Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Z banky prisel doklad o zaplaceni 50tis. na urocich z hypoteky. za r. 2018. kolik se z teto sumy vraci na danich? ja bez prijmu, manzel rocne hrubeho cca 1mil. kc
dekuji
Na netu je spousta online kalkulacek…
Myslim, ze 15% maximalne. Ale spis si to najdi na online kalkulacce.
Ahojky,obnovuji diskuzi.Me take prisly uroky na odpocet na danich.Ale ja loni pracovala jen 3mesice,jelikoz jsem byla na rodicaku.Je mozny,aby vubec neco vratili?
Jde mi treba i o skolku,jelikoz bych rada dostala za to vysoke skolkovne neco zpet.Hypoteku si mohu odepsat jen ja,ale skolku by mohl i manzel,ne?
@matkabagristy píše:
@Tkanicka26 jo, můžete si to dát každý _vlášť
No u skolky to chapu,ale hlavne me zajimalo,kdyz jsem loni mela jen 3vyplatyzda se mi neco z te hypoteky vrátí,protoze tu si manzel odepsat nemůže.Ja tomu totiz vubec nerozumim jak se to pocita.A zda neni lepsi aby si tu skolku dal do dani manzel.
@Tkanicka26 pokud máš malý příjem, tak si na sebe nech jen to nutné a zbytek dej chlapovi
@Tkanicka26 pokud jsi měla jen 3 výplaty, žádnou další slevu na dani nejspíš nedostaneš
Tak záleží na tom, jak vysoké byly příjmy. Ale pokud nemáš nijak nadstandartně vysokou mzdu, bude k pokrytí daně stačit sleva na poplatníka. A úroky letos nebude možné uplatnit (pokud víš, že manžel nemůže).
@Hanula1212 píše:
Tak záleží na tom, jak vysoké byly příjmy. Ale pokud nemáš nijak nadstandartně vysokou mzdu, bude k pokrytí daně stačit sleva na poplatníka. A úroky letos nebude možné uplatnit (pokud víš, že manžel nemůže).
Pres 30tis čistého mam. A ano. Manzel nemuze, protoze hypoteka je na mě ![]()
Z banky prisel doklad o zaplaceni 50tis. na urocich z hypoteky. za r. 2018. kolik se z teto sumy vraci na danich? ja bez prijmu, manzel rocne hrubeho cca 1mil. kc
dekuji