Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tohle nezní jako úzkost, možná spíš panická ataka, ale ani na tu to nejsou klasické příznaky - spíš bych sázela že je to buď somatizace hlubšího problému, nebo je to zcela fyzické.
@Lily Evans
Dekuju za rychlou odezvu.
Panicke ataky znam bohuzel moc dobre. Nemivam je kazdy den, ale napr. u doktora v cekarne nebo ve fronte v obchode.
Tohle mi prijde, ze je uplne neco jineho prave. Takovou hroznou unavu jsem nemela ani v nejhorsich stavech.
Bohuzel s mym lekarem se neda moc komunikovat, tak to zkousim aspon tady. ![]()
@Lucius93 já znám úzkosti i ataky též důvěrně
nevím jak moc je pro tebe s miminkem reálná psychoterapie, ale tam bych šla spíš. A k praktikovi pro jistotu taky.
A máte vyšetřenou štítnou žlázu? Ty příznaky vypadají na její sníženou funkci, ale je to jen tip.
@PetraKoň.
No to prave nemam, kamaradka taky rikala, ze to je podobne.
Blbe je, ze praktika mam 50km daleko a s miminkem je na prd takhle cestovat. Ale asi to budu muset nejak zaridit, at vyloucim vsechny moznosti.
Dekuju ![]()
Zařiď si terapii. Nemusíš s miminkem dojíždět. Může být online z domu. Frekvence bývá hodinu týdně.
Na 100% nefunguje nikdo. Nejsme stroje. A stroj se taky pokazí, když se něco „přežene“.
@jejjej
Dekuju, terapii mam v planu, ale prvni bych chtela zahnat aspon ty nejhorsi priznaky.
Prave moc nechapu, ze se mi to po mesici vratilo. Nejsem nijak zvlast ve stresu, uzivam si materskou s dcerkou. Mam sice nejake nevyresene veci z detstvi, ale nejsem si jista, jestli tohle muze byt spoustec az takovych stavu a jeste ze dne na den ![]()
Ahoj,
Potrebuju poradit prosim.
2,5 mesice beru AD escitalopram. Vsechno bylo posledni mesic uplne v pohode. Plno energie, dobra nalada, cista hlava atd..poslednich par dni se to ale nejspis vraci. Jenom ten stavum nerozumim, neznam je. Po ranu neskutecna unava, znametenost, ledove nohy i ruce, at jsem zabalena do zupanu a periny. Sucho v ustech, caste moceni a objevuje se mi ruda horka skrvna na obliceji. Vzdy na tom samem miste.
Neprijde mi, ze by to byly klasicke priznaky uzkosti. Doktora jsem kontaktovala a jen mi napsal sms at navysim davku na 20mg.
Prosim pekne, jestli je tady nekdo s podobnymi zkusenostmi, tak budu rada za kazdou radu.
Mam male miminko a potrebuju fungovat na 100%.
Dekuju a pardon za sloh