Vlezlá známá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
204
12.11.20 19:31
@karkarka píše:
Tak hlavně, ona není slečna, ale paní.

Ono je to podstatné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7637
12.11.20 19:32
@Serpentini píše:
Ježiš, já to taky nevěděla :oops: :oops:

Aspoň v tom nejsem sama. Jako u titulů a v práci to vím, ale ne s tím dítětem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
12.11.20 19:44
@AjaF píše:
Aspoň v tom nejsem sama. Jako u titulů a v práci to vím, ale ne s tím dítětem :)

Ve skutecnosti je osloveni „pani“ dle etikety automaticke i pokud zminena zena nema ani jedno z toho. :) Osloveni „slecna“ je pripustne jen pro velmi mlade divky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
12.11.20 19:50
@Lorry1 píše:
Ve skutecnosti je osloveni „pani“ dle etikety automaticke i pokud zminena zena nema ani jedno z toho. :) Osloveni „slecna“ je pripustne jen pro velmi mlade divky.

Jojo, anebo když dotyčná jakéhokoliv věku to oslovení vyžaduje. Máme takhle třiadevadesátiletou pratetu slečnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
12.11.20 19:55
@SlečnaDahlia píše:
Jojo, anebo když dotyčná jakéhokoliv věku to oslovení vyžaduje. Máme takhle třiadevadesátiletou pratetu slečnu :)

Ano, taky jsme ještě před časem měli tetu už k osmdesátce a byla,,slečnou".Třeba mladší sousedé ji, tak neoslovovali, ale její známí ano. Pravda, že nebyla nikdy vdaná ani neměla děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
12.11.20 20:00

Jsi dospěla žena, zachovej se dospele. Postav se za sebe a jednej v souladu se sebou. Každý nám ukazuje zrcadlo. Ona ti ho nastavila a ty se musíš naučit říkat, co se ti líbí a co ne. Nikdo ti za to hlavu neutrhne. Seber odvahu, uleví se ti. Ne každý je extrovert a má to stejně jako ta paní. Ale ona tím není špatná..a ani ty ne. Jen jste každá jiná. Respektuj se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
12.11.20 20:05
@SlečnaDahlia píše:
Oslovení „paní“ nezískává žena jenom tím, že se vdá. Když se vdá, když je matkou dítěte nebo když obdrží akademický titul, je paní.

Splňuji všechny 3 podmínky a stejně jsem furt pro někoho slečna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.20 20:16
@SlečnaDahlia píše:
Tak ono by nejspíš stačilo to říct i jednou. Zakladatelka dává svůj telefon, komu vlastně nechcs, a pak se diví, že jí ten někdo volá, chodí s ní ven a diví se, že se chce dotyčná vidět i dále, vůbec se tak nějak chová opačně oproti tomu, jak to cítí, a předpokládá, že blbě je ta druhá, protože… Proč vlastně?

Ale já jí to číslo dát chtěla, chtěla jsem tomu dát šanci ale netušila jsem že mě bude bombardovat smskama od rána do večera jaký měla den i přesto že jsme se ten den viděli. Mám taky příbuzné, chci být občas s malou sama, nebo jen ve 3 a přítelem když má volno. To asi nejde stíhat když bych měla každý den chodit na procházky s ní, řekla jsem jí že se s ní nemůžeme výdat každý den, kvůli návštěvám a taky času o samotě ale očividně to nepochopila. A já teď nevim jak z toho ven. Klidně bych s ní jednou týdně na procházku šla ale každý den je na mě prostě moc.

Ano čekala jsem takové reakce, jsem asociál, nesednu si jentak s každým. Ale tohle je extrém i pro,, normální'' lidi. Vy by jste to zvládli si každý den s někým psát a mezitím s ním jít ještě na procházku? Já to nezvládám, musím vařit a dělat klasický věci v domácnosti + se věnovat malé a ne sedět u mobilu a smskovat.

• Citovat
  • Upravit
7637

@Lorry1 před mnoha mnoha lety jsem měla v práci šéfovou, svobodnou, před důchodem. Trvala na slečně…
Asi mi to nějak zůstalo v paměti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7637
@Lucynka_v píše:
Splňuji všechny 3 podmínky a stejně jsem furt pro někoho slečna :nevim:

Vypadáš asi hodně mlaďounce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15160
12.11.20 20:17

@AjaF to je úplně jedno. Žena, která má dítě je vždy paní. A když má akademický titul, tak je to paní i bez manžela a dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.20 20:18
@Pruhovaný_mýval píše:
Tak asi paní nikoho ve městě nezná a chtěla by se kamarádit, a zrovna chudák natrefila na tebe. Není jiné cesty, než jí říct, že se k ní nepřidáš, protože chceš jít jinam/ chceš jít sama/ nemáš náladu na společnost… no a když to uděláš třeba desetkrát, tak ti psát přestane. Nemá cenu se nutit do kontaktu, když jseš asociál :nevim:

Bydlíme na vesnici a už v úvodu jsem psala že tady má 2 kamarádky které mají děti ve věku její dcery.

• Citovat
  • Upravit
7637
12.11.20 20:19

@karkarka tak to už tady bylo napsáno, že. Ale opakování je matka moudrosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15160
12.11.20 20:19
@Tamara83 píše:
Ono je to podstatné?

Ano, kdo neví, že žena která má dítě není slečna ale paní, by se měl dovzdelat v etiketě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.20 20:23
@Alušáček píše:
Párkrát ji řekni, že nemáš čas a snad pochopí a dá ti pokoj.. Osobně takhle vlezly lidi taky nemám ráda.

Děkuju, aspoň jeden komentář, co mě chápe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová