Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nenapsala jsem že na NAŠÍ cestě si postavili dům ale že u cesty po které každý den chodíme na procházku. A ne, má kamarádky přímo tady, sama mi to říkala, říkala mi i příhodu o tom jak se potkali u obchodu. Neřekla jsem že mi na budování kontaktů čas nezbývá ale že je nechci budovat tímto stylem, každý den procházky a smsky. Co jsem čekala? Že si třeba semtam nápišem a domluvíme se na tu procházku, ne že mi bude psát každý den a každý den mě nahánět kdy půjdem na procházku. Ona se ani nezeptá jestli půjdeme. Ona automaticky bere že prostě půjdeme spolu. A ne nechci jí nijak urazit, protože bydlíme na vesnici, máme tu jeden obchod, jedno dětské hřiště a je vysoká pravděpodobnost že se někde potkáme. A rozhodně nechci aby jsme se na sebe nějak mračili, nebo aby jedna z nás nešla třeba na to hřiště jen kvůli tomu že tam je ta druhá. Nevadilo by mi s ní prohodit ze slušnosti pár slov, jít s ní semtam na tu procházku ale tohle je na mě prostě moc rychlý. Zvrtlo se to tak rychle, upřímně jsem to nečekala, že to vezme takhle hopem.
Já to moc nechápu, pokud si s ní nechceš smskovat (což chápu, taky to nesnáším), tak na ní prostě neraguj. A třeba odpoledne jen napiš, že jsi neslyšela mobil, že nemáš čas. A už nic jiného.
A když nemáš čas nebo chuť jít s ní ven, tak jí prostě napiš, že dneska/zítra už máš své plány a že můžete jít třeba v neděli/v úterý - prostě nějaký vzdálenější termín. A do té doby prostě na zprávy nereaguj, nebo napiš jednou za dva dny, že nemáš čas na psaní. Ono jí to dojde, když se znáte jen 5 dní.
@AnastazieB píše:
Já to moc nechápu, pokud si s ní nechceš smskovat (což chápu, taky to nesnáším), tak na ní prostě neraguj. A třeba odpoledne jen napiš, že jsi neslyšela mobil, že nemáš čas. A už nic jiného.
A když nemáš čas nebo chuť jít s ní ven, tak jí prostě napiš, že dneska/zítra už máš své plány a že můžete jít třeba v neděli/v úterý - prostě nějaký vzdálenější termín. A do té doby prostě na zprávy nereaguj, nebo napiš jednou za dva dny, že nemáš čas na psaní. Ono jí to dojde, když se znáte jen 5 dní.
Ale to já jí neodpovídám. Potom jí akorát napíšu že mám vyplý zvuky a nešlyším mobil nebo že jsem neměla čas se na něj kouknout. A ona mi na to odpoví slohem o tom jak to vypadá u nich doma a zase píše že půjdeme na procházku.
Jo a ještě mi napíše přesný čas, třeba kolem ty 3 hodiny a že nám půjde na proti. Bydlíme v bytovce takže ví kudy by jsme šli a já před ní přece nemůžu utíkat. No nic zítra ae k tomu postavím čelem a třeba se domluvíme na nějakém kompromisu, ci bude vyhovovat oběma. Protože když to po sobě tak čtu, tak je to opravdu na hlavu.
@Anonymní píše:
Ale já jí to číslo dát chtěla, chtěla jsem tomu dát šanci ale netušila jsem že mě bude bombardovat smskama od rána do večera jaký měla den i přesto že jsme se ten den viděli. Mám taky příbuzné, chci být občas s malou sama, nebo jen ve 3 a přítelem když má volno. To asi nejde stíhat když bych měla každý den chodit na procházky s ní, řekla jsem jí že se s ní nemůžeme výdat každý den, kvůli návštěvám a taky času o samotě ale očividně to nepochopila. A já teď nevim jak z toho ven. Klidně bych s ní jednou týdně na procházku šla ale každý den je na mě prostě moc.Ano čekala jsem takové reakce, jsem asociál, nesednu si jentak s každým. Ale tohle je extrém i pro,, normální'' lidi. Vy by jste to zvládli si každý den s někým psát a mezitím s ním jít ještě na procházku? Já to nezvládám, musím vařit a dělat klasický věci v domácnosti + se věnovat malé a ne sedět u mobilu a smskovat.
Ja ti rozumim, mne by slehlo, ale ja bych ji cislo nedala jsem introvertka mam jednu kamosku a to mi staci..zvatlani o nicem s batoletem u ruky by me zabilo..jo kdyby to byl sympos tatinek chlap tak v poho ![]()
@AjaF píše:
Je vdaná?
Asi jen v ČR se paní a slečna používá vztaženě ke stavu. Úplná blbost. Já třeba vdaná jsem, ale i kdybych nebyla, mam dve deti, chlapa a jsem na slečnu fakt stará. ![]()
@karkarka píše:
Ano, kdo neví, že žena která má dítě není slečna ale paní, by se měl dovzdelat v etiketě.
Viď. To je ten rozdíl mezi jalovicí a krávou
![]()
Teda, jak se to stane, že se jdeš projít se svou dcerou a dovolíš, aby se ti do náruče vecpalo cizí neodbytné dítě, když ty jsi o to nestála..?
![]()
A ještě dáš jen tak, pro tebe nesympatické, mamině tel. kontakt..
![]()
Nezlob se, ale spíš než otravnou známou, by si měla začít řešit sebe a naučit se říkat slušně a asertivně ne ![]()
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Tak aspoň vidíš, jak je užitečné chodit na EM
Ale jo, už jsem si tu kolikrát rozšířila obzory
třeba nestíhám sledovat aktualizace vládních nařízení, nebo různé pořady v TV a s EM ani nemusím ![]()
@Zwetta píše:
Teda, jak se to stane, že se jdeš projít se svou dcerou a dovolíš, aby se ti do náruče vecpalo cizí neodbytné dítě, když ty jsi o to nestála..?![]()
A ještě dáš jen tak, pro tebe nesympatické, mamině tel. kontakt..![]()
Nezlob se, ale spíš než otravnou známou, by si měla začít řešit sebe a naučit se říkat slušně a asertivně ne
Já tu malou nevzala do náruče, je jí prý čerstvě rok a šla sama, takže si asi dokážete představit jak ťapala, rovnováha je mizerná a když se ke mě rozešla tak malém spadla a opřela se k mě. Nejsem typ co by nechal malé dítě spadnou, kvůli tomu že není moje. Tak jsem za jednu ruku držela svojí dceru a druhou jsem držela tu její, než si pro ní přišla. A číslo jsem jí dala, protože jsem tomu chtěla dát šanci a nesoudit jí podle jednoho hovoru. Nečekala jsem, že to vezme takhle.
A tu její dceru jsem přidržovala tak, že stála na zemi. Vůbec jsem jí do náruče nebrala, ani jí nijak nemazlila, nebo něco podobného. Dokud si pro ní ta její mamka nepřišla. Jezděj tam auta, tak jí přece nenechám přejet, kvůli tomu že mi není příjemné že se ke mě natahuje a říká mama mama.
@Anonymní píše:
Tak pardon ale o tomhle ta diskuze vůbec není, jestli to chceš řešit tak si založ nějakou svojí.
Není, ale je to divná móda o každé ženě psát jako o slečně.
Co ti poradit? Nevím, je to těžké, každopádně jsi pěkně neasertivní tele, když dáš někomu telefon a vůbec nechceš. Nadávej jen sama sobě, že nejsi schopná říct ne. Zároveň vůbec nezpochybňuji, že ta známá není švihlá, asi trochu bude.
A jak z toho ven? Ignorace, odmítání, nezvedej telefon a napiš, že zkrátka nemůžeš. Pokud to budeš opakovat, jistě pochopí. Pokud to nepochopí, řekneš narovinu.
To je opravdu dobrý nápad, děkuju.