
A pak si vlasy vyfénuj - bez fénování se na vlhké pokožce hlavy množí ty kvasinky, co se snažíš vyhubit tím nizoralem. A fénuj jen od kořínků směrem ke konečkům- vlasy pak budou hezky hladké a lesklé a používej jen vlazný vzduch a ionizátor.
Až skončíš měsíční kůru s nizoralem, začni používat nějaký nedráždivý jemný šampon bez sulfátů (SLS) a případně kombinuj se suchým šamponem. Když nebude tvoje pokožka podrážděná příliš agresivná kosmetikou (prakticky všechno co si používala) a budou zkrocené ty kvasinky, budou se ty vlasy mastit výrazně méně.
třeba tenhle šampon není marný
https://www.dm.cz/…2926204.html
A pokračuj s kyselými oplachy a správným vysoušením hlavy na věky věků.