Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak to s největší pravděpodobností požádal. Takže přeplatek mu vrátí zaměstnavatel. Pokud se vám výpočet nebude zdát, můžete mzdovku požádat o výpočet a zkontrolovat si to. A je to tak, že zaměstnavatel peníze vyplatí a až pak si o ně zažádá FÚ. Tato částka už se nedaní.
Dobrý den, taky mám manžela kamioňáka a když asi před třemi roky začínal u jedné německé firmy, byl v tom úplně zmatený. Měli jsme už jednoho prcka doma, takže jsme taky moc nevěděli, jak na to. Zkuste se podívat na Comeflex Office , to mi doporučila kamrádka a nějak nás to uvedlo do obrazu. Přeju hodně štěstí. ![]()
Přeji hezký den, žádám znovu o radu o ty, kdo trochu něco ví o daních…stále řešíme ten samý kolotoč okolo daní, o kterém jsem zakládal téma. Jde o to, že manžel se zmínil šéfovi o tom, že byl na FÚ, a tam mu paní pěkně vysvětlila, podle papíru, co mu dala účetní, že tedy mu bude vráceno na daních 6000…už jsme to brali jako hotovou věc a pak za týden přišla jeho účetní, dala mu nový papír pro FÚ s tím, že se spletla a najednou tam má na vrácení daní 0 Kč…tak jsme zase v nevědomosti a jsme tam, kde jsme byli…zašli jsme znovu pro radu na FÚ a paní byla tak neochotná, nevysvětlila nám vůbec nic, prý tak ať si vyplníme tedy sami žádost o vrácení daní, že si to musíme i sami vypočítat - ty údaje s procenty a tak…prý je to na netu, že to samo vypočítá…, ale kde? Nemohu to najít…to jsou tak ochotné úřednice, že nechápu, co tam tedy dělají? A když to budu mít vypočítané špatně, tak nám dají sankci, ne? Nevíte někdo, co asi myslela ta paní? Jedná se mi o formulář Přiznání k dani z příjmu fyzických osob mající příjmy pouze ze závislé činnosti na území ČR, moc děkuji
Stačí googlit: http://www.financnisprava.cz/…ch-tiskopisu?…
Nebo: https://finance.idnes.cz/…/p_dane.aspx?…
Úřednice na FÚ nejsou od toho, aby vám vyplňovali přiznání! Pokud uděláš chybu, nikdo žádné sankce neudělí, zavolají vás maximálně k opravě.
Já nemyslela, aby nám to vyplňovala, ale aby poradila, protože jsme to nikdy sami nepodávali a navíc se v tom člověk neorientuje, když s tím nepracuje, je tolik paragrafů a daňových zákoutí a obyčejný člověk neví, zda to udělá správně…, navíc pak tam člověk lítá stokrát a pořád je vlastně na jednom bodě mrazu, protože úřednice jsou neochotné a nechají člověka ať se v tom pěkně vypotí sám, když si chce podat přiznání sám…, asi aby nemuseli vracet a myslí si, že se na to lidi radši vykašlou, tak mi to teď přijde…
@jjpp No tak jestli ses ptal stejným stylem jako tady, tak fakt chápu, že ti neporadili…
@jjpp píše:
Já nemyslela, aby nám to vyplňovala, ale aby poradila, protože jsme to nikdy sami nepodávali a navíc se v tom člověk neorientuje, když s tím nepracuje, je tolik paragrafů a daňových zákoutí a obyčejný člověk neví, zda to udělá správně…, navíc pak tam člověk lítá stokrát a pořád je vlastně na jednom bodě mrazu, protože úřednice jsou neochotné a nechají člověka ať se v tom pěkně vypotí sám, když si chce podat přiznání sám…, asi aby nemuseli vracet a myslí si, že se na to lidi radši vykašlou, tak mi to teď přijde…
když se použije chytrý interaktivní formulář na netu, tak to vyplní i cvičená opice, všude je nápověda, zvládne to opravdu každý… není třeba se toho bát… i kdyby bylo v přiznání něco špatně, tak tě vyzvou k opravě nebo doložení a je to…