Vlezlá známá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
13.11.20 08:20
@Anonymní píše:
Ale to já jí neodpovídám. Potom jí akorát napíšu že mám vyplý zvuky a nešlyším mobil nebo že jsem neměla čas se na něj kouknout. A ona mi na to odpoví slohem o tom jak to vypadá u nich doma a zase píše že půjdeme na procházku.

tak jí asi chybí kamarádka a vzbudila jsi v ní falešnou naději. Asi je ten typ, co potřebuje každodenní kontakt a holt tě zahlcuje a otravuje. Možná ti nezbyde nic jiného, než jí slušně sdělit, že na tohle nejsi stavěná.
A co mě tedy zaráží, jak nepřátelsky píšeš o tom dítěti. nepůsobíš sympaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24807
13.11.20 08:36

Když mi někdo nesedl (většinou nějaká mamka ze školky, co přišla s dítětem k nám domů si pohrát a posezení s ní bylo za trest), tak jsem prostě už příště „neměla čas“, měli jsme něco jiného apod., normální člověk to pochopí..
přátele a známé si naštěstí narozdíl od rodiny můžeš vybrat a vyselektovat..
nevidím nic hrozného na tom, když ti ona napíše, kdy půjdete, napsat : Ahoj, dnes půjdu s malou sama, ale někdy příště se ozvu.
To si myslím, že by jí mohlo dost naznačit.
Pokud jsi nic takového nedala najevo tak se nediv, že si chudák holka myslí, že našla kámošku.. asi by ji dost mrzelo, kdyby věděla, co tu o ní píšeš a přitom ani netuší, že tě obtěžuje, protože TY ses neobtěžovala to dát jakkoliv najevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.20 09:02
@g.sandova píše:
tak jí asi chybí kamarádka a vzbudila jsi v ní falešnou naději. Asi je ten typ, co potřebuje každodenní kontakt a holt tě zahlcuje a otravuje. Možná ti nezbyde nic jiného, než jí slušně sdělit, že na tohle nejsi stavěná.
A co mě tedy zaráží, jak nepřátelsky píšeš o tom dítěti. nepůsobíš sympaticky.

Nevim teda co píšu o tom dítěti tak nepřátelského. Nicméně už je to jedno, potkali jsme se ráno u obchodu a ona chtěla jít s náma k nám, že si dáme kafe a holky si pohrajou, to asi byla poslední kapka co mě přinutila říct to hned. Tak jsem jí narovinu řekla jak to vidím. Něco v tom smyslu, že nejsem společenský typ, že je na mě moc rychlá, že jsem myslela že se budeme poznávat postupně. Že s malou nejraději chodíme na procházky samy ale že občas se můžeme domluvit a jít společně ale ne každý den. Že uznávám že jsem jí to měla říct hned ale že mě zaskočila tím jak byla rychlá, že se omlouvám že jsem to neřekla dřív. Ale že si můžeme občas napsat a domluvit se, když se to bude zrovna oběma hodit. Bylo to docela nepříjemné, pro obě strany. Ale rozešli jsme se s tím, že uznala že je trochu hrr a že až budeme mít chuť, tak ať jí napíšu a můžeme jít společně. Sice mi asi po 10 minutách co jsme došli domů zase psala ale to už mi nevadí, ví jak to vidím a když jí odepišu, jen semtam, tak to třeba pochopí i s těma smskama.

Takže bych tímto tuhle diskuzi uzavřela. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
42420
13.11.20 09:05

Já nechápu, že jsi jí dala číslo i když jsi nechtěla, jdeš s ní na procházky, i když nechceš, odepisuješ na zprávy, i když nechceš a nemáš na to čas. V tom je ten hlavní problém, ten bys měla řešit. Snadno se necháš vmanipulovat do situací, které ti nejsou příjemné. Na zprávy neodpovidej, i kdyby jich bylo padesát, na pozvání na procházku řekni, že máš jiné plány, ale že se někdy ozveš.

Tak jsem to dočetla a vidím, že už je to vyřešený. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
13.11.20 09:35

Tak vidíš, vyřešila jsi situaci, tak jak jsi si představovala. Třeba se někdy časem potkáte na hřišti, venku je neutrální prostor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15219
13.11.20 11:04
@Anonymní píše:
Nene napsala jsem to špatně, známe se asi 5 dní. První den jsme se viděli jen před tím jejich domkem, druhý den zase před domkem a to už mi nabídla to tykání a šla s malou kousek s náma se projít a vyprávěla mi o tom porodu. A od té doby mi celé 2 dny psala, tak jsem kývla na tu procházku. Včera jsem kývla na tu procházku abych jí hned nesoudila. A dneska mi od rána zase psala ale dnes jsme šli na návštěvu k tetě, tak jsem jí to napsala a ona mi napsala že to nevadí, že půjdeme zítra. Jako hotovou věc, nezeptala se jestli se mi to hodí, ještě jsem jí na to ani neodepsala. Jinak jak jsem psala, bydlíme na vesnici, budem se potkávat, tak nechci aby jsme na sebe byli zbytečně naštvaný.

Nechápu tyhle parazity, zřejmě nějaká jednoduchá osoba, sama se sebou se nudí, tak doraží na ostatní.. Já bych ji odepsala zítra nemám čas a dala ji termín kdy půjdete na procházku společně třeba až za 3 dny. Na SMS o ničem bych ji odpověděla jednou za dva dny, snad pochopí, že ti tenhle styl komunikace nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
13.11.20 11:35
@Alušáček píše:
Nechápu tyhle parazity, zřejmě nějaká jednoduchá osoba, sama se sebou se nudí, tak doraží na ostatní.. Já bych ji odepsala zítra nemám čas a dala ji termín kdy půjdete na procházku společně třeba až za 3 dny. Na SMS o ničem bych ji odpověděla jednou za dva dny, snad pochopí, že ti tenhle styl komunikace nevyhovuje.

Proč parazit? Proč hned doráží? Dost silná slova na to, že jediné vysloveně blbě v téhle situaci je, že zakladatelka neumí říct „ne“.

Nestalkuje ji půl roku, znají se pět dní. Asi si blbě vyložila sympatie na obou stranách (a lze se jí divit, když „kamarádka“ zakladatelka se chovala tak, jakože to je vzájemné?). Zakladatelka jí to vysvětlila, kamarádka to pochopila, uznala, že je příliš hrr. Takže proč je ta dotyčná kamarádka parazit a jednoduchá, která se nudí a doráží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42420
13.11.20 12:12
@SlečnaDahlia píše:
Proč parazit? Proč hned doráží? Dost silná slova na to, že jediné vysloveně blbě v téhle situaci je, že zakladatelka neumí říct „ne“.Nestalkuje ji půl roku, znají se pět dní. Asi si blbě vyložila sympatie na obou stranách (a lze se jí divit, když „kamarádka“ zakladatelka se chovala tak, jakože to je vzájemné?). Zakladatelka jí to vysvětlila, kamarádka to pochopila, uznala, že je příliš hrr. Takže proč je ta dotyčná kamarádka parazit a jednoduchá, která se nudí a doráží?

Přesně tak. Původní chyba byla na straně zakladatelky, tak nevím, o jakých parazitech je řeč. Chce to nerozdávat čísla na potkání a umět se vymezit. Ta druhá neměla šajn o tom, že zakladatelka nemá v úmyslu nějaké přátelství naprudko, obzvlášť když dostala kontakt a tím v podstatě souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
13.11.20 13:02
@lilith1 píše:
Ja ti rozumim, mne by slehlo, ale ja bych ji cislo nedala jsem introvertka mam jednu kamosku a to mi staci..zvatlani o nicem s batoletem u ruky by me zabilo..jo kdyby to byl sympos tatinek chlap tak v poho 8)

Zajímavé, jsi introvertka, ale chlap a ještě k tomu sympatickej, by ti nevadil. Protějšky by měli určitě radost 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
13.11.20 13:06
@Anonymní píše:
Nevim teda co píšu o tom dítěti tak nepřátelského. Nicméně už je to jedno, potkali jsme se ráno u obchodu a ona chtěla jít s náma k nám, že si dáme kafe a holky si pohrajou, to asi byla poslední kapka co mě přinutila říct to hned. Tak jsem jí narovinu řekla jak to vidím. Něco v tom smyslu, že nejsem společenský typ, že je na mě moc rychlá, že jsem myslela že se budeme poznávat postupně. Že s malou nejraději chodíme na procházky samy ale že občas se můžeme domluvit a jít společně ale ne každý den. Že uznávám že jsem jí to měla říct hned ale že mě zaskočila tím jak byla rychlá, že se omlouvám že jsem to neřekla dřív. Ale že si můžeme občas napsat a domluvit se, když se to bude zrovna oběma hodit. Bylo to docela nepříjemné, pro obě strany. Ale rozešli jsme se s tím, že uznala že je trochu hrr a že až budeme mít chuť, tak ať jí napíšu a můžeme jít společně. Sice mi asi po 10 minutách co jsme došli domů zase psala ale to už mi nevadí, ví jak to vidím a když jí odepišu, jen semtam, tak to třeba pochopí i s těma smskama.Takže bych tímto tuhle diskuzi uzavřela. :mavam:

No parada. Postavila ses k tomu dospele :potlesk: :palec:. Jsi dobrá, lepší než nějaké blokace v mobilu apod.. To mi přišlo dětinské a nic neřešící a ve finále trapné.
Nějak jsem nepochopila to pleveleni tvoji diskuze tady tou slečnou a pani :pocitac: Si založte vlastni téma Etiketa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
13.11.20 13:51
@Ontheway píše:
No parada. Postavila ses k tomu dospele :potlesk: :palec:. Jsi dobrá, lepší než nějaké blokace v mobilu apod.. To mi přišlo dětinské a nic neřešící a ve finále trapné.
Nějak jsem nepochopila to pleveleni tvoji diskuze tady tou slečnou a pani :pocitac: Si založte vlastni téma Etiketa :nevim:

Když se bavíš venku na dvorku, taky dodržuješ jedno téma hovoru, nebo taky v řeči sem tam odběhneš jinam? ;) Téma zaplevelené není, zakladatelka dostala spoustu odpovědí k tématu. Ani ty, ani zakladatelka nejste bezuzdné moderátorky diskuse a neurčujete, kdy se kdo má o čem bavit a na co reagovat.

Mně přišlo poukázání na to oslovení trefné. Jak o věcech mluvíme, tak o nich přemýšlíme. Kamarádka zakladatelky je od začátku diskuse „slečna“, která se přistěhovala do baráku na jejich cestě a zanedbává dítě (jinak si neumím vysvětlit zdlouhavý sugestivní popis cizího dítěte od prvního okamžiku zoufale prahnoucího po zakladatelky náruči).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
13.11.20 14:46
@Anonymní píše:
Nevim teda co píšu o tom dítěti tak nepřátelského. Nicméně už je to jedno, potkali jsme se ráno u obchodu a ona chtěla jít s náma k nám, že si dáme kafe a holky si pohrajou, to asi byla poslední kapka co mě přinutila říct to hned. Tak jsem jí narovinu řekla jak to vidím. Něco v tom smyslu, že nejsem společenský typ, že je na mě moc rychlá, že jsem myslela že se budeme poznávat postupně. Že s malou nejraději chodíme na procházky samy ale že občas se můžeme domluvit a jít společně ale ne každý den. Že uznávám že jsem jí to měla říct hned ale že mě zaskočila tím jak byla rychlá, že se omlouvám že jsem to neřekla dřív. Ale že si můžeme občas napsat a domluvit se, když se to bude zrovna oběma hodit. Bylo to docela nepříjemné, pro obě strany. Ale rozešli jsme se s tím, že uznala že je trochu hrr a že až budeme mít chuť, tak ať jí napíšu a můžeme jít společně. Sice mi asi po 10 minutách co jsme došli domů zase psala ale to už mi nevadí, ví jak to vidím a když jí odepišu, jen semtam, tak to třeba pochopí i s těma smskama.Takže bych tímto tuhle diskuzi uzavřela. :mavam:

Tak a máš to vyřešený :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
14.11.20 00:48
@Anonymní píše:
Nenapsala jsem že na NAŠÍ cestě si postavili dům ale že u cesty po které každý den chodíme na procházku. A ne, má kamarádky přímo tady, sama mi to říkala, říkala mi i příhodu o tom jak se potkali u obchodu. Neřekla jsem že mi na budování kontaktů čas nezbývá ale že je nechci budovat tímto stylem, každý den procházky a smsky. Co jsem čekala? Že si třeba semtam nápišem a domluvíme se na tu procházku, ne že mi bude psát každý den a každý den mě nahánět kdy půjdem na procházku. Ona se ani nezeptá jestli půjdeme. Ona automaticky bere že prostě půjdeme spolu. A ne nechci jí nijak urazit, protože bydlíme na vesnici, máme tu jeden obchod, jedno dětské hřiště a je vysoká pravděpodobnost že se někde potkáme. A rozhodně nechci aby jsme se na sebe nějak mračili, nebo aby jedna z nás nešla třeba na to hřiště jen kvůli tomu že tam je ta druhá. Nevadilo by mi s ní prohodit ze slušnosti pár slov, jít s ní semtam na tu procházku ale tohle je na mě prostě moc rychlý. Zvrtlo se to tak rychle, upřímně jsem to nečekala, že to vezme takhle hopem.

Tak pokud by ti nevadilo s ní občas někam zajít i teď, tak máš úplně jednoduchou možnost ji napsat, že se tobě vyhovuje frekvence společné procházky cca jednou za 14 dnů, protože jinak jsi ráda, že se můžeš věnovat dceři a takhle máš pocit, že ji zanedbáváš. Já třeba když jsem se s kamarádkami scházela příliš často, tak jsem vůči dětem opravdu neměla dobrý pocit.

Jestli ji už nechceš vidět vůbec, tak jí můžeš napsat to stejné, pak se třeba na SMS neozvat, až ji potkáš, tak říct, že ti to vypadlo, prostě to párkrát zahrát do autu a ono jí to přestane bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.20 06:08
@Betty MacDonald píše:
Přesně tak. Původní chyba byla na straně zakladatelky, tak nevím, o jakých parazitech je řeč. Chce to nerozdávat čísla na potkání a umět se vymezit. Ta druhá neměla šajn o tom, že zakladatelka nemá v úmyslu nějaké přátelství naprudko, obzvlášť když dostala kontakt a tím v podstatě souhlas.

Obrat " přátelství naprudko" neznám, ale dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
14.11.20 08:38
@Anonymní píše:
Ale já jí to číslo dát chtěla, chtěla jsem tomu dát šanci ale netušila jsem že mě bude bombardovat smskama od rána do večera jaký měla den i přesto že jsme se ten den viděli. Mám taky příbuzné, chci být občas s malou sama, nebo jen ve 3 a přítelem když má volno. To asi nejde stíhat když bych měla každý den chodit na procházky s ní, řekla jsem jí že se s ní nemůžeme výdat každý den, kvůli návštěvám a taky času o samotě ale očividně to nepochopila. A já teď nevim jak z toho ven. Klidně bych s ní jednou týdně na procházku šla ale každý den je na mě prostě moc.Ano čekala jsem takové reakce, jsem asociál, nesednu si jentak s každým. Ale tohle je extrém i pro,, normální'' lidi. Vy by jste to zvládli si každý den s někým psát a mezitím s ním jít ještě na procházku? Já to nezvládám, musím vařit a dělat klasický věci v domácnosti + se věnovat malé a ne sedět u mobilu a smskovat.

Smsky během dne nech plavat, prostě na to nereaguj a až se uvidíte, tak jí řekni, ať se nezlobí, že neodepisujes, ale že pro tebe je časově náročné vypisovat SMS, že si to radši řeknete osobně až se uvidíte. Ven s ní chodit každý den nemusíš, někdy spolu půjdete, jindy řekneš, že by sis ráda užila malou sama na procházce, že jste tak byly zvyklé a že je pro vás důležitý balanc jako jednou sami, podruhé se společností. Já jsem pohovahove podobná jako ty, ale ona není špatná, jen to má nastavený jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová