Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, stále se mi vrací záněty (cca tak 4× do roka atb), byla jsem na soukromé klinice, kde mi zjistili urea plazmata, streptokoka (2druhy), e coli, po odleceni tetracyklinem, furolinem a polygynaxem (partner tetracyklin a medoclav též) pul roku klid. Ted jsem byla u gynekologa a přijde mi trochu laxní. Mela jsem rybinou zapáchající výtok a bolesti, nateklou pochvu s prasklinami. Partner bez potíží. Mudr mi dal mi polygynax a mast lomexin. Na můj dotaz, zda by se měl léčit i partner, mě odbyl, ze zatim ne. A co že to mám? Prý nejakou mykózu a ještě něco s tím (název neřekl) v moči nic nebylo. Kultivaci pochvy nedělal, ačkoli jsem ho o to žádala. Vrtá mi hlavou, zda by i partner neměl něco mít, říkám si rybí zapach zpusobuje gardnerella, to bychom měli oba asi dostat entizol nebo něco jiného, abychom si to nepředávali. Aktuálně se mi po polygynaxu trochu ulevilo, ale 100% to není. Děkuji
Ahoj, když jsem řešila obdobný problém 3 roky zpět bylo mi řečeno, že se jedná o bakeriální vaginózu. Prý se na to prvně berou jen probiotika a manžel používal neocide spray a pomohlo nám to.
@Anonymní píše: Více
Můžeš doporučit nějaká fakt dobrá probiotika? Měla jsem Lactofeel - příšerně mě pálil, teď zkouším Gynocaps a přijde mi, že na něj mám nějakou alergickou reakci, navíc se špatně vstřebává ![]()
Ja jsem mela furt dokola záněty, vždycky jsem dostala čípky a bylo to lepší, a pak hned zas. Začala jsem brát normální polykací gynimun trio probiotika, a konečně mám klid 🙏🏼
Ahoj 🌸, měla jsem opakující se záněty taky a dlouho jsem hledala, co by pomohlo. Mně hodně pomohl VagiYoung – přírodní bylinky a probiotika pomáhají udržet rovnováhu a zmírnit nepříjemný zápach i výtok. Určitě stojí za vyzkoušení 💕