Vnitřní zranění?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.10.23 14:05

Vnitřní zranění?

Dobrý den
Vcera se mi stala nehoda. Spadla jsem na schodech přímo zádama na tu hranu. Byla to pěkná pecka, na pohotovosti zjistlili, ze jsem si zlomila 11.žebro, dle ultrazvuku organy v pohode. Poslali mě domů s léky od bolesti. Já se teď akorát trochu bojim ohledně sleziny, která prý může prasknou i několik dní až týdnu po úraze. Kdyby tady byla prosím nějaká lékařka nebo sestra, nebo někdo, kdo má takovou zkušenost… jake riziko může být? Moc děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7948
29.10.23 14:12

Tak dělali Ti ultrazvuk, takže by hematom viděli. Navíc ruptura sleziny hrozí spíš při pádu na břicho a ne na záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
29.10.23 14:25

A co vás přesně vede k nedůvěře v nemocniční personál? U mne mají vždy plnou důvěru, protože nejsem lékař. Takže bych vzal prášky a šel se uzdravit. Tím, že bych pátral, co by mi mohlo ještě být bych rekonvalescenci nikterak nepomáhal.

@Anonymní píše:
Dobrý den
Vcera se mi stala nehoda. Spadla jsem na schodech přímo zádama na tu hranu. Byla to pěkná pecka, na pohotovosti zjistlili, ze jsem si zlomila 11.žebro, dle ultrazvuku organy v pohode. Poslali mě domů s léky od bolesti. Já se teď akorát trochu bojim ohledně sleziny, která prý může prasknou i několik dní až týdnu po úraze. Kdyby tady byla prosím nějaká lékařka nebo sestra, nebo někdo, kdo má takovou zkušenost… jake riziko může být? Moc děkuji za odpovědi
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.23 16:18

@Prostě Vodnář
Lékařům věřím, jen jsem se ptala na riziko ohledne té sleziny, protože ihned po uraze to nemusi byt videt.

• Citovat
  • Upravit
7948
29.10.23 16:21
@Anonymní píše:
@Prostě Vodnář
Lékařům věřím, jen jsem se ptala na riziko ohledne té sleziny, protože ihned po uraze to nemusi byt videt.

tak ono to bývá vidět, bývá tam vidět hematom. Jde o to, že když slezina praskne, tak může krvácet pod pouzdro, takže se to hned neprojeví klinicky - tedy bolest břicha, pokles tlaku a podobně. A ty klinické potíže se objeví až když to pouzdro praskne. Ale slezina není na zádech, spadla jsi na záda a předpokládám, že žebro máš zlomené vzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.23 16:31

@Lucka1111
Ano, na záda. Spíš jsem myslela, ze se muze neco stát tím nárazem. Nejsem lekar, proto se ptam asi hloupě.

• Citovat
  • Upravit
4072
29.10.23 16:50
@Prostě Vodnář píše:
A co vás přesně vede k nedůvěře v nemocniční personál? U mne mají vždy plnou důvěru, protože nejsem lékař. Takže bych vzal prášky a šel se uzdravit. Tím, že bych pátral, co by mi mohlo ještě být bych rekonvalescenci nikterak nepomáhal.

Jo, lékařům věřili i ti rodiče, co vzali batole na pohotovost a ten mu vypumpoval žaludkem roztokem, který ho zabil. ;)
Lékaři nejsou božstvo, ne všichni jsou schopní a stoprocentně jsou všichni lidé, tedy omylní. Takže ono neuškodí se sám informovat a tím pádem i vědět, na co se ptát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
29.10.23 21:22

Jasně, všude může být nějaký Cvach, ale dospělý člověk ví jak se cítí a dokáže posoudit, jestli se stav zlepšuje, nebo zhoršuje. U toho batolete to je průšvih, právě proto, že tam není tato zpětná vazba.

@Villanelle píše:
Jo, lékařům věřili i ti rodiče, co vzali batole na pohotovost a ten mu vypumpoval žaludkem roztokem, který ho zabil. ;)
Lékaři nejsou božstvo, ne všichni jsou schopní a stoprocentně jsou všichni lidé, tedy omylní. Takže ono neuškodí se sám informovat a tím pádem i vědět, na co se ptát.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák